23 Aralık 2010 Perşembe

PSV'DEN BARÇA'YA

"Çok heyecanlıyım. Bu şehre geldiğim için çok mutluyum. En büyük hayalimi gerçekleştiriyorum. Futbolculara hangi takımda oynamak istediklerini sorun hepsi size Barcelona diyecektir."

İspanyol basınında PSV Eindhoven için Barcelona'nın Hollanda'daki Masia'sı gibi bir yakıştırma vardı. Hollanda ekibinden Barcelona'ya Koeman ile başlayıp an itibariyle Afellay ile birlikte 7 futbolcu transfer oldu.

Ronald Koeman / 1989-1995
Romario / 1993-1995
Ronaldo / 1996-1997
Boudewijn Zenden / 1998-2001
Philip Cocu / 1998-2004
Mark Van Bommel / 2005-2006
Ibrahim Afellay / 2010-?

21 Aralık 2010 Salı

LEONARDO VE HAZARD INTER'E DOĞRU

Inter'deki teknik direktör meselesi ile ilgili haber takibi yapmaya devam edelim. Başkan Moratti dün Madrid'e gitti, tabii bu da kafalarda hemen soru işareti yarattı. Önce Rafael Benitez'in avukatı ile görüştüğü iddia edildi. Ancak avukat Manuel Garcia Quillon, Moratti ile bir görüşme yapmadıklarını ve Benitez'in takımın başında kalmak istediğini açıkladı. Ardından İspanyol basını başta Marca olmak üzere Moratti'nin Mourinho'yu tekrar Inter'e dönmesi için ikna etmek üzere Madrid'e gelmiş olabileceğini iddia etti. Mourinho'nun danışmanı da bu iddialar üzerine açıklama yapma gereği hissetti ve böyle bir durumun hatta görüşmenin söz konusu olamayacağını kesin bir dille açıkladı. Ancak "Sezon sonunda ne olur bilemem, gelecek sezon için bir projesi yok. Ayrıca futbolda asla asla olmaz diyemeyiz" diyerek de açık bir kapı bıraktı. En nihayetinde Moratti'nin Madrid ziyaretinin Inter ile değil özel işleriyle ilgili olduğu ortaya çıktı. Gelinen nokta itibariyle La Gazzetta'nın dün iddia ettiği üzere Spalletti'nin değil plase olan Leonardo'nun adının ağırlık kazandığını söyleyebiliriz. Moratti ile yöneticiler Leonardo konusunda kapalı kapılar ardından görüşmeye devam ediyor. Birkaç saat içinde Brezilyalı teknik adamın ismi açıklanabilir.

Ancak Inter'de transfer sadece teknik direktörlük koltuğu için değil. Milano ekibi asıl bombayı Fenerbahçeli taraftarların bu yazki aşkı Eden Hazard ile patlatmaya hazırlanıyor. Bekçikalı futbolcu için görüşmeler devam ediyor. Haberler Inter'in 23 milyon euro karşılığında 19 yaşındaki yıldızı kadrosuna katacağı yönünde.

BİLGİN GÖKBERK'TEN - 1


"Galatasaray alt yapısından oyuncu çıkmıyor. Oyuncu çıkarsa oynar zaten. Barcelona'dan 8 kişi oynuyor banko. Son 4-5 senede Emre Çolak haricinde altyapıdan çıkan oyuncu yok. Altyapı nedir? Oyuncu çıkartıp A takımda oynatırsın, budur altyapının önemi. Ferhat Trabzonspor'da oynayamıyor. Cafercan, Mülayim, Özgürcan, o ekip kayboldu gitti, nerede oynadıkları belli değil. Altapıdan Gökhan Zan gibi stoper çıkartamıyorsan altyapıyı kapat. Galatasaray kimin altyapısı? Vefa'nın mı Karagümrük'ün mü? yani Vefa'ya adam çıkartıyor Galatasaray. Bir dönem Sabri, Arda. Eski dönemden Tugay, Bülent çıkmış altyapıdan. Sabri oynamadığı zaman sağ bekin Ali Turan ya da Serkan Kurtuluş. Bu iki oyuncuyu kesecek altyapıdan oyuncu çıkmıyorsa demek ki senin altyapın yok. Sen Emre Güngör'ü para verip aldıysan ve Emre Güngör kadar stoperin yoksa yazık...

Altyapıdan 10 numara çıkmayabilir, 10 numara özel futbolcudur çünkü. Santrafor da çıkmayabilir bunu da kabul ediyorum. Ama stoper nasıl çıkmaz. Şu an altyapıda iyi bir sağ bek veya stoper olsa Tugay ya da Hagi bunu görüp oynatacaktır. Dünyada top yapamayan, birebirde adam geçemeyen, ara pası atamayan tek orta saha oyuncuları Galatasaray'da, Barış ve Mustafa Sarp. Bu adamlar kadar altyapıdan oyuncun yok mu? Altyapıda basamak atlatacak hoca lazım o zaman. Yoksa bu şekilde altyapıdan birşey çıkmaz. Konya maçında eksik yerlere altyapıdan oyuncu koyamıyorsan altyapını kapat git. O halde Galatasaray'da sırf üstyapı sorunu yok bir de altyapı sorunu var demektir. Kimse kusura bakmasın altyapı oyuncuları da dahil Florya'da kedi, köpek ne varsa herşey değişmeli. Oraya gelincik ekildiyse o bile sökülüp yerine gül ekilmeli mesela... "



Takım Oyunu, 20 Aralık 2010

Not: Sözler Bilgin Gökberk'e aittir. Programdan ufak bir alıntıdır. Yayınlamış olmam fikirlerine harfiyen katılıyorum anlamına gelmemektedir. Yanlış anlaşılmalar olduğu için bu notu düşmek zorunda hissettim kendimi. Aynı fikirde olmayanlar da görüşlerini terbiye sınırlarını aşmadan yorum bölümüne yazabilir.

20 Aralık 2010 Pazartesi

BENITEZ OUT SPALLETTI IN

La Gazzetta'nın manşeti "Benitez Out". İki maç eksiğiyle lider Milan'ın 13 puan gerisinde olan Inter'de Başkan Moratti'nin çok tartışılan Benitez konusunda kararını verdiğini yazıyorlar. Inter'in Dünya Kulüpler Şampiyonu olması da Benitez'i kurtarmaya yetmemişe benziyor. Taraftarlar havalimanında şampiyon takımlarını karşılayıp Benitez'e "pes etme, hiçbir yere gitme, bizimle kal" diye bağırsa da muhtemelen birkaç hafta sonra görevine son verilecek. Moratti'nin not defterinde ilk sıradaki isim Zenit'e Rusya'da çifte şampiyonluk yaşatan Luciano Spalletti. Plaseyse geçen sene Milan'da başarılı olamayan Leonardo.