5 Kasım 2009 Perşembe

GALATASARAY AVRUPA'DA BİR BAŞKA

Galatasaray güzel bir hazırlık maçı oynadı. Rijkaard bu maçı güle oynaya kazanacaklarını bildiğinden Keita'yı yedek soyundurdu ve Nonda 73'te sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalıncaya kadar da sürmedi sahaya. Dinamo rakip olabilecek bir takım değildi, kendileri de bunun farkındaydı. Öyle şuursuzca üstüne bile gitmediler Galatasaray'ın. Bunu yapmadıkları gibi savunma yapmayı da beceremediler. Bugün Kasımpaşa bile çıksa belki yenerdi Dinamo'yu. Ama Galatasaray'ın da hakkını verelim. Avrupa'da başka bir havayla, başka bir özgüvenle oynuyorlar. İlk yarıda Nonda ve Kewell'la Sivasspor tarifesi uyguladılar. İkinci yarıda Mehmet Topal'ın sol ayağından mükemmel bir gol daha buldular. Maçı yabancı bir kanaldan İngiliz spikerin anlatımıyla izledim. Biraz abarttı belki ama "Çok güzel goller anlattım, bu hepsinden daha farklı. Van Basten'i hatırlattı bana." gibi cümleler kurdu. Gerçekten de çok güzel bir goldü. Mehmet Topal sağ ayağını kullansa da fırsat buldukça sol ayağını kullanmayı, şut atmayı seven bir oyuncu. Ama bu kadar isabetli vuruşlar yapamıyordu. Belli ki antrenmanlarda sol ayağını geliştirmeye çalıştırıyor, çünkü o mesafe ve açıdan topu uzak köşeye göndermek kolay iş değil. Rakip 68'de 10 kişi kalınca sarı kırmızılılar da rölantiye aldı. İsteseler daha da farklı kazanırlardı. Galatasaray'ın Dinamo'ya iki maçta 7 gol atmasına heralde en çok sevinenlerden biri de Hagi olmuştur. Sarı kırmızılılar attıkça Hagi de tribünde sevincini saklamadı. Ne de olsa Dinamo'nun ezeli rakibi Steaua'da parlamıştı yıldızı.

Panathinaikos da Sturm Graz deplasmanında 1-0 kazandı. Komşu da böylece gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Son 2 maç formalite karşılaşması olacak Galatasaray için. 3 Aralık'ta Ali Sami Yen'deki Panathinaikos maçı bir anlamda grup liderini belirleme karşılaşması olacak. 16 Aralık'taki Sturm Graz maçının ardından 18 Şubat'a kadar Avrupa'da maçı yok. Baros'un bu arada düzelmesi ve ara transferde yapılacak muhtemel bir transferle Galatasaray son 32 mücadelesine daha güçlü girecektir.

2 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

dardanelimizin çocugu mehmet topal.. çanakkale ekmegi yemiş adam atar Ali Abi, daha iyisini de atar.. denk getiremiyordu uzun zamandır, cok iyi oldu bu gol ;)

bonaventure dedi ki...

hızlı bir stoper mi diyorsun?
edu dracana yı mı alsak en ucuzundan ne yapsak. hani çokta hızlı değil ama gökhandan hallice fiyatıda aynı;)