25 Nisan 2009 Cumartesi

SERCAN YILDIRIM

2 ayda bir yayınlanan Champions dergisi son sayısındaki "genç futbolcuları izleme raporunda" Bursaspor'lu Sercan'a da yer verdi. Ceza sahasının her yerinden gol atabilecek kapasitede, kale önünde kendinden çok emin şeklinde tanıtmışlar. Her iki ayağını da iyi kullanan ve topla ilerlemesi mükemmel denen Sercan'ın gerekirse 2. forvet ve kanat oyuncusu olarak da etkili olduğu, hava toplarında ve uzak mesafeden şutlarda da iyi olduğu belirtiliyor. Messi yakıştırması yapılan Sercan'ın geçen sene M.United'dan teklif aldığı ve değerinin 6.25 milyon € olduğu ifade edilmiş. La Gazzetta'dan Stefano Cantalupi'nin görüşlerini de başvurulmuş. İtalyan gazeteci "Sercan Yıldırım patlamak üzere bekliyor. Gözünüzü O'nun üzerinden ayırmayın. 1990 yılında doğdu ve Türk Messi diye çağırılıyor" demiş. Bir Türk futbolcu için İtalyan gazeteciden yorum almak da ilginç olmuş. Artık bundan bizim gazeteciler bir ders çıkarmalı mı bilmiyorum. Belliki adamlar bizimkilerin görüşlerine pek itimat etmiyor. Ayrıca eğer Bursaspor Türk Messi'yi(!) elinde tutmak istiyorsa bir hayli mücadele vermesi gerekecek.

6 yorum:

Gala's dedi ki...

türk gazeteciye sorulsa şunu derdi

sercan iyi de hemen şımardı. daha dün x barda gördüm. bide kazandığı parayı annesinin tezyzesinin amcaoğluna koklatmamış bile. yazık. daha çocuk. iyi topçu ama asla sporcu olamaz.


:)

Manu dedi ki...

yok artık ! türk messi mi? biz farklı futbolcuyu mu izliyoruz yahu?

beckham07 dedi ki...

abartmışlar...

KaMeSa dedi ki...

Zaten bu genc futbolculari tum dunya izledi bir biz izleyemedik,avrupadaki koy takiminda bile scoutlar boy gezerken bizim adi buyuk takimlarimiz her transfer sezonunda hangi avrupa takimnda sakarliktan cikmis, is yapmayan formsuz topcu varsa dunya yildizi gibi ayagimiza getiriyorlar. Sercana gelince tek kelimeyle mukemmel bir topcu, fener macinda 5fenerliyi nike reklam filmi cekimlerine goturmesi hala aklimda, insallah uzerine katarak ilerler...

venezia dedi ki...

sercanı ortalama 15 günde bir tribünden çıplak gözle izleme imkanı bulan biri olarak şunları söyleyebilirim ki ;
öncelikle abartıldığı görüşüne katılmak mümkün değil tabii ki bi messi değil hiçbi zaman da o seviyede bi klüpte oynamayabilir belki ama bu ülke yakın zaman da yurtdışına tekrardan yıldız adayı futbolcu ihrac etmeye başlayacaksa 'tartışmasız' bunların arasında sercan arda'yla birlikte başı çekmektedir.nitekim manu'nun teklifinin yanısıra psv ve arsenal scoutlarının da 2 yıldır periyodik olarak sercanı izlediklerini söyleyebilirim(isteyen bunun ayrıntılarını bursa'nın yazılı ve görsel medyasından öğrenebilir)hoş biz ne zaman kendi insanımıza sahip çıktık ki normaldir üstünde bi arjantin bi barcelona forması yok sonuçta neyse..
ancak eksikleri yok mu var tabii ki, örneğin statik santrafor değil de gezici forvet olmasından kaynaklanan hava toplarındaki etkisizliği bariz gözlemlenebilir ayrıca top hakimiyeti de geliştirmesi gerekenler arasında ancak diğer yandan da şahsi olarak topsuz oyundaki zekasıyla,kendisine boş alanlar yaratmasıyla ve rakip savunmanın içine yaptığı çapraz koşularla özelikle volkan şen başta olmak üzere arkadan gelenlere yarattığı geniş alanlarla kendisini izlemekten çok zevk aldığımı söyleyebilirim.(bjk maçında cezalı olması büyük bi talihsizlikti)bileklerinin kıvraklığını ve süratini konuşmaya gerek yok zaten..

ali abi senden de sık aralıklarla bursasporla ilgili postlar bekliyorum özellikle de volkan şen diyorum başka da bişey demiyorum gerçi kendisi biraz alemcidir manitacıdır :)) bu yüzden bi vardır bi yoktur ama olsun iyi topçudur gönlümüzdedir..

Joe dedi ki...

Sercan'a değil de Volkan Şen'e "Türk Messi" diyebiliriz. Bjk maçının ilk yarısında da herkes görmüştür muhtemelen.