23 Kasım 2010 Salı

ENGİN BAYTAR ÖZÜR DİLEMELİ

Engin Baytar, Eskişehirspor maçının son anlarında oyundan alınmasına sinirlendi. Kenara gelirken el kol hareketlerinin eşliğinde ettiği küfürler dudaklarından okunuyordu. Kime neden ettiğini başta anlayamadım. Acaba Şenol Güneş'e mi ediyor diye içimden geçirsem de yok canım daha neler diyip vazgeçtim düşüncemden. Ancak Ligtv'nin değişik açılardan çekilmiş görüntülerini izlediğimde korktuğum başıma geldi. O küfürleri ettiği, el kol hareketleriyle ve yerdeki şişeyi tekmeleyerek tepki gösterdiği kişi gerçekten de Şenol Güneş idi. (Maçı Trabzonspor yedek kulübesinin hemen arkasından izleyen bir arkadaşımız da Engin'in Şenol Güneş'e küfrettiğine çok yakından tanık olduğunu söyledi) Üzüldüm, canım sıkıldı. Her hafta başka maçlarda da böyle şeyler oluyor, abartmaya gerek yok diyenler olabilir. Kime olursa olsun asla tasvip etmem, yakışıksız bulurum ama Şenol Güneş'i gönlümde, futbol sevgimde apayrı bir yere koyduğum için belki de üzüntüm daha fazla oldu. Oğlu yaşındaki bu şımarık adam nasıl oluyordu da kendisine güvenen, sahip olduğu yeteneği takımı yararına kullanması adına kendisini geliştiren ve ayyıldızlı formayı giymesinde pay sahibi olan adama herkesin ortasında böyle davranışlar sergileyebiliyordu? Sanki ilk yarının ortalarında taktiksel bir değişiklik için kendisini oyundan almış da haftaiçinde milli takım forması giyerek kendini başka bir mertebede görmeye başladığını düşündüğüm bu beyefendi elaleme rezil olmuştu! Şenol Güneş gibi tecrübeli bir hoca, o anda oyuncusunun arkasından geçerken kendisine tepki gösterdiğinin farkında değil miydi sizce? Bence bal gibi de farkındaydı ama dönüp muhattap olmayarak herkesin ortasında onunla aynı seviyeye inmedi, büyüklük gösterdi.

Belli ki Trabzonspor kulübü, "haklı olarak" iyi gidişlerinin üzerine böyle bir olayın gölge düşürmesini ve takım içindeki havanın bozulmasını istemiyor. Asbaşkan vekili Hasan Yener dün "Engin'in hareketleri Şenol Güneş'e ya da bir başkasına değildi" diyerek -kamuoyunu biraz da aptal yerine koyarak- yaşananları çok fazla büyütmek istemediklerini belli etti. Bu yazıyı illa da Engin'e mutlaka ceza verilsin diye yazmıyorum. Sadece kendisine çeki düzen versin. Futboluyla yükselirken gözümüzde karakteriyle düşmesin. Umarım bu yakışıksız hareketlerinden pişman olup Şenol Güneş'den hemen özür diler ve olay tatlıya bağlanır.

Trabzonspor/Şenol Güneş ya da Engin Baytar bu olayın üzerine nasıl bir tavır sergileyecek bilemiyorum ama Hollanda'dan gelen bir haber her kulübe örnek olacak cinsten. Ajax kulübü takımın en büyük yıldızı olan Suarez'in cezasını kendisi kesti bile. PSV maçında rakibini ısıran ama hakeme yakalanmayan Uruguaylı futbolcuları için Futbol Federasyonu'nun ceza vermesini beklemediler. Şampiyonluk yarışında fazlasıyla ihtiyaç duydukları Suarez'i gelecek 2 lig maçında oynatmayacaklar. -Bu akşamki şampiyonlar ligi maçında oynatacaklar o da ayrı bir tartışma konusu- Ayrıca bir vakıfa bağışlanmak üzere yüksek miktarda para cezası da verdiler. İtalya'da ise federasyon Hollandalı meslektaşları gibi olayı araştıracağını söyleyip vakit kaybetmedi. Rakibine kafa atan Eto'o'yu 3 maçla cezalandırdılar bile. Binlerce kişinin önünde rakibini ısırmışsın, ona kafa atmışsın ya da kendi teknik adamına küfretmişsin ne farkeder, önemli olanın futbolun kirlenmemesi ve böyle adamların arkalarından gelenlere örnek olması değil mi?

3 yorum:

muyek dedi ki...

engin futbolcu olur hatta cok iyi de olur ama hayati boyunca adam olamaz. Su an baska bir teknik direktorle calismis olsaydi Anadolu kluplerini kapi kapi geziyordu, Senol Gunes aldi takima koydu, parlatti, on plana cikartti ama karakteri zayifsa bir insanin kim gelirse gelsin bir sey yapamaz. Engin gecmis kluplerinde de boyle basit, seviyesiz hareketlerde bulundu, o yuzden yadirgamamak lazim, Trabzonun ilisigini kesmesi her 2 taraf icinde hayirli olur, engin hak etmiyor Trabzonu, yetenegi olabilir ama karakter olmadan yetenegi kaldir at cope..

bucho dedi ki...

her ne kadar rakip takım teknik direktorude olsa ŞEnol Hocaya saygım çok büyüktür. Milli takımda yaptığı harika işler bunda etkilidir elbette ancak kişiliği bambaşkadır gözümde. Günden güne kirlenen futbol dünyasında temiz kalan ve kalacak olan ender insanlardan biridir bence kendisini. ben de çok üzüldüm engin dengesizinin haraketlerine. kendini küçülttü başka hiç birşey değil. bence para ve oynatmama cezası yerine kınama cezası verilsin ve azıcık kişiliği var ise kendi vicdanında yapacagı muhakemede hep ezilsin. bunun pişmanlığı hiç geçmesin. kınıyorum şiddetle.böyle üzerinde önemle durulması gereken bir konuda yazdığınız için teşekkür ederim.

Mr.Eko dedi ki...

Eğitim Şart! Çoğunu cahil diye adlandırabileceğimiz futbolcu kesiminin en somut örneğidir kendisi.

muyek'in dediği gibi adam olamaz. Ruhunun ve zihninin biraz örselenmiş olması gerekirdi bu yaşına kadar ama artık çok geç, çünkü o şu anda aramızda değil, bulutlarda geziyor.