9 Aralık 2008 Salı

UEFA 2008'İN YILDIZLARI


Uefa.com 2008 yılının ilk 11'ini ve teknik adamını oylamaya sundu. 2001 yılından beri yapılan bir uygulama. 2002'de kalede Rüştü Rençber vardı, teknik direktör ise Şenol Güneş'ti. Bu yıl da bizden 3 aday var. Orta sahada Hamit Altıntop ve Mehmet Aurelio var. Hamit'in rakipleri C.Ronaldo, Zanetti, Gerrard ve Schweinsteiger. Aurelio'nun ise Xavi, Tymoshchuk, Zyryanov ve Senna. Teknik direktör adayları arasında ise Fatih Terim var. Rakipleri Aragones, Ferguson, Advocaat ve Ketsbaia.

Benim 11'im

Kalede: Van der Sar (M.United ile Premier lig ve şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadı)
Sağ bek: Anyukov (Uefa ve Süper Kupa'yı kazanan Zenit'in sağ beki)
Savunmanın Ortası: Puyol (Onun savunmada verdiği güvenle Barcelona bu sezon bol gollü galbiyetler alıyor. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonu İspanya'nın belkemiği) ve Ferdinand (M.United ile Premier Lig ve Şampiyonlar ligi Şampiyonluğu)
Sol bek: Evra (Van der Sar ve Ferdinand ile aynı sebepten)

Sağ kanat: C.Ronaldo (söylenecek birşey yok)
Önlibero: Tymoshchuk (Zenit'in beyni)
Hücuma dönük ortasaha: Fabregas (Arsenal ve İspanya'nın altın çocuğu)
Sol kanat: Ribery (Ferrari'siz bir takım zaten düşünemem)

Forvet: Messi (Arjantin milli takımıyla Olimpiyat altın madalyası ve Barcelona'da yarattığı harikalar) ve Del Piero (Efsane yeniden doğdu)

Teknik Direktör: Fatih Terim (tamamen duygusal)

1 yorum:

UzunPaslar dedi ki...

teknik direktör konusuna bir yorumla katılmak isterim.

adaylardan Dick Advocaat Rusya Ligi'nde ve UEFA Kupası'nda şampiyonluk gördü fakat ertesinde büyük bir başarısızlık yaşadı. Zenit'in arkasındaki büyük maddi imkanlar da göz önüne alınırsa Advocaat, o kadar da yüksek bir puan alamaz.

Sir Alex Ferguson için birşey demeye gerek yok zaten. Sir'lik gibi bir ünvanı varken bunu da başkalarına bıraksın.

Aragones, İspanya'yı şampiyon yaptı ama Türkiye'de eski günlerini yaşayamadı. İspanya ile kupaya uzanmak elbet büyük bir başarı ama görecelikte biraz zayıf kalıyor.

Türkiye'nin EURO 2008'de gruptan çıkabilmesini kimse beklemiyordu. Hatta 0 çekip elenir diyenler bile vardı. Bir sürü sakatlığa rağmen o takım yarı final gördü ve en iyi oynadığı maçta turnuvaya veda etti. bence teknik direktörlük için listeye girer.

Ketsbaia, Anorthosis'te gerçekten de çok iyi işler yaptı. Olympiakos'u ezip geçmesi, Pana'ya da aynı tarifeyi uygulaması bunlardan birkaçıydı. Listede başlara gelmeyi hak eden isimlerden.

1. Ketsbaia-Terim 2. Alex Ferguson(duygusal tercih) 3. Advocaat-Aragones