15 Ocak 2009 Perşembe

RIO MAGAZİN


Bizim üzerine konuştuğumuz, yazdığımız, çizdiğimiz şey futbol dünyası değil artık tamamiyle iş dünyası, Business. Mark Hughes Kaka transferi için çıkıp "Bu futbolla ilgili birşey değil iş dünyasıyla ilgili bir durum. Kulüp sahiplerim Milan'a reddemeyecekleri bir teklifte bulundu. Akıllı bir işadamı bu teklifi hemen kabul eder" diyor. Bu kriz ortamında, önümüzün karanlık olduğu bir dönemde 120 milyon €'luk bir teklifi Milan'ın reddetmesi sizce de mümkün mü? Bence değil. Ya Kaka? Haftalık 500.000 paund'a hayır dedikten sonra Milan'da olaki ilk 11'de çıkamadığı zamanlarda içinden "ah ulan keşke kabul etseydim" demeyecek mi? Neden demesinki!

Evet Hughes'un dediği gibi bu tam anlamıyla bir iş dünyası ve modern kölelerin amacı da bu dünyadan koparabildikleri kadarını koparmak. Bu anlamda futbol sahalarındaki şöhretlerini şov dünyasının diğer alanlarında da kullanarak ceplerini doldurmaya devam ediyorlar. Futbol dünyasından çıkan rap şarkıcıları, aktörler, reklam yıldızları görmüştük. Sıra yayıncılıkta. Manchester United'lı Rio Ferdinand bu dünyada yeni bir dönem açmaya hazırlanıyor. Şubat'tan itibaren internet üzerinden kendi dergisini piyasaya sürüyor. Rio Magazin'de müzikten sinemaya, otomobilden modaya, seyahatten ıvır zıvıra kadar birçok konu yer alacakmış. Ümit Davala da bir tane yapar mı acaba?

1 yorum:

bRn dedi ki...

Sanıyorum İngiltere'de ağır basıyor mevzunun yayıncılık ayağı.

Beckham'ın otobiyografisi rekorlar kırmıştı, kitap çıkarmayan büyük oyuncu da kalmadı herhalde. Rooney ilginç bir örnek olabilir. 2006'da 5 kitaplık, nerdeyse tüm kariyerini kapsayacak bir anlaşma imzalamış, 5m sterlin'i cebe indirmişti.

Mourinho için şimdiden 5-6 kitap yazıldı galiba, bir tanesini (Başarının Anatomisi / 2006) daha bugün satın aldım.

Bu arada Mourinho ile ilgili ilk kitabın yazarı Luis Lourenco bir tane daha hazırlamış;

http://www.amazon.co.uk/Manage-Like-Mourinho-Inside-Special/dp/1848185103/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1232060811&sr=1-2