31 Ocak 2009 Cumartesi

YUSUF KÜÇÜKKEN BEŞİKTAŞ'LIYMIŞ!?


"Benim Beşiktaşlı olmamın nedeni, çocukluk yıllarımda en başarılı takımın Beşiktaş olmasıydı. Gordon Milne dönemiydi ve Beşiktaş üst üste şampiyon oluyordu. Köyde kendi aramızda futbol maçları yapardık. Herkes de kendi tuttuğu takıma göre formalar giyerdi. Biz de tuttuğumuz takım Beşiktaş olduğu için, onun formasını yaptırmıştık. Çok sevdiğim Beşiktaşlı ağabeylerim vardı. Biraz onların da etkisi oldu. Beşiktaş şampiyon olduğu zaman mahalleye bayraklar asarlardı, konvoy düzenlerlerdi. Çok küçüktüm ama bu kutlamalara katıldığımı hatırlıyorum."

Yusuf'un Beşiktaş dergisine yaptığı açıklamalar bunlar. Ama benim kafamda soru işareti yaratan bir nokta var; Gordon Milne döneminde Beşiktaş 1990-91-92 yıllarında şampiyonluğa ulaştı. Yani Yusuf o dönem 15-16-17 yaşlarındaydı. Yukarıdaki çocukluk fotoğrafında Beşiktaş formalı olduğu görülüyor ama resimdeki yaşıyla bağlantılı yaptığı açıklamalarda bir çelişki yok mu? Yusuf'un Beşiktaş'lı olmasında siyah beyazlıların Gordon Milne dönemindeki başarılarının bir etkeni yok kanımca. Yusuf küçüklüğünü tam olarak hatırlayamıyor demek ki!

4 yorum:

Bellamy. dedi ki...

iyi yakalamışsınız cidden. bir beşiktaş taraftarı olarak ne yusuf'u ne mustafa denizli'yi ne de takıma getirilen eski fb ve gsli futbolcuları seviyorum. aydın'ı batuhan'ı yollayıp yusuf'u almak ancak bu yönetimin harcıdır.

bir de ne güzel bir foto henry ve arkadaşları. süper kadroydu ve harika futbol oynuolardı. bergkamp, ljungberg, pires, henry, vieira, campbell oy oy oy.

Adsız dedi ki...

Gerrard'ın bile Everton formasıyla çekilmiş çocukluk fotoğrafı var; Yusuf kendini fazla kasmasın.

erbo dedi ki...

Beşiktaşlı olmak fotoğraflarda değil kalptedir...Futbol profesyoneldir + (maalesef) endüstriyelleşmiştir. Beşiktaş taraftarı bu olguyu asla kabullenmiyecek olsa da gerçeklerinde farkındadır... Bu taraftar Yusufu zaten çağırmış desteğini vermiştir... kimseye birşey kanıtlamak zorunda değildir. Yusuftan kimse İlhan Mansız olmasıı beklememektedir. (Zaten olamayacaktır - keşke olsa o ayrı mesele)...ama tribünler belirtmiştir...tıpkı okan buruk'un golünden sonra tüm tribünlerin "Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı Doğulur!" diye hep bir ağızdan başlaması gibi. Yusuf sadece yürekten oynasın bize yeter. Geri teferruattır!

Lâ Mekân dedi ki...

birinci dereceden yakın akrabası benimle çalıştı.yusufla aynı evde kalıyordu denizlideyken.
yusuf denizlisporda oynadığı yıllarda da bjkliydi.