4 Mayıs 2010 Salı

EZELİ RAKİBİM BAŞARILI OLMASIN

Son haftalarda Avrupa'nın dört bir yanında ezeli rakiplerinin şampiyon olmasını istemeyen takımların başkanlarının, taraftarlarının yaptığı açıklamalara denk geliyoruz. Ne diyorlar peki?

Liverpool, M.United'ın şampiyon olmasını,
Lazio, Roma'nın şampiyon olmasını,
Real Madrid, Barcelona'nın şampiyonlar ligi finaline çıkmasını(bunda muradına erdi) ve ligde şampiyon olmasını,
Galatasaray, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemediğini söylüyor.

İşte ezeli rakiplerinin başarılı olmasını istemeyen birkaç kulüp. Kimileri ben kazanamadım onlar da kazanmasın diyor, kimileri ekonomik sebepleri öne sürüyor, kimileri şampiyonluk sayısında rakibinin kendisini geçmesini istemiyor, kimileri de sırf gıcıklığına rakibinin şampiyon olmasını istemiyor. Peki onların başarılı olmaması için kendileri ne yaptılar bir bakalım? Öncelikle kimseye ithamda bulunmamakla birlikte İngiltere ve İtalya'da dedikoduların alıp başını yürüdüğünü de hatırlatayım!

Liverpool sahasındaki ilk maçı kazansa da M.United'a ikinci maçta kaybederek yarışta kalmasına yardımcı olmuştu. Peki M.United'a darbeyi nasıl vurdular? Geçtiğimiz haftasonunda sahalarında Chelsea'ye kaybederek.

Lazio başkent derbisinde 2 maçta da boyun eğdi Roma'ya. Peki Lazio ezeli rakibine nasıl darbe vurdu şampiyonluk yarışında? Onlar da Liverpool gibi rakibinin şampiyonluk yarışındaki rakibine kaybederek; Inter'e haftasonunda 2-0 yenilerek.

Real Madrid şampiyonlar ligi anlamında hedefine ulaşsa da bunu Inter sayesinde başardı. Ancak ligde iki maçta da kaybederek şampiyonluk yarışında darbeyi yiyen kendileri oldu. Ve şimdi bazı şeyler kendi ellerinde değil, diğer takımlardan medet umar durumdalar.

Gelelim Türkiye'ye! Galatasaray şampiyonluk yarışında 2 maçta da yenildi Fenerbahçe'ye. Şimdi Bursaspor'un şampiyon olmasını istediklerini söylüyor Başkan Polat, bir başka deyişle Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyor. Ancak İtalya ve İngiltere'deki benzerlerine oranla daha temiz ve tartışmasız bir mücadele ortaya koydular. İstekleriyle zıt bir görüntü oluştursa da Ali Sami Yen'de Bursaspor ile berabere kalarak Fenerbahçe'nin liderliğe oturmasını sağladılar. Belki işin ucunda lig ikinciliği vardı ama olmasa da -geçmiş yıllarda da örneğine rastladığımız gibi- sarı kırmızılılar aynı mücadeleyi sergilerdi.

Yani neymiş? X ya da Z takımı, her ne kadar başka etkenlerin olduğunu savunanlar olsa da eğer ezeli rakibinin başarılı olmasını istemiyorsan önce kendin ona dur demelisin! Yoksa Liverpool ve Lazio örneklerinde olduğu gibi kafalarda şüpheler doğurursun!

4 yorum:

ML Bilgisayar dedi ki...

liverpoolun yattığına inanmıyorum hem fiziksel olarak hem moral olarak çökmüşlerdi. o gün kimle oynasa kaybederdi liverpool...

flyingdupe dedi ki...

Gerrard ın formasındaki reklam da ne olaki? Carlsberg değil sanırım, lig bitmeden bittimi yoksa sponsorluk?

wolky dedi ki...

başkasının şeyiyle gerdeğe girmek sanırım bu durumlar için sölenmiş.

ihk dedi ki...

@ onur

formadaki carlsberg'in çincesi. senin dediğin gibi anlaşma bitti. bu son reklamdı.