19 Aralık 2008 Cuma

GARFORTH TOWN


Brezilyalı futbolcu Cafu'nun İngiltere'nin amatör kulüplerinden Garforth Town takımıyla anlaştığı haberleri internete düştü. Kim bu takım diye araştırırken ilginç bilgilerle karşılaştım. Batı Yorkshire takımı olan Garforth Town 1964 yılında kurulmuş. Leeds yakınlarındaki kulüp 3000 kapasiteli bir stada sahip.


Takımın antrenörü Simon Clifford. Çoğunluğu İngiltere'de olmak üzere dünya çapında çok sayıda Brezilya Futbol Okulları adındaki bir organizasyonun da sahibi. Clifford Leeds'te bir ilkokulda öğretmenlik yaparken 1997 yılında öğretmenler birliğinden aldığı 5000 sterlin borçla Brezilya'ya gidiyor. Orada Zico ve Rivelino ile yakın ilişkiler kuran Clifford onların teknik adamlık yöntemlerini yakından takip ediyor ve öğrendiklerini İngiltere'ye taşıyarak bir eğitim müfredatı oluşturuyor.


1998'de Leeds'te Brezilya futbol Okulları'ndan ilkini kuruyor ve gençlere yeni methotlar, farklı bir felsefe, top kontrol yöntemleri ve fiziksel gelişim alanında eğitim vermeye başlıyor. İngiliz defans oyuncusu Micah Richards da onun öğrencilerinden biri. Clifford 2003 yılında ise Garforth Town'ı satın alıyor ve kulübün 100 bin sterlinlik borcunu sildikten sonra işe koyuluyor.


İşin en ilginç tarafı ise bundan sonra başlıyor. Brezilya'nın efsane futbolcularından Socrates futbolu bıraktıktan yaklaşık 15 yıl sonra, 50 yaşında, Garforth Town ile 1 aylığına menajer-futbolcu olarak sözleşme imzalıyor. Clifford'un Brezilyalılarla kurduğu yakın ilişkiler sayesinde gerçekleşen bu anlaşmanın ardından Socrates 20 Kasım 2004'te Tadcaster Albion ile oynanan maçın son 20 dakikasında forma giyiyor.


Sadece onunla da kalmıyor, 1 sene sonra 2005'te bu kez birbaşka Brezilyalı efsane Careca 45 yaşındayken Garforth Town'la anlaşıyor ve 1 maçta formasını giyiyor. Ve Garforth Town'un son Brezilyalısı işte Clifford'un Brezilyalılarla olan yakın ilişkileri sayesinde Cafu oldu. Cafu nisan ayında takıma katılacak ve birkaç maçta forma giyecek. 38 yaşındaki futbolcu geçen sezon sonunda Milan'la yollarını ayırmış ardından hiçbir takımla anlaşmamıştı. Geleceği görebilen, genç girişimci Clifford'un en büyük hedefi ise 2025 yılına kadar Garforth Town'ı Premier Lig'e çıkarmak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.hayatimfutbol.com/Nisan2005/Nisan005.html

bu da konuyla ilgili ayrı bir yazı