6 Aralık 2008 Cumartesi

FUTBOL TANRISI KALKÜTA'DA - 1

Gizemli ülke Hindistan'ın en gizemli şehirlerinden Kalküta'nın bugünlerde çok önemli bir konuğu var. Maradona bir futbol akademisinin açılışına katılmak için Kalküta'ya gitti.


Futbol Tanrısı'na çok büyük bir karşılama töreni yapılmış. Onu görmek ona dokunmak için başta Hinduizm olmak üzere birçok inanışı içinde barındıran (Dieogoryan'lar bile olabilir) binlerce insan havalimanına, sokaklara akın etmiş.



Bu futbol sevgisi, Maradona sevgisi dünyanın her yerinde böyle. Maradona "hayatta beni şaşırtacak birşeyin kalmadığını düşünürdüm. Ama burayı görünce yanıldığımı anladım" demiş.


Hindistan'da geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Maradona'nın ülkeyi ziyareti güvenlik güçlerini de bir hayli sıkıntıya sokmuş aslında. Şehir üstünde yapılacak 10 dakikalık bir helikopter yolculuğu için yetkililer saatlerce çalışmış ve bazı uçuşları iptal bile etmişler güvenlik sebebiyle.


Maradona'nın onuruna bugün Kalküta'da özel bir maç oynanacak. Eski ve yeni Hintli(?) futbolcuların yer alacağı maçta Kalküta'nın en büyük stadında 100.000 kişinin olması bekleniyor.

Hiç yorum yok: