14 Ekim 2008 Salı

ATLETICO'YA 2 MAÇ CEZA



Haftasonunda Vicente Calderon'da Atletico Madrid'i zorlu bir sınav bekliyor. Ezeli rakipleri Real'le karşılaşacaklar. Bu maç öncesi her iki takım futbolcularının ve teknik ekibinin moral ve motivasyonlarının en üst düzeyde olması gerekiyor. Ama Uefa'dan gelen bir haber Atletico'luların canını biraz sıkmış olabilir. Şampiyonlar Ligi'nde Olimpik Marsilya ile oynanan maçta Atletico taraftarlarının çıkardıkları olaylar nedeniyle Uefa disiplin komitesi İspanyol ekibine 2 maç sahasında oynamama cezası verdi. Atletico 22 Ekim'de Liverpool, 26 Kasım'da PSV Eindhoven ile oynayacağı maçları Madrid'den en az 300 km uzaklıktaki bir statta oynayacak. Bu arada teknik direktör Javier Aguierre'den Uefa'dan nasibini aldı. O da 2 maç boyunca takımını statta yalnız bırakacak.

İngiltere Futbol Federasyonu İngiltere milli takımının İspanya ile oynayacağı dostluk maçının Madrid'de oynanmasına da izin vermedi. 4 yıl önce Madrid'deki taraftarlar İngilizlerin siyahi oyuncularının aleyhine tezahüratlar yapmıştı ve federasyon bu ırkçı tehdididn devam ettiği gerekçesiyle Madrid vizesini vermedi.

Neler oluyor Madrid'de? Dünyanın en güzel, en tarihi, en kültürlü şehirlerinden biri olan Madrid'deki bazı kesimler neden sapıttı bu kadar?

Hiç yorum yok: