26 Aralık 2008 Cuma

ALLAH'IM BU NE ÇELİŞKİ!


Real Madrid kulübü büyük bir ikilem yaşıyor. Uefa'nın kurallarına göre şampiyonlar liginde yeni transferleri Klaas Jan Huntelaar ile Lassana Diarra'dan sadece birini oynatabilecekler.

Real Madrid kulübü ocak ayında kulüpleri Ajax ve Portsmouth'a yaklaşık 40 milyon euro ödeyerek anlaştığı iki futbolcuyla resmi sözleşme imzalayacak. Ancak iki futbolcu da takımlarıyla Uefa kupasında mücadele etmişti; bu Madrid'in bir tercih yapmasını gerektiriyor.

UEFA'nın kurallarından birinde "kulüpler mücadele ettikleri turnuvalarda en fazla 3 yeni futbolcuya yer verebilir. Bu transferler de 1 Şubat'a kadar bildirilmeli" diyor. Bir sonraki kural ise Real Madrid'i daha yakından ilgilendiriyor. Kuralda "eğer bu 3 transfer aynı sezon içinde Uefa'nın başka bir organizasyonunda forma giymişse bunlardan sadece biri yeni takımında Avrupa arenasında görev alabilir. Bu futbolcu başka bir takım için aynı organizasyonda forma giyemez" deniliyor.

Bu daha önce Ajax ve Portmouth takımlarıyla Uefa Kupası'nda forma giyen Huntelaar ile Diarra'dan sadece birinin Şampiyonlar Ligi'nde görev yapabileceğini gösteriyor. Real Madrid'in sakatlanan Van Nistelrooy'un yerine transfer ettiği Huntelaar ile Juande Ramos'un ısrarla istediği orta saha oyuncusu Diarra'dan Liverpool maçlarında hangisini tercih edeceği merak konusu. Marca başta olmak üzere İspanya'nın önde gelen spor gazeteleri ise şimdi Real Madrid'li yöneticilere soruyor: "Bu kuraldan haberiniz yok muydu?"

Kişisel fikrim takımda birçok Hollandalı futbolcu olması ve bir golcüye daha çok ihtiyaçları olmasından dolayı tercihleri Huntelaar olacaktır.

3 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

O zaman şayet Galatasaray hem Mehmet Yıldızı hemde Panteliç'i alırsa o zaman sadece 1'ini Uefadaki isim listesine yazdırabilcek. Çünkü Mehmet Sivas'la İntertoto, Panteliç ise bize karşı Uefa'da forma giymişti

PENNEARABIATA dedi ki...

doğru söylüyorsun ama ben Pantelic'i alacaklarını düşünmüyorum ya da en azından ikisini birden...

UzunPaslar dedi ki...

can havli böyle birşey oluyor herhalde.