20 Mayıs 2010 Perşembe

MARADONA'NIN PORSCHE'Sİ

Yukarıdaki 20 yıllık Porsche 924'ün ilk sahibi Diego Armando Maradona. Barcelona'ya transfer olduğunda satmış. Daha sonra birkaç kez daha el değiştiren otomobile kullanıcıları oldukça temiz bakmış. Şimdi bir kez daha satışta. Fiyatı ise 500.000 dolar. Koleksiyonculara duyurulur! Maradona'nın şimdi Mini Cooper kullandığını hatırlatalım.

GÜNEY AFRİKA'DA TERÖRE DİKKAT!

Suudi arkadaşın adı Abdullah Azzam al-Qahtani. Irak'ta yakalandı. Amacının Güney Afrika'da Danimarka ve Hollanda milli takımlarına terörist saldırı düzenlemek olduğunu söyledi. Malum karikatür krizi dolayısıyla bir kesimin nefreti halen bu 2 ülkeye karşı sürüyor. Gidecek olanlar varsa dikkatli olsun!

HARRY KEWELL VE LUCAS NEILL

Avustralya milli takımı dünya kupasının hazırlıklarına başladı. Pazartesi akşamı Yeni Zelanda ile ilk hazırlık maçlarını oynayacaklar. Sakatlığı devam eden Harry Kewell oynayamayacak. İlk antrenmanda topla çalışmadı, sadece koşmakla yetindi. Bugün 31 kişilik kadronun geçici fotoğraf çekimi yapıldı. Teknik direktör Pim Verbeek 23 kişilik kadroyu 1 Haziran'da açıklayacak. Antrenör Darren Burgess Kewell'ın o tarihe kadar toparlayacağına inandıklarını söyledi.

DEL BOSQUE'NİN 23 ADAMI

Daniel Güiza, Mallorca'da attığı 27 golün getirisini 2 yılda Fenerbahçe'de tüketti. Barcelona kalecisi Victor Valdes daha önce sadece 1 kez, 2005'de Uruguay ile oynanan özel maça çağrılmış ancak oynatılmamıştı. İlk kez İspanya milli takımında resmi bir maçın kadrosuna alınıyor.

Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), Víctor Valdés (Barcelona).

Defans: Joan Capdevila (Villarreal), Carles Puyol (Barcelona), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia).

Orta saha: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), Cesc Fábregas (Arsenal), Javi Martínez (Athletic).

Forvet: David Silva (Valencia), Juan Manuel Mata (Valencia), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Barcelona), Pedro Rodríguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic).

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN ÖNEMİ

Şampiyonlar ligi finali sadece Inter ve Bayern Münih için değil diğer İtalyan ve Alman kulüpleri için de büyük önem taşıyor. Maçı Bayern Münih kazanır ya da 120 dakikada yenilmezse gelecek sezon (2011-2012) Bundesliga'dan Şampiyonlar Ligi'ne 4 takım katılacak. Bu sezon 3 takım gönderen Almanlar böylece İtalyanların 1 kontenjanını kapmış olacak.

Inter 90 ya da 120 dakika sonunda galip gelirse de (penaltılara gitmeden) Serie A gelecek sezon devler ligine yine bu sezon olduğu gibi 3'ü direkt, 1'i ön eleme oynamak kaydıyla 4 takım gönderecek.

SOFIANE FEGHOULI

Baraja ve Villa ile yolları ayrılan Valencia'nın Mehmet Topal ve Ricardo Costa transferlerinin ardından kadrosuna kattığı 3. isim. 20 yaşındaki Sofiane Feghouli'yi Fransa'nın Grenoble takımından transfer ettiler. Cezayir asıllı olması ve orta sahada oynamasından dolayı yetenekli futbolcuya "Yeni Zidane" diyenler çoğunluktaydı.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

MARADONA'NIN 23 ADAMI

10 yıl sonra Maradona ile birlikte tekrar milli takıma dönen 37 yaşındaki Martin Palermo kadroda. Maradona onu Boca Juniors kontenjanından Güney Afrika'ya götürüyor olsa gerek. 25 yaşındaki Napolili Lavezzi evinden izleyecek kupayı.

Kaleciler: Sergio Romero, Mariano Andújar ve Diego Pozo.

Defans: Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze, Nicolás Burdisso, Clemente Rodríguez ve Ariel Garcé.

Orta saha: Jonás Gutiérrez, Javier Mascherano, Juan Sebastián Verón, Angel Di María, Maximiliano Rodríguez, Javier Pastore ve Mario Bolatti.

Forvet: Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Carlos Tevez, Sergio Agüero, Diego Milito ve Martín Palermo

Tam 32 yıl önce yaşanan ilginç bir hikaye var. Arjantin'de düzenlenecek dünya kupası öncesi milli takım teknik direktörü Cesar Luis Menotti, 25 kişilik kadroyu 22'ye indirecektir. Ve 19 Mayıs 1978'de takımdan çıkardığı 3 kişiyi açıklar. Víctor Alfredo Bottaniz ve Humberto Rafael Bravo ile birlikte 3. kişi 17 yaşındaki Diego Armando Maradona'dır. Maradona'nın aldığı bu haber sonrası hayalleri yıkılır. Bu üzücü haberi ailesine nasıl söyleyeceğini düşünürken bir ağacın altına oturur ve hüngür hüngür ağlamaya başlar. Menotti ağlatmıştır Maradona'yı. Acaba bugün Maradona da birilerini ağlattı mı?

BAY 7 BARCELONA'DA

Ha bitti ha bitecek derken nihayetinde bitti. Bay 7 ağzını her açtığında kulübünün menfaatleri için en iyisi olacaksa ayrılırım diyordu, en iyisi de oldu sanırım. 40 milyon euro kazandırıyor Valencia'ya. Kendisi de yıllık 7 milyon euro kazanacak ve Gudjohnsen'in ayrılmasıyla boş kalan 7 numaralı formayı giyecek. Barcelona'nın hızlı pas trafiğine Ibrahimovic'ten daha fazla uyacağına inanıyorum. Belki geçen sezon başında Ibra'nın yerine transfer edilebilseydi, bu hafta içinde 3 kupa birden kaldırıyor olacaklardı. Bu arada Yaya Toure de gider yerine de yakın bir zamanda Fabregas gelir. Zaten Barcelona'nın resmi sayfasındaki başlıkta transferin gerisinin geleceğinin ipucu var. Villa için "ilk imza" diyorlar. Barcelona'da da böylece 7 cüceler masalı başlar; Messi, Xavi, Iniesta, Fabregas, Villa, Alves ve Pedro. -Kabul, bazıları pek cüce sayılmaz.- Ibra ne olur peki? Ona da kapılar gitmesi için açık. Gitmezse de Barcelona'nın Pamuk Prenses'i olur. He kim gelir onu öper, bilmiyorum işte!

BALOTELLI

"Totti'ye maç içinde, top oynamak mı istiyorsun yoksa çocuk gibi davranmak mı diye sordum. O da bana zenci diye bağırdı. Sonra da Motta'ya birazdan benim bacağımı kıracağını söylediğini duydum. Ardından da malum tekmeyi yedim. Ama ona hiçbir kin beslemiyorum, eğer benden özür dilerse onunla barışmaya hazırım."

17 Mayıs 2010 Pazartesi

AVRUPA'DAN KISA KISA

2010 Dünya Kupası öncesi Alman milli takımında büyük şok yaşanıyor. Panzerler Güney Afrika'da kaptanları Michael Ballack'dan yoksun kalacak. İngiltere FA Cup finalinde Portsmouthlu Kevin Prince Boateng'in sert müdahelesi sonrası sakatlanan Ballack oyunu devam edememişti. Yapılan kontrollerinin ardından Alman futbolcunun sağ ayak bileğindeki sakatlığının ciddi olduğu ve dünya kupasında oynamasına engel olduğu açıklandı.

Avrupa altın ayakkabı ödülünün sahibi Barcelonalı Lionel Messi oldu. Ligin son haftasında Valladolid ağlarına iki gol bırakan Arjantinli futbolcu sezonu 34 golle tamamladı. Böylece 29'ar gollü rakipleri Chelseali Drogba ve Udıneseli Di Natale'ye 10 puan fark atan Messi altın ayakkabı ile ödüllendirilmeye hak kazandı. Messi aynı zamanda Ronaldo'nun 1996-97 sezonunda Barcelona formasıyla attığı 34 gollük kulüp rekorunu da egale etti. Geçen sezon da Atletico Madridli Diego Forlan 32 golle altın ayakkabının sahibi olmuştu.

Hollandalı teknik adam Dick Advocaat Rus milli takımının başına geçiyor. Advocaat Guus Hiddınk'den boşalan koltuğa oturmaya hazırlanıyor. Belçika milli takımını 6 ay çalıştırdıktan sonra istifa eden Advocaat Zenit kulübüyle lig şampiyonluğu yaşadığı Rusya'da şimdi milli takım seviyesinde başarı kovalayacak.

Şampiyonlar ligi yarı finalinde Lyonlu Lisandro Lopez'e yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören ve Uefa'dan 3 maç ceza alan Frank Ribery ve kulübü Bayern Münih cezanın düşürülmesi için Cas'a başvurdu. Alman kulübü Uefa disiplin komitesinin cezayı 1 maça düşürmesini bekliyor. Eğer bu gerçekleşirse Fransız futbolcu Inter ile oynanacak şampiyonlar ligi finalinde forma giyebilecek. Cas, Ribery ve Bayern Münih'in faulün istemeyerek olduğu yönünde itiraz edebilecekleri son kurum. Eğer Cas başvuruyu reddederse Ribery finalde oynayamayacağı gibi gelecek sezonun ilk Avrupa maçında da yer alamayacak.

Yenileme: Ribery'nin başvurusu reddedildi.