3 Haziran 2009 Çarşamba

AZİZ YILDIRIM BİR DAHA DÜŞÜNMELİ

Şaka bir yana Daum Türk takımları için en biçilmiş kaftan teknik adamdır. Tıpkı Lucescu gibi. Büyük takımları yönetebilecek, onları şampiyonluğa taşıyabilecek, Türk futbolunun dinamiklerini öğrenmiş ve özümsemiş kalibrede adamlardan biridir Daum. Beşiktaş'ı ilk sezon şampiyon yapıp sonraki sezon yapamadığında yolları ayrılmış ardından tekrar çağrılmıştı. Fenerbahçe'yi de 2 sezon üstüste şampiyon yaptıktan sonra 3. sezonunda son dakikalarda kaçan şampiyonluğun ardından veda etmişti. Şimdi tekrar çağrılıyor göreve. Sarı lacivertlileri Türkiye'de birkaç takviyeyle yine şampiyonluğa taşıyabilir ancak ya Avrupa'da başarı? Daum'un işte o noktada bekleneni veremeyeceğini düşünüyorum.

13 yorum:

sayerlack dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak Daum'un Fenerbahçe'ye gelmesini son derece doğru buluyorum.Daum'un gelmesi Aziz Yıldırım'ın son yıllardaki hatalarından ders aldığının kanıtıdır.Ali bey siz posta başlığı atmışsınız ama Aziz Yıldırım iyi düşündüğü için Daum'un kapısını çalmış.Aklın yolu birdir.Ben Daum'un dönemindeki fenerbahçeyi çok beğeniyordum umarım tekrar o halede getirecektir.

kutay dedi ki...

zaten hedef 3 sene üst üste sampıyonluk olduguna göre, daum'un gelmesi hedefe uygundur..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

daum'un işi türkiye'de de eskisinden çok daha zor.fenerbahçe ile kazandığı 2 şampiyonluğa bakarsak,ilki hakkında çok fazla birşey yazmak istemiyorum,bilen biliyor.2.si ise net bir şampiyonluktu fakat rakipleri şimdikinden çok daha güçsüz,çok daha kötü durumdaydı,buda bir gerçek.avrupa zaten bambaşka bir alem.hayırlısı olsun.

alperensaylar dedi ki...

abi ne kadar avrupa dersen de, yönetim ülkeyi bilmeyen bir teknik direktö zor getirirdi. bu anlamda rijkaard, van basten, le guen gibi isimler hep risk ve bu riski üst üste 2. kez alamazlardı. bir de belli olmaz belki şansı yaver gider bu sefer daum'un.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Daum'un en büyük özelliği kondüson ve duran top başarısı idi.Sivas'ın bu sene ligin en iyi kondüsyonuna sahip olup sert oynayarak sadece İBB maçı ile elindeki Şampiyonluğu verdiğini düşünürsek gelecek 2 yabancı 4 yerli ile bu takım rahat rahat şampiyon olabilir.Avrupa'da başarısız demekte olmamaış.Fenerbahçe'de Zico hariç kim başarılı idi ayrıca Daum bizi CL de 3.cü yapmıştı akabinde 4.cü ama hep puan aldık.Atak oynatan 70'ten sonra bol gol bulan güçlü fiziğe sahip bir fenerbahçe göreceğiz.

erdersson dedi ki...

medyadan al haberi denir.medya çok yönlendiriyor geçekten başkası.geçen yıl dendiki zico çok gevşek disiplinsiz.bundan dolayı aragonesi getirdiler.şimdide takım çok coşkusuz.bundan dolayı daum geldi.daum caşkusu malum.fatih terim de bu çoşkuya uygun düşenlerdendi.futbol dışı duygusal bakış açısı.

varol döken dedi ki...

daum öncesi fenerbahçe ile daum sonrası fenerbahçe arasındaki fark kadar büyüktür sevgim daum'a... fenerbahçe'nin takım olmasının miladıdır... ama her zaman bir aması vardır, inatçıdır, sabit fikirlidir ama daha önemlisi beni en çok rahatsız eden şey verdiği sözleri yiyerek gelmesi... köln'e büyük sözler vermişti 2-3 ay öncesine kadar, kesinlikle kalacağım diyordu...

fenerbahçe'ye ilk geldiğinde hedefler için gelmişti daum, bu sefer ne için geldiğini de ben söylemeyeyim...

yine de doğru mudur, doğrudur derim...

not: avrupa'da başarılı olamaz yargısı çok doğru değil, daum iyi gidiyordu, istim üstündeydi ama kadrosunun derinliğe ihtiyacı vardı, fenerbahçe'nin bu sene bir solbeğe ihtiyacı var mesela, mutlaka iyi bir forvete falan filan... daum, bahaneleri sever bu da başka bir eksisi...

erdersson dedi ki...

en önemli artı... bu hoca falan değil diyemeyecektir medyamız.buda pozitif birşeydir yani:) ama başka bir kulp bulunur elbet.daum eski daum değil vs vs

PENNEARABIATA dedi ki...

@ erdersson
tabii canım medyamızın önde gelen spor yazarlarının olumsuz bir durumda mazeretleri hazırdır şimdiden.

Alper Öcal dedi ki...

Başkanın derdi Avrupa değil ki Ali.

O yüzden hiç düşünmeden, yarın İStanbul'a geliyor Daum.

Gala's dedi ki...

2 yıldır şampiyon olamayan bir takım Avrupa'yı ne yapsın? Tabiki de lig için alınıyor.

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Başkan 10+3 dedi ve 4.yıldız sözü verdi DAUM ile ilk 2 yıl neyse de kalsaydı 4 veya 5 te avrupa da bir çeyrek final görürdük gittikçe artan bir grafiğimiz vardı.Unutmamak lazım
Tuncay'ı sol ileriye koyarak milli yıldız yaratan Özat'tan sol bek Önder'den sağ bek aurelio'dan DM dediğimiz yerde yıldız yaratanda DAUM'dur unutmamak lazım.Ama Anelka ve Pierre VH yi kesen küstüren de odur.

venezia dedi ki...

bunda hemfikiriz..

şu geçiş döneminde fb'nin direksiyonu tekrar toparlayabilmesi açısından daum'dan iyisi şamda kayısı,kısa vadede doğru karar..

ama ya uzun vadede ?

bak işte yine bi şekilde 'ama' lar çıkıyor ortaya.. sanırım fb yine daumun kendi değimiyle 'avrupada tecrübe kazanma'ya devam edecek :)

bi de bahsi geçen miktar 'aşırı' derecede yüksek geldi bana.