22 Ocak 2009 Perşembe

UEFA FİNALİ HAZIRLIKLARI


Dün Uefa Kupası finaline evsahipliği yapacak olan Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaydım. Finale yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. 2005 Şampiyonlar ligi finaline evsahipliği yapan İstanbul'un bu kez Anadolu yakasında yine önemli bir sınav bizleri bekliyor. Bu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkmak zorundayız. Bunun için şu an stad içinde yer alan ofiste 10 kişilik bir ekip gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu ekip ilerleyen günlerde proje aşaması bitip uygulamaya geçildiğinde 800-900 kişiyi bulacak. Çünkü stad etrafında ve Kadıköy ilçesinde halledilmesi gereken irili ufaklı 19 kalem iş var. Ekibin başındaki isimlerden Proje Sorumlusu Orhan Gorbon bu işlerle ilgili bilgi verdi. Kenan Evren Lisesi'nin bahçesi yeniden asfaltlanacak ve oraya canlı yayın tırları gelecekmiş, hemen o bölgeden de stada geçici bir köprü inşa edilerek yayın kabloları stada çekilecek. Tel örgüler ve konuk takım taraftarlarının içine konulduğu kafes kaldırılacak ve bununla ilgili ilk test Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında yapılacak. Basın tribünü ve skorbordlar Uefa standartlarına göre daha da büyütülecek. Basın mensupları şu an kullanılan girişi ve asansörleri kullanmayacak, başka bir yerden giriş yapacaklar.


Finali oynayacak olan takımların taraftarlarına 13.000'er bilet ayrılacak ve taraftarlar biri Kadıköy Rıhtım'da diğeri Kalamış'ta olmak üzere hazırlanacak iki Fanzone'da toplanacak, burada gün boyunca sponsorların etkinlikleri olacak ve ardından taraftarlar yürüyerek stada gelecek.

Türk futbolseverler için ayrılan ve talep süresi yarın dolacak olan 5500-6000 civarı bilete yoğun ilgi olduğunu söylüyor Orhan Gorbon. Talep sayısı bu rakamların iki katına ulaşmış bu yüzden Uefa tarafından yapılacak kura çekimi ile bilet sahibi olacaklar belirlenecekmiş. Bütün bu işler Uefa ile koordineli bir şekilde yürütülüyor. Uefa yöneticilerini çok iyi biliyorum nuh der peygamber demezler. Sınırları çok net çizerler ve bunlara da harfiyen uyar ve uyulmasını isterler. Bundan birkaç yıl önce Fenerbahçe'nin Schalke ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçından saatler önce stadın yanından 1-2 dakikalık canlı yayın yapmak istemiştim. Ancak Uefa görevlisi bana az çektirmemişti. Yayın için en elverişli yere beni sokmamış ve bir ton dil dökmeme rağmen "tamam yap" dememişti. Oysa o görevli bizden biri olsaydı ısrarlar karşısında yenik düşer ve "tamam yap ama sonra hemen git" derdi. Adamlar bu yüzden işlerini iyi yapıyor ve başarılılar, çünkü disiplinden ve kurallardan asla taviz vermiyorlar.

1 yorum:

mrcool dedi ki...

oh talep çoksa bana bu şanşla çıkmaz bilet