22 Nisan 2009 Çarşamba

PEDAGOJİK FORMASYON SINAVINDA FB-GS SORUSU

Kaynak: Takvim Gazetesi

7 yorum:

raul dedi ki...

bu soru bizim kpss dershanesinde de çok büyük tartışmalara sebep oldu.fenerbahceliler soruyu hemen yanıtlarken galatasaraylılar sorunun hatalı oldugunu iddaa edip yanıt vermek istemediler:) hoca da zaten şampiyon sivas boşuna yorulmayın diyerek sabaha kadar gidicek bir tartışmayı engellemiş oldu.Kpss kaynaklarında futbolla ilgili birçok örnek var,elbette bu daha fazla ilgi çekiyor ama ben en son euro 2008 ile ilgili bile soru gördüm.Kpss çalışırken, o yogun maratonda arada neşelenmenizi saglıyor böyle sorular

jose dedi ki...

fenerbahcenın 20 küsür senedır türkiye kupasını alamamış olması nedir o zaman.

venezia dedi ki...

he he ben buna gülerim işte :) desenize türk eğitim sistemi kararını çoktan vermiş bu iki takım hakkında..
allahtan hagi mi ? alex mi ? sorunsalına girmemişler sınavların iptaline kadar gider o soru çünkü :D

KP dedi ki...

Tümevarım'da yanlış olarak adledilen bişeyin sonucunun her zaman aynı olması, Öğrenilmiş Çaresizlik kavramıyla aslında doğruluğunu kanıtlamaktadır.

Determinizm, tümevarım'ın temel ilkesidir ve olayların geçmişte ve gelecekte şu anda olduğu gibi gerçekleşeceğini kabul eder.

Bu teoriyi güçlendirmek içinde yapılan deney sayısı olabildiğince arttırılır ve aynı şartlarda aynı sonuçların elde edildiği görülerek zamandan ve mekandan bağımsız genellemelere gidilir.

Sonuç olarak 6-0,4-0,3-2,4-3 gibi daha saymakla bitmeyecek deneyler bundan sonraki maçlarında bu şekilde biteceği sonucunu verir. Bu da açık ve net olarak aslında Öğrenilmiş çaresizlik'ten çok tümevarım'ın doğal sonucudur.

Ayberk dedi ki...

Bu soruyu hazirlayan kisinin kisisel kompleksleri kendisini baglar ona birsey soylemeye gerek yok.
Ama bu soruyu ulusal gazetelerde yayinlayip (yarin da antu'daki yorumlarini yayinlarlar) sonra millet birbirine girip kan govdeyi goturunce "cok ayip oluyor ama" sekline burunen kaypak ve ikiyuzlu bir medyaya sahibiz.

kutay dedi ki...

bence bunda basına suç bulmak çok gereksiz... böyle bir şey varsa haber olması normaldir..antunun altına da 1000 tane yorum yazıp eğlenmeye hakları var...
bu soruyu bir kisi de hazırlamıyordur, bir çok kişi var bu işte. toplumun en önemli, en gergin olaylarından birini bu kadar kaşımaları rahatsızlık verici. ondan sonra olay cıkınca halkımız eğitilmeli dendiği zaman gülesim geliyor.
sıkıyorsa "ülkü ocaklarının önünden geçen solcu gençler slogan atarken....." diye başlayan soru hazırlasınlar... bazı şeyler hassasdır kaşınmamalı...

memduh95 dedi ki...

"öö eziklerin hazırladığı soruya baaak" "öhüeu 6-0 koyduk hatırlaa" "türkiyekupasıuefakupasısüperkupaaptalezikpisbok" muhabbetlerine alışık olduğumuz için böyle rekabet soslu akılcı şeyler bize fazla hakkaten.