1 Kasım 2008 Cumartesi

FERGUSON'UN TEKLİFİ


Premier Lig'in 4 büyükleri bir sezonda lig maçları, FA Cup, Community Shield, Avrupa maçları derken ortalama 55-60 maç yapıyor. Bu yüzden de 38 haftalık Premier Lig'de devre arası tatili neredeyse hiç olmuyor, olsa bile en fazla 10 günlük bir ara verilebiliyor. Hatta adamlar yılbaşı günü bile maç oynuyorlar. Bu trafik birçok teknik adamın uzun zamandır canını sıkan bir konu. Ama ne FA ne de teknik adamların bu konuda şu ana kadar herhangi bir çözüm bulamadığı, fikir yürütemediği bir gerçek. Sir Alex Ferguson Manchester United'in resmi dergisine verdiği röportajda bu konu üzerinde çok uzun zamandır kafa yorduğunu söyleyerek bazı önerilerde bulundu. Ferguson "Yılbaşı maçları aynen olduğu gibi dursun onlara dokunmayalım. Ama Ocak ayı içinde oynayacağımız bir haftayı değişik günlere serpiştirebiliriz. Yani 10 maçın 3'ünü ilk haftasonu, diğer 3'ünü 2. haftasonu, son 4'ünü de 3. haftasonu oynayabiliriz. Böylece tv yayıncıları madur durumda da kalmaz, her haftasonu maçları gösterebilirler. Futbolcuları da dinlendirme fırsatı yaratmış oluruz." demiş. Tabi bu fikrin hayata geçirilebilmesi için Ocak ayı içersinde boşluk yaratmak gerekiyor. Bununla ilgili olarak Ferguson'un ortaya attığı fikir ise şu. "Geçtiğimiz sezon lig 11 Mayıs'ta sona ermişti. Bu sezon neden daha geç bitirmiyoruz? Ligi Mayıs ayının sonuna kadar uzatabilir böylece Ocak ayı içinde 2 hafta boşluk yaratabiliriz" Ferguson'un fikri gayet mantıklı gözüküyor. Bu yaz futboldaki tek büyük turnuva 14-28 Haziran arasında Güney Afrika'da düzenlenecek olan Konfederasyon Kupası. Bu demektirki turnuvadan sadece 3 hafta önce ligi bitirebilme gibi bir seçenekleri var Futbol Federasyon'larının. O halde Ferguson'un fikrini dikkate almak gerekiyor bence.

1 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Christmas periyodu maçları, Premier League'in özeli, bundan vazgeçmeleri mümkün görünmüyor.Bu yıl 26 Aralık Cuma gününe denk geliyor, fikstürde cuma günü 10 maç var.Ayın 28'inde, yani yalnızca bir gün aradan sonra 8 maç oynanacak, yeni maç haftasının maçları yapılacak.Man Utd şanslılardan, pazartesi oynayacak o haftanın maçını.

Geçen yıl Glasgow Rangers oynadığı 62 maçla Avrupa'da sezon rekorunun sahibiydi, Chelsea 61 maçla ardından geliyordu.30 Aralık-10 Ocak arası boşluk var bu sezon, tatile 28 Aralık'tan başlayanlar da olacak.Bu yıl durum fena değil.