13 Ocak 2009 Salı

DARKO KOVACEVIC


Bir dönem Nihat deyince Kovacevic, Kovacevic deyince Nihat akla gelirdi. 2002-2003 sezonunda şampiyonluğa oynayan ancak ligi 2. bitiren Real Sociedad forvetinin vazgeçilmezleriydiler. İspanya'da o yıl çoğumuz Barcelona'yı ya da Real Madrid'i değil Sociedad'ı destekler olmuştuk. Sondan bir önceki hafta Celta Vigo'ya 3-2 mağlup olduklarında dünyalarım yıkılmıştı. Bugün yine üzüldüğüm bir haber aldım. Bu haber 35 yaşında olan ve Olimpiyakos'ta top koşturan Kovacevic'ten geldi. Kariyerinin son dönemlerini geçiren Sırp golcü noktayı biraz daha erken koyabilir. Kovacevic'in önemli bir sağlık problemi sözkonusu. Takım doktorları cumartesi günü oynanan lig maçının ardından Kovacevic'e antrenmanları yasaklamış. Sebebi kalbindeki yüksek kan basıncı dolayısıyla hayati tehlikesinin bulunması. Kovacevic'le ilgili birkaç araştırma yaparken babasının ve ağabeyinin de aynı sebepten hayatlarını kaybettiklerini öğrendim. Kovacevic dün Atina'dan ayrılarak Barcelona'ya geçmiş ve orada bazı testlerden geçecekmiş. Yapılan yorumlar Kovacevic'in futbol yaşantısına son vermek zorunda kalacağı yönünde.

Yenileme: Kovacevic'in yapılan testlerin ardından söylendiği gibi futbolu bırakmak zorunda olduğu yönünde açıklamalar yapılıyor. Doktorlar Sırp golcünün 1 sene boyunca kontrol altında olması ve tedavi görmesi gerektiğini belirtmişler. Durumunun Yunanistan'da erken farkedilmesinin onun için bir şans olduğu söyleniyor. Son kararı yine Kovacevic'e bırakmışlar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Real Sociedad'ı takip ederdim sırf Nihat yüzünden. O zamanlar La Liga da maç başlayınca şifreye girmezdi uydu. 7 sene geçmiş üzerinden. Şimdi Nihat sakat, Kovaçeviç hasta. La Liga şifreli.

Bir şeyler ters gidiyor.

Kolaylıklar

srbstnsrlr