7 Temmuz 2009 Salı

SERVET & ZHIRKOV

Marsilya dil problemi yüzünden Servet'i almadı deniliyor. Deschamps "Savunmada oynayan futbolcu o ülkenin dilini konuşabilmeli, bu çok önemli" diyerek Diawara'yı Servet'e neden tercih ettiklerini açıkladı. Haklı da. Savunmanın göbeğinde oynayan son adam futbolcuların kaleci ve önündeki isimlerle anlaşabilmesi için o dili konuşabilmesi çok önemli, ama açıkçası öyle çok da gerekli değil. Bir de şöyle bir hikaye var.
Bundan 3 yıl önce, 2006 Mayıs'ında CSKA Moskova, Rusya Kupası finalini kazandıktan sonra soyunma odasına Roman Abramovich girer. Tüm futbolcuları kutladıktan sonra Zhirkov'a yaklaşır ve kulağına eğilerek "Hemen İngilizce öğrenmeye başla" der. Zhirkov ise gülerek karşılık verir ve bu lafını pek dikkate almaz. 2009 Temmuz'u itibariyle sol bek Zhirkov, Abramovich'in Chelsea'sinin futbolcusu. Ve tek kelime İngilizce bilmiyor. Bunun sıkıntısını büyük ihtimalle yaşayacaktır.
Servet, Zhirkov kadar şanslı değildi, kalkıp da 3 yıl önce kimse ona Fransızca öğren demedi. N'apsın benim Servet'im!

1 yorum:

dertasacimbom dedi ki...

Bence hiçte öyle değil kazın ayağı. Popescu Galatasaray'da oynarken şakır şakır türkçe konuşmuyordu en basit örneği. Futbol bu çok uluslu şirket...