15 Aralık 2008 Pazartesi

ETO'O + MESSI = 25 GOL VE BİZİMKİLER


Barcelona’nın Real Madrid’i nasıl yendiğini gördük. Sahaya korkak çıkan rakibini öldürücü hücum gücüyle adeta boğan Katalanlar sahadan 2-0 galip ayrıldı. Barcelona 15 haftada 46 gol attı. Maç başına 3 gol ortalaması. Bunların 25'i Eto'o ve Messi'den. Real Madrid'i yıkan da bu ikiliydi. Valencia'lı Villa-Mata ve Atletico Madrid'li Forlan-Aguero ikilisi 18 gol, Real Madrid'li Raul-Higuain ikilisi 15 gol, Villarreal'li Llorente-Rossi ikilisi 12 gol, Sevilla'lı Kanoute-Luis Fabiano ikilisi 8 gol atmış. Forvette uyumlu iki futbolcu takımın şampiyonluğa yürümesinde son derece önemli bir faktör. Barcelona güçlü forvet hattıyla ve arkalarında sağlam duran bir savunmayla hem ligde hem de şampiyonlar liginde sonuna kadar gidecek diye düşünüyorum.


Bir de Turkcell Süper Lig'e bakalım. 34 golle en çok gol atan 3. sıradaki Galatasaray'da Baros(11)-Lincoln(7) ikilisi ilk sırada 18 golle. Yine Kewell'ın 6, Arda'nın 4 golü var. Liglerinde Galatasaray’ın da Barcelona ile kıyaslanabilecek bir hücum hattı olduğunu görüyoruz. Özellikle Mehmet Topal’ın dönmesiyle savunmanın göbeğindeki Servet ve Meira da bir hayli rahatladı.

Lider Sivasspor'da ise 11 golü bulunan Mehmet Yıldız'a yaklaşabilen bir 2. oyuncu yok, Musa Aydın ve Balili'nin 4'er golü var. Şampiyon olmak istiyorlarsa Mehmet Yıldız'ın yanına ona eşlik edecek bir oyuncu monte etmek zorundalar.

İkinci Trabzonspor'da ise Umut Bulut(6)-Gökhan Ünal(5) ikilisi 11 gol atmış. İkilinin gol sayısı dengeli ancak az. Az gol atıp az gol yiyerek ligin sonunu zirvede bitirmek çok da kolay değil. Gökhan son haftalarda golcü kimliğinden çok Umut'a yaptığı asistlerle ön plana çıkmaya başladı.

Fenerbahçe de bu anlamda sıkıntılı, Alex'in 5, Daniel Güiza ve Lugano'nun 4'er golü var. Semih Şentürk geçen sezon 17 gol atmıştı ama bu sezon sakatlıklar ve Güiza'nın rakip kaleye daha yakın oynamasından dolayı şu ana kadar 2 golde kaldı. Geçen sezonlarda serbest vuruştan attığı gollerle birçok puan kazandıran Alex’in bu sezon da frikik’ten golü yok. İspanyol golcüye verilen 14 milyon euro sezonun ilk yarısında havaya savrulmuş gibi gözüküyor. Sihirli bir değnek değmediği sürece Güiza’nın bu kapasitesinin üstüne çıkabileceğini düşünmüyorum. Aragones "devre arasında transfer istemiyorum" diyor ama bir golcüye ihtiyaçları olduğu kesin.

Beşiktaş'ta ise 7 gollü Nobre'ye, Bobo, Delgado ve Holosko 4'er golle eşlik ediyor. Mustafa Denizli'nin yeni oyun anlayışında Beşiktaş daha hızlı oynuyor ve doğrudan hücumu düşünüyor ancak Bobo küskün, Holosko doğru yerde oynamıyor ve Delgado'nun sakatlığı sözkonusu. Yük Nobre'nin üzerinde.

Hiç yorum yok: