27 Ocak 2010 Çarşamba

DOS SANTOS GALATASARAY'DA

Giovani Dos Santos'un transferini Jo'nun İstanbul'a geldiği gece son gelişme olarak yazmıştım. 20 yaşındaki futbolcu sezon sonuna kadar kiralandı. Meksika Radyosu'na konuşan Dos Santos satın alma opsiyonunun da Galatasaray'da olduğunu söyledi. "Çok mutluyum, oynamaya ihtiyacım var, eski ritmime, seviyeme ulaşmam için daha fazla dakika sahada yer almalıyım." diyor. Bonservisinin 10 milyon euro olduğu söyleniyor. Frank Rijkaard oğluna yeniden kavuşuyor bir anlamda. 20 yaşındaki Meksikalı sazı eline alırsa sezon sonunda Galatasaray bonservisini de bırakmaz. Dünya Kupası'nda mücadele edecek Meksika milli takımının en önemli isimlerinden biri olması da doğru bir adım atıldığını gösteriyor. Dünden beri ortaya atılan Leo Franco'nun gönderilmesi seçeneği bence de en mantıklısı.

Dos Santos'un yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Rijkaard pazar günü oynanacak Denizlispor maçında da kadroya alabilir.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Insallah Leo Franco gonderilir, su anki yabancilar arasinda kanimin isinmadigi tek isim. Ayrica Ufuk Ceylan cok daha iyi bir kaleci Leo'dan.

brk dedi ki...

abi seçenek mi?, yoksa duyum mu?

PENNEARABIATA dedi ki...

seçenek

wolky dedi ki...

Golü Xavi atıyor sanırım, ortadan önceki pası Dos Santos veriyor o yüzden videoda kaçırdığım bişiler mi var acaba ? ama gözüme o kalabalık gol sevincinde Zambrotta'nın özenle Xavi'nin bacağı şaplak atması oldu =)

http://gegendasblog.blogspot.com/

PENNEARABIATA dedi ki...

evet gol xavi'den. dos santos'un çalımı ve pası var sadece.

Erchamion dedi ki...

Bu Dos Santos'un Keita'nın bölgesinde oynayacağı, Keita'nın da santrafor mevkiine kayacağı anlamına gelebilir mi?

varol döken dedi ki...

geldi mi sana bedavadan bir manşet daha?

hangi dos santos?

şu gazeteleri internetten okurken arkadan dırı dım dırı dım heyecan müziği gelse? ali bu ricamı gerekli yerlere yayabilir misin:)

Ahmet Can dedi ki...

Leo Frnaco'nun gönderilmesi bence imkansıza yakındır. Çünkü Arjantinli file bekçisinin Galatasaray ile 3 yıllık anlaşması vardır ve olası bir fesih işleminde Galatasaray'ın kasasından ortalama 4-5 milyon euro çıkması demektir. Çok üzülüyorum; ama sanırım Harry Kewell ile yollar ayrılacaktır.

Gala's dedi ki...

Müthiş bir transfer. Evet Leo gidebilir. Ama Ufuk oynayacaksa. Aykut kaleye geçecekse gitmesin istemem.

Totalfutboll dedi ki...

21 yaşında Barcelona altyapısının dünyaya sunduğu yeteneklerden biri.17 yaşında A takıma çıkan bir oyuncu için kuşkusuz herkez heyecanlıydı.Barca taraftarları yeni Ronaldinho diyorlardı ona.Gerçi çok farklı bir stili vardı.Rijkaard'lı Barcelonada şans bulmaya başlıyordu iyiden iyiye.Sonra Rijkaard gitti ve gitmesiyle birlikte Giovani'de Yeni bir ülkeye ve yeni bir futbol ülkesine geçiş yaptı.Tottenham'a transfer oldu.Giovani'nin yeteneklerinden kimsenin şüphesi yoktu ama Premier lige alışamamıştı ve 2008-2009 sezonunun ikinci yarısı Ipswich Town’a kiralandı.Burada iyi bir performans sergiliyen Giovani Geri döndüğünde tekrar yedek klübesinin yolunu tutuyordu.Meksika milli takımıyla başarılar yaşayan Giovaninin milli takım performansı klüp performansının aksine çok parlak.Hernekadar süre vermesede Harry Redknapp Giovani'nin çok yetenekli olduğunu ve patlamaya yapacağına inanıyor bunun için satma kararına karşı çıkıyor.Galatasaray'ın opsinyonlu veya opsiyonsuz aldığı şuan için açıklanmadı ama opsiyonlu kiraladılarsa büyük iştir.

Giovani ofansın her yerinde oynayabilen yetenekli bir oyuncu tekniğinin yanında hızı ile birlikte Galatasaray'a çok şey katacağı tartışma götürmez bir gerçek.Arda,Kewell,Keita ve Caner gibi Kanat oyuncularına birde Santos eklenecek Nediyelim Hayırlı olsun :)


Totalfutboll.blogspot.com