29 Nisan 2010 Perşembe

KUPA AFRİKA 24'TE

Çok yorucu ama bir o kadar da keyifli bir günü geride bıraktım. Öğleden sonra Okay Karacan, prodüktörümüz Fatih Çevik, kameramanlarımız Eray Durmuş ve Mahmut Portakal, muhabirimiz Evren Göz, stajyer arkadaşımız Heja ve şoför arkadaşımız Fatih ile birlikte Olimpiyat Stadı'nın yolunu tuttuk. 42 gün sonra başlayacak dünya kupası öncesi yavaş yavaş futbol çoşkusunun havasına girmenin vakti gelmişti. Bu anlamda biz de ekibi toplayıp çalışmalara başladık. 7 kişiyle dış mekanda çekim yapmaya gitmek oldukça havalıydı. Kendimi bir Avrupa televizyonunun ekibinde gibi hissettim. Çünkü bizde maç sonlarına bile bir muhabir ile kameraman gönderilirken adamlar ışıkçısını, sesçisini bile ayrı ayrı yollarlar. İyi bir iş çıkması için her detayı düşünürler ve ona göre adam istihdam ederler.

Neyse, Olimpiyat Stadı'na gitmeyeli uzun zaman olmuştu. NTV'de iken Fuat Akdağ -neyle ilgili olduğunu şimdi hatırlamadığım- bir dosya hazırlamam için yollamıştı en son. Bugün hava dışarıda çekim yapmak için mükemmeldi ama gelin görün ki Olimpiyat Stadı'nda hava güneşliymiş, hiç bulut yokmuş falan farketmez. Ne zaman gitseniz aynı bugün olduğu gibi sizi her yönden esen dondurucu bir rüzgar karşılar. Sahaya indiğimde burada top koşturan futbolculara bir kez daha acıdım. Rakipten çok rüzgarla mücadele vermek zorunda kaldıklarını tecrübe ederek kavrama fırsatım oldu.

Okay Karacan ile birlikte geçtik kameranın karşısına, programın ilk konuğu kendisiydi. Geçmiş dünya kupalarıyla ilgili sohbet ettik, Güney Afrika ile ilgili beklentilerimizi konuştuk, 1994 ve 2006'da canlı maçlar anlatan Okay Karacan'dan birkaç dünya kupası anısı dinledik. 3 saat boyunca stadın tribünlerinde en üst kattan en alt kata kadar, sahanın ortasından kenarlarına kadar birçok yerde çekimler yaptık. Prodüktör arkadaşımız Fatih Çevik'in oluşturduğu senaryoya göre Okay Karacan ile zaman zaman roller de yaptık. Güldük, eğlendik. Değişik bir prodüksiyon olacak, olacak diyorum çünkü yarın en son Fatih'in sihirli ellerinden geçtikten sonra mal ortaya çıkacak. Programın içinde Hasan Er'in hazırladığı Maradona, Güney Afrika ve dünya kupalarında yaşanmış çirkin sahnelerle ilgili dosyalar da olacak.

Kupa Afrika'nın ilk bölümünün yayını cumartesi öğlen 12:15'te, kaçıranlar için tekrarı pazar gecesi 23:30'da 24 ekranlarında olacak. Umarım izleme imkanı bulur ve de beğenirsiniz. Haftaya da başka bir konukla tekrar Olimpiyat Stadı'nın yolunu tutacağız.

4 yorum:

Musti dedi ki...

ali abi, i.b.b. bile iki haftada bir gidiyo olimpiyat stadına, her hafta o ayaz çekilir mi :) en iyisi her açıdan güzel çekimler yapın bluebox'a geçin, arkada dönsün olimpiyat stadı :D

ozdemirmusta dedi ki...

Güzel program!! Ugur'la bizim proje kesinleşsin de biz gelelim konuk :))

yok artık leBron james dedi ki...

çok keyifliydi.az önce tekrarını izledim.özellikle Ali abi Maradona ile tartışman falan Okay abi ile yansımalarınıza bakıp onları dinlemeniz şahane olmuş.Anlatımdan anlatıma fark var tabi.Gerçekten çok emek verdiginiz belli.Ellerinize sağlık...

PENNEARABIATA dedi ki...

@yok artık lebron james

sevindim beğendiğine. teşekkür ederim.