1 Haziran 2009 Pazartesi

ARRIVEDERCI ANCELOTTI, BENVENUTO LEONARDO (GÜLE GÜLE ANCELOTTI, HOŞGELDİN LEONARDO)

Fatih Terim sonrası 8 yıl süren Ancelotti dönemi resmen sona erdi. 2001'de Terim'le yollarını ayırma şekillerini hiç beğenmemiştim. Kendi evlatları Ancelotti'yi getirmek için Terim'in kontratını 5. ay sonunda kendisini başarısızmış gibi gösterip fesh etmişlerdi. Milan kulübünün ya da Galliani'nin bu işlerde pek iyi olmadığı belli. Açıkçası ne Ancelotti ne de Galliani samimi geliyor bana! Ancelotti'nin Chelsea'ye gideceği haftalar önceden belliydi. Ancak bu ikili dün oynanan maçın ardından bile bu durumu saklamaya, basını aptal yerine koymaya çalıştılar. Hatta Ancelotti "Milan'la yollarım ayrılıyor ancak güzergahımın Londra olup olmadığı belli değil" dedi. Ve bugün işte Chelsea'nin resmi sitesindeki fotoğrafı. 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bir anlamda kendini de kurtarmış oldu aslında. Çünkü özellikle son 2 yıldır lig ezeli rakipleri Inter'in egemenliği altında geçtiği için çok eleştiriliyordu. Gelecek birkaç sene daha yaş ortalaması en yüksek takımlardan biri olan Milan'ı şampiyon yapamayacağı belliydi. Çünkü kadroyu yıllar yılı gençleştirmeyi başaramadı ya da bu yolu tercih etmedi, tek genç isim Pato birazcık da Kaka; Senderos ve Boriello gibi isimleri ise adapte edemedi takıma. Galliani ise sırf reklam olsun diye Beckham ve Ronaldinho gibi oyuncuları getirdi. Şimdi de bir başka reklam yıldızı Leonardo. Futbolculuğu iyiydi ama ya teknik adamlığı? Sene başından beri kulüpte yöneticiydi ancak Uefa teknik direktörlük lisansı olmadığı ve bu ay kursa başlayacağı söyleniyor. Komediye bakın! Galliani kendisini odasına çağırıp, "Leonardo'cum Ancelotti gidiyor, sen yapar mısın teknik direktörlüğü? Yaparsın yaparsın hadi koçum benim!" dedi heralde. Gerçekten durum bu noktaya geldi sanırım. Son 2 yıldır Milan'da olanları hayalkırıklığı ile takip ediyorum. Şampiyonlar ligi şampiyonluğu ile zirveye çarpan Milan şimdi iniş trendine girdi. Leonardo tecrübesi olmadığından Ancelotti sonrası Milan'ın yükünü kaldırabilecek bir isim değil. Hem Fatih Terim'den daha mı iyidir ki, Ancelotti yerine takımın başına getirilebiliyor. Bu işte bir dengesizlik, basiretsizlik olduğu her halinden belli. Milan tam anlamıyla kaynayan bir kazan. 39 yaşındaki Leonardo'ya ben daha iyi bilirim diyebilecek, baş kaldırabilecek futbolcu sayısı çok. Takımın ağabeyi Maldini de gitti. Çok sevdiğim Milan'ı gelecek yıllarda daha kötü günler bekliyor.

Not: Fatih Terim'in bir kitap yazıp, 4 yıl üstüste gelen şampiyonluktan, Uefa Kupası zaferinden hem de İtalya'da yaşadıklarından ayrıntılı, samimi bir şekilde bahsetmesini çok isterdim. Onbinlerce satacağına eminim. Hem Ancelotti'den neyin eksik Fatih hoca?!

7 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Teknik direktörden çok çıtır hastası kart zamparalara benziyor.

Chelsea'de başarılı olsun çocuumu keserim o derece :P

fatih dedi ki...

uzun yıllar başarılarını konuştuğumuz milan'ın bundan sonra uzun yıllar yanlış tercihlerini konuşacağız galiba... umarım öyle olmaz, ( rijkaard leonardo'dan daha iyi bir tercih olabilirdi )...

ilquer dedi ki...

Leonardo ile ilgili öb yargılı konuşmak doğru olmayabilir. Fakat revizyon yapması gereken Milan'ın Gourcuff'u kaçırması akıl alır gibi değil.

kutay dedi ki...

"Teknik direktörden çok çıtır hastası kart zamparalara benziyor."

leonardo da o çıtırların hasta olduğu genç zamparalara benziyor..)

mre dedi ki...

Ancelotti en iyi 3. en kötü 4. olur. Onu da Chelsea'nin değil Arsenal'in performansı belirler.

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Leonardo takimi son derece iyi tanimakta,milan kulturunden gelmis 13 senedir araliksiz klube hizmet etmektedir.Ayni zamanda brezilya oyuncu pazarindaki hakimiyeti milana yeni patolar,kakalar kazandirir.Guardiola basarili olabiliyorsa -her ne kadar takim kalitesinin yuksekligi ana etken gibi gozukse de- Leonardo da ayni cizgide bir kariyer gosterebilir. Eksigi oldugunu sanmiyorum.Transferler yolda zaten.

Bas kaldirabilecek oyunculara gelinirse Gattuso,Ambrossini gibi adamlar kalktigi gibi cabucak indirir o kafalari,zaten takimdaki brezilyali oyuncu sayisi bir hayli fazla,Leonardo da onlar icin bir idol.Bu sansin ona taninmasini kesinlikle haketti kendisi.Ozlenen basariya da ulasiriz umarim.

csr dedi ki...

leonardonun gelmesine sevindim ben. fatih terim ve ya ancelottiyle ilgili hatta transferler beckham ronaldinho anlayisinda gallianiye yonelik elestirilerini hakli buluyorum ancak zaten fatih terim e yapilanlardan dolayi beni kendinden sogutmus olan bu klubun yonetimine dair leonardoyu futbolculuk doneminde aldigi reklamlardan dolayi 'reklam yildizi' leonardo seklinde sifatlamak ayip olur..

lutfen :)