28 Mart 2009 Cumartesi

ZARATE'NİN SIKINTISI(!)

Çoğu futbolcu paradan önce kariyerini düşünür, isim yapmayı, adını duyurmayı hedef alır. Yetenekliyse eğer 20'li yaşların başında hemen voleyi vurur. Yoksa basamakları yavaş yavaş tırmanarak cebini doldurur. Alışılmış olan da budur zaten. Sonra genelde belli bir standartta devam eder, kariyerinin sonuna doğruysa son bir vole daha vurayım düşüncesiyle ya Arap ülkelerinin ya ABD'nin ya da Türkiye'nin yolunu tutar. Ancak bazı istisnalar da yok değil! Arjantinli 22 yaşındaki Mauro Zarate biraz ters bir yol izlemiş. 20 yaşındayken Velez Sarsfield'den Avrupa yerine Katar'ın Al Sadd takımına 20 milyon dolar karşılığında transfer olmuş. Ancak burada umduğunu bulamamış; neler yaşadığını tam olarak bilmiyorum ama psikolojik olarak uyum sağlayamamış olsa gerekki sadece 6 lig maçında forma giyip 4 gol attıktan sonra Birmingham City'e kiralık olarak gitmiş. Bu sezon başında da malum ordan Lazio'ya geçti yine kiralık olarak. Zarate'nin kiralık sözleşmesi 30 Nisan'da bitiyor, yani daha sezon bile tamamlanmadan. Ağabeyi aynı zamanda menajeri Sergio ile birlikte Lazio Başkanı Claudio Lotito'nun haftalardır başının etini yiyorlar, "Hadi ne yapacaksan yap, elini çabuk tut. Milan'da istiyor." diyorlar. Maradona göreve geldikten sonra Zarate'nin yeteneklerine kayıtsız kalmamış ve eğer iyi bir kulüpte oynamaya devam edip kendini göstermeyi sürdürürse A milli takıma alabileceğini söylemişti. Tabii şimdi bu gazı da alınca geleceğinin belli olması için durmadan Başkanın kapısını çalıyor. Lotito da Katar'da görüşmeler yapıyor ve Zarate'yi takımda tutmak için anlaşmanın yollarını arıyor. Araplar bakalım 20 milyon dolar ödedikleri adamı daha az bir rakamla vermeyi kabul edecekler mi? Çünkü Lotito'nun bu paraları vermesi zor. Aksi halde Milan yolu açık gibi gözüküyor Zarate için. Milanlıların Katarlılarla arası oldukça iyi. Kamp yapmaya, özel maç yapmaya gidip duruyorlar devamlı. Milan'a da yakışır hani!

Ayrıca şunu eklemeden de geçmeyelim. Bu aile fertlerinden birinin, her ne kadar futbolun içinde olanları olsa da, menajerlik yapıyor olmasına bir türlü ısınamadım. Oğullarını ya da kardeşlerini ayaklı para makinesi gibi görüp saçma sapan yönlendirmeler yapıyorlar. Bu tipler de genellikle sorunlu ve güvenilmez oluyor.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

kakanın 150 milyon ettiği şu dönemde zarateye 20 milyon az bile.gerçekten çok yetenekli.

Adsız dedi ki...

avukatlar, lisansli menajerler ve 1. dereceden akrabalarin sporcu menajerligi yapma hakki mevcuttur. kanimca dunyanin en iyi menajeri de anelka'nin abisidir. sonucta bu bir maddiyat isi ve bu maclar da para icin oynaniyor.