18 Kasım 2008 Salı

URBY EMANUELSON


Ajax 2003-2004 sezonundan beri şampiyonluk yaşayamıyor. Kuşkusuz Flying Dutchman bununla ilgili daha ayrıntılı, daha fazla bilgiye sahiptir. Hepimizin dillerinde olan "Ajax futbol akademisi" pek iyi çalışmadı mı yoksa yönetimsel anlamda mı sorunlar vardı o kadar bilemiyorum. Ama bu yıl Van Basten yönetiminde eski günlerine dönmenin sinyallerini verdiklerini söyleyebilirim. Van Basten'in yardımcılıklarını da Dennis Bergkamp ve Rob Witschge yapıyor. Takımda Uruguaylı Suarez gibi gençve yetenekli, Kennedy Bakırcıoğlu gibi tecrübeli ve Emanuelson gibi yaratıcı oyuncuları var. Geçen hafta ezeli rakipleri PSV'yi 4-1 yenerken bu üçlü işbaşındaydı. Ancak 4 golde de payı olan tek bir futbolcu vardı o da Urby Emanuelson. 22 yaşında ve 4 sezondur Ajax'ın formasını giyiyor. Ajax futbol akademisinin ürünlerinden biri. Harika bir sol ayağı ve ona hükmeden, kusursuz çalışan bir beyne sahip. 2006 yılında "Yılın Yeteneği" seçilen Surinam asıllı Emanuelson Hollanda milli takımında forma giyse de Euro 2008 kadrosuna alınmamıştı. Bu tam bir ironi galiba. Euro 2008'de Hollanda'yı çalıştıran Van Basten şimdi Ajax'ın başında ve Emanuelson onun vazgeçemediği oyuncuların başında geliyor. Bu sezon başında Lyon ve Hamburg onun için kapışmış ama Ajax af buyurun "kış kış" demişti. Bu sezon şampiyonluğa ulaşmaları için "dokunulmazlık" verdikleri oyuncuya büyük ihtiyaçları olacak. Ayrıca ben de Lyon ve Hamburg'tan birine gitmesini pek istemem, onun yeri İspanya'dır, Barcelona'dır.

4 yorum:

Adem dedi ki...

Hayatımda gördüğüm en ilginç, en farklı çalımlardan birine imza atmıştır bu arkadaş. sizi o görüntülerle baş başa bırakıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=MnIqixFFcB0

PENNEARABIATA dedi ki...

Teşekkürler Ceza Sahası, gerçekten harika bir çalım :))

mustafa taha dedi ki...

Marco Vasten'in değişik tercihleri söz konusu. Örneğin Kennedy Bakırcıoğlu'na kapıyı göstermesi, Leonardo ve Bruno Silva'yı Ocak'ta satmak istemesi ilginç...

Alfredo dedi ki...

o ne çalım be gerçekten de harika...bize bu zevki yaşattığın için tesekükürler cezasahası :)