26 Ocak 2010 Salı

NONDA MI KEWELL MI? YOKSA DOS SANTOS'A HAYIR MI?

Dos Santos transferi için Galatasaray yönetimi Nonda ya da Kewell ikilisinden birini gönderme hazırlığında. Kewell'ın en büyük artısı Galatasaray taraftarının en sevdiği isimlerden biri olması ve oynadığında takıma olan katkısı. En büyük eksiği ise sakatlığı. Üstüne üstlük sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve yönetim halen kontratını yenilemedi. Yine transfer edilmesi gündemde olan Dos Santos'un onun bölgesinde oynuyor olması ve genç yetenek Caner Erkin'in yükselen performansı Kewell'ın eksi hanesine yazılan diğer maddeler.

Nonda'nın üzerinde ise "Kewell gönderilmez, Nonda gider" haberlerinin yarattığı baskı ortada. Sürekli gözden çıkarılacak isim olarak lanse edilmesi sonucunda psikolojisinin bozulabileceği unutulmamalı. Bu anlamda kendisine haksızlık yapıldığı görüşündeyim. Son Gaziantespor maçında kaçırdığı goller ve penaltının altında bu olumsuz durumun yarattığı etkilerin olabileceği unutulmamalı. Taraftarlarca ıslıklanması da moralini daha da bozdu. Bu sezon 16 golle -1 eksik 1 fazla olabilir- takımın en golcü futbolcusu olması gözönünde bulundurulmalı. Gelinen son aşamada Kewell'ın ve Baros'un sakat olması, üstüne üstlük Galatasaray yönetiminin Avrupa liginde oynayamayacak Jo'yu transfer etmesi Nonda'nın elini güçlendiriyor.

Şimdi merak edilen Galatasaray yönetimi ve taraftarının bu önemli konuya profesyonelce mi yoksa duygusal olarak mı yaklaşacağı. Duygusallıksa evet Kewell kalmalı. Ancak profesyonelce yaklaşacaksak Atletico Madrid maçlarında oynayabilecek tek forvet olan Nonda'nın takımda tutulması ve ligdeki şampiyonluk mücadelesi öncesi moral motivasyon olarak desteklenmesi gerektiği görüşündeyim. Kewell için de futbolcuyla anlaşarak uygun bir yol bulunması ve bir şekilde Galatasaray'ın futbolcusu olarak kalması en doğru olanı kanımca. Ama şu aşamada yapılması gereken ilk şey, Galatasaray yönetiminin Nonda'nın sakatlanmaması için dua etmesi.

Bir de şöyle bir durum var. Dos Santos illa ki transfer edilmeli mi? Galatasaray'ın gerçekten bu transfere ihtiyacı var mı? Bu sorulara da cevap vermek gerekiyor.

21 yorum:

mre dedi ki...

Caner varken dos santos'a gerek yok.kewell tribünde otursa bile yeter. Linderoth'a bu kadar sabredilmisken kewell'i harcamak hoş değil.kanat oyuncusu g.Saray'in son ihtiyacı.santafor duruken hele...

drogba dedi ki...

Kewellın zaten eski temposu yoktu buna rağmen golleriyle bunu kapattı bu sakatlıktan sonra daha da bitebilir geçen sene de böyle uzun süreli sakatlanmıştı.Nondadan faydalanabiliriz ama kewell zor

Marat dedi ki...

Nonda, Antep maçından sonra versinler tazminatımı gideyim dedikten sonra ondan birşey beklemek anlamsız olacaktır. Kağıt üzerinde Atl. Madrid maçında oynayabilecek tek forvet olabilir ama zihnen futbol oynamaya müsait değil,orası açık.

Dos Santos'a gelince; Kewell'ın yerine gelirse tarafta bundan O'nu sorumlu tutar ve o'na ısınamaz. Yazık olur çocuğa bence.

ebirinci61 dedi ki...

Kewell mutlak olarak kalmalı, çünkü baros'un yokluğunda takımı sırtlayan oyuncuların başında geliyordu. Ayrıca Kewell ünlü bir futbolcu kariyeri ortada onun gibi birine 'Kardeşim canla başla mücadele ettin çok saol ama artık sakatsın bye' denmez bu adam Edu değil ki avrupa basınında duyuldumu Gs' ye kim güvenir.
Nonda kalmalı kör topal bu sezon sonuna kadar gider.
Ara transferin kralı cim bom 1 sıçrar ( neil ) iki sıçrar ( jo ) ama 3.de çekirge zıplamaya bilir. 2009 pes master lig değil ki bu her ara transfer iş yapsın.
Son olarak koskoca GS altyapıdan nasıl CF oynayacak bir topçu çıkmaz anlamış değilim? alınsize bir soru daha.

kolpa dedi ki...

yahu dos santos zaten kiralık gelmeyecek mi? satın alma opsiyonu olsa bile burada kalacağını hiç düşünmüyorum.

MuL€ dedi ki...

kewell 2 ay olmayacaksa feshedelim diyen ve dos santosu parlatan adam olan rijkaard'a güvenmek lazım bence.. http://mulenovic.blogspot.com/2010/01/giovanni-dos-santos-kewell-rijkaard.html

Erdem Karakuş dedi ki...

Bir kere şunu anlamıyorum. Nedir bu Kewell kalsın muhabbeti? Adam en az Nisan sonuna kadar yok. Ondan sonra da sağlam olacağı şüpheli. Şimdi sen Kewell'ın oynama ihtimali olan 2-3 lig maçı için Nonda'yı mı göndereceksin? Ayrıca Kewell ile 2 yıl daha sözleşme yenilendi diyelim, sezonun çoğunu sakat geçiren Kewell için hem 2-2.5 milyon euro para vereceksin yıllık, hem birsürü önemli maçta yararlanamayacaksın, hem de yabancı kontenjanını dolduracaksın. Bu mu Galatasaray'ı büyütecek bakış açısı? Bu mu Galatasaray'o Şampiyonlar Ligi'nde yukarılara taşıyacak yaklaşım? Gelecek sene bu zaman yine sakatlansa fellik fellik oyuncu mu arayacağız?

Galatasaray Kewell'ı zorla göndermiyor arkadaşlar. Sezon sonunda bitecek zaten kontratı, dondurulsa da feshedilse de değişen birşey yok. İki durumda da parasını alıp sakatlıktan dolayı oynayamamış oluyor.

Bir de Hagi ile kıyaslamaktan vazgeçin. Kewell karakterli, örnek profesyonel, yetenekli, sempatik bir oyuncu. Hagi Galatasaray demek.

Dos Santos gelmesin diyenleri de ayrı bir anlamıyorum. Bu adamın Barcelona'da oynadığı futbolu izlemediniz mi siz hiç arkadaşım? Daha 20 yaşında adam, Rijkaard gibi bir teknik direktörün eline geliyor. Bu adamın şu anki potansiyeline ulaşmasında en etkili adam da Rijkaard. Baros Madrid maçlarında yok sadece, bir sonraki turda olacaktır büyük ihtimalle. Sen Atletico maçlarında 4-6-0 ile de oynarsın. Kewell zaten yok, Nonda olsa da icraatsız. E ne yapacaksın bir forvet daha mı transfer edeceksin?

Hasan Şaş'a sövüp de Kewell kalsın diyorsanız ayıp ediyorsunuz. Hasan daha çok şey verdi Galatasaray'a, o giderken neden sustunuz?

Arkhe dedi ki...

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Dos Santos'un Galatasaray'a gelmesini çok istiyorum.

roni dedi ki...

boşuna tartışıyoruz bu kadar. gönderin leo francoyu herkes rahat etsin..

Adsız dedi ki...

Dos Santos hayırlı uğurlu olsun.

anfieldyolu dedi ki...

takımdaki iskeleti az çok oturtmak en önemli mevzulardan biri başarı için. Az çok oturmakta olan, baros-kewell-arda-sabri-hakan balta-servet-topal gibi oyuncular iskeleti oluşturan isimlerdi.Altyapıdan yetişmesi itibariyle Arda nasıl takımın sembolü ise kewell da bir o kadar yarattığı pozitif elektrik ile bu iskeletin önemli isimlerinden biri.gelecek olan dos santos hem kewell'ın gönderilmesine sebep oluyor, hem yeri geldiğinde biri 87li biri 88li olan Türkiye'nin zaten bir avuç yetenekli gencinden ikisinin-arda ve caner- takımdan kesilmesine sebep olacaksa-hem de kiralik olarak-ne yapalım biz santos'u diyorum.

İsmail dedi ki...

Bir fenerbahçe taraftarı olarak Dos Santos un Galatasaray a gelmesini çok istiyorum diyen arkadaşlar kıskançlıktan çatır çatır çatlıyoruz dediklerinin farkındadırlar umarım..

İnsan psikolojisi sonuçta,ne demişler paradan en çok söz eden insanlar en fakir insanlardır..Bu bağlamda Dos Santos un gelmesini çok istiyorum,o bir şey yapamaz Galatasaray adıan demek "yusuf yusuf" tabiri ile bire bir uyuşmaktadır..

Yapılacak en mantıklı olay ise bı konuda Kewell ile sözleşme yenileyip sene sonuna kadar dondurmaktır..

İsmail dedi ki...

Ayrıca Caner warken Dos Santos biraz zor girer ilk 11 e şu an ki form durumları itibarıyla..

-----------JO------------

Caner------Arda-------------Keita

----Sarp------ELANO-----

Ligde bu tarz bir 11 bekliyorum ben..

Avrupa da ise;

-----------Santos--------

Caner--------------------Keita

---Arda-----Sarp(Topal)---Elano

drogba dedi ki...

Kewell tribünde olsa bile yetermiş vay be.Adamın sakatlığı ciddiymiş ama kewellı seviyoruz sempatik efendi diye sakat da olsa 10 sene sözleşme imzalayacağız.Bütün forumlar da burada böyle yazılar var.Yeri geldiğinde kimleri bu takımdan gönderdik
Kewelın bir daha düzeleceğinin garantisi var mı ? Tamam bende bilmiyorum da siz nerden biliyorsunuz eğer kewell sağlam dönecek olsa sözleşme zaten imzalarlar.SÖzleşmesi dondurulmazmış kewella bu yapılmazmış niye yapılmıyor nonda hiç değilse kötü de olsa kewella göre sağlam adam iş yapabilir kewell ya-pa-maz.Kewell zaten güçsüz temposuz bir oyuncuydu ama zekasıyla kalitesiyle çok önemli goller attı ama hiçbir zaman örnek veriyorum mesela canerin antepde oynadığı gibi bir oyun oynamamıştır hiçbir zaman kewell.O kadar koşmamıştır geriye gelmemiştir bindirmemiştir sağ beklerini çökertememiştir.Benim sol açıktan istediğim bunlardı kewellın 2 senede çok kötü oynadığı maçlar da var iyi oynadığı maçlar da var.Çok sevmeme rağmen genelde kewellın oyununu pek beğenmezdim.Kewell gol atmazsa çok yarar sağlamaz takım adına,genelde gol attığı için skora ettiğinden çok kötü oynadığını söyleyenler olmamıştır.Bu sene son 6-7 maçta çok beğendim ama bu sakatlıkdan sonra zor imkansız bence.

simon dedi ki...

bu konudaki en önemli soruyu en son sormuşsunuz.... dos santos bu takımda gereklimi..... açıkçası kewell dos santos için gidecekse olaya duygusal açıdan bakıp gitmemeli derim...nonda her halükarda gidebilir onun gitmesi için bence transfere bile gerek yok.... ancak bence bu takımın dos santos ve golcüden de önce orta sahada oyunun iki yönünü oynayabilen ve lider özelliği olan birisine ihtiyacı var.... öyle birisi gelecekse herkes gidebilir...gerçi dediğim gibi bir adam zaten sayılı dünyada.... yok dos santos gelecekse Roni' nin de dediği gibi leo franco gitsin herkes rahat etsin...

Sade dedi ki...

Rijkaard ne yaparsa doğrusunu yapar. Ben bu kadar inançlıyım Teknik Direktörümüze... Evet Kewell çok seviliyor, Nonda uefa'da oynayabilecek tek forvet ama bu teknik direktörün de adı Rijkaard!!!

Hayırlı olsun...

Honour dedi ki...

Eğer Kewell nisan ayına kadar yoksa sözleşmesinin dondurulması daha mantıklı bence. sene sonunda oturulup tekrar konuşulur. bu takımda keitanın da santrofor oynayabildiğini düşünürsek, dos santos 4-3-3 sisteminde bize faydalı olabilecek, süratli ve teknik bir futbolcu. nonda busene oyuna sonradan girdiği maçlarda, oyunu nekadar iyi okuduğu ve güç kaybetmiş rakiplerine oranla nasıl daha etkili olduğunu, attığı gollerle bize gösterdi. onun için sezon içerisinde ona ihtiyacımız olabilir.

Cihan.. dedi ki...

roni ye katılıyorum, gönderelim leo franco'yu rahat edelim. aykut-orkun ikilisinden daha iyi rotasyon olabilecek aykut-ufuk ikilisi var. bu çocuklara artık güvenmek lazım. sonra dos santos yarım sezon oynasın kiralık,kalacağını pek zannetmiyorum,kalırsa da seneye ona göre bi transfer stratejisi belirler rijkaard-h.üstünel ikilisi ve giden gider kalan kalır,aslolan G.Saray'dır.

Murat1905 dedi ki...

Herhangi bir videoya rastlamadım ama velev ki Nonda 6 aylık paramı versinler gideyim demişse hiçbir şekilde kalmasının anlamı yok. Zaten büyük maçların adamı değil artık (Hamburg maçında Lincoln'ün asistini heder etmesi ve ardından yediğimiz kırmızı kart).

Kewell'ı çok sevsek de son sakatlığının ardından takıma katkı sağlaması şüpheliyse İngiltere'ye gitmesine izin verilmeli. Ama yine de Sağlık Kurulu yerine SSK'nın son bir tetkik yapması daha iyi olur. Sercan + Dos Santos iyi olur.

sunshine dedi ki...

Bence leo franco ::)
Ama gitmesi için Dos Santos'a gerek yok.Dos Santos da lüksdür ve ben hala inanamıyorum bu transfere.Bence sene sonunda takımdan ayrılacak arda'nın yerine düşünülüyor.

ozdemirmusta dedi ki...

Kewell giderse bırakırım Galatasaray'ı. Nonda oynayacağı oyunu A2'den genç bi çocuk da rahat oynar.

Ayağını kaldıramayan adamdan bişey beklemeyelim.