30 Ekim 2009 Cuma

MARADONA'NIN MOTİVASYON ARACI

Arjantin'in kazandığı 1986 Dünya Kupası'nın resmi filmi. Ünlü aktör Michael Caine tarafından seslendirilmiştir. Dünya Kupası'ndan 1 yıl sonra gösterime girdi ve özellikle Arjantin'de büyük beğeni topladı. Bunun en büyük sebebi filmin odak noktasının Maradona olmasıdır. Özellikle de İngiltere ile oynanan çeyrek final maçında Maradona'nın imzasının olduğu Tanrı'nın Eli ve Yüzyılın Golü üzerinde durur.

Filmin müziği de Arjantinli şarkıcı Valeria Lynch'in seslendirdiği "Me Das Cada Día Más" yani "Bana Her Gün Daha Fazlasını Verdin" dir. Bu şarkı bugünlerde yine gündemde. Maradona Arjantinli futbolcuları 2010 Dünya Kupası öncesi motive etmek için Lynch'den bir ricada bulundu. Lynch bu şarkıyı tekrar seslendirecek ve Maradona hazırlanacak yeni klibi oyuncularını gaza getirmek için kullanacak. Aklıma Guardiola geldi. O da M.United maçı öncesi oyuncularını coşturmak için Gladyatör filmini kullanmıştı.

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Baktı teknik direktörlük kapasitesi SIFIRIN ALTINDA, böyle saçma sapan işlere büründü. Koskoca Arjantin'in başına gelen şu adama ve düştüğü şu durumlara bak... Yazık kere yazık.

burgos dedi ki...

30 EKİM 1960-ARJANTİNİN TANRISI DÜNYAYA MERHABA DİYOR !!!!!
FELIZ CUMPLEAÑOS MARADONA

Daniele De Rossi dedi ki...

Bence en motive edici karar onun bırakması olacaktır.