9 Ekim 2008 Perşembe

ANLAMLI MAÇ

Stefano Borgonovo Milan ve Fiorentina'da forma giymiş golcü futbolcuydu. Fiorentina'da Roberto Baggio ile Milan'da Van Basten ve Gullit ile birlikte forma giymişti. Ama o da tıpkı Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek gibi amansız ALS hastalığına yakalandı. Dün Artemio Franchi'de "Borgogol" ve ALS hastaları için özel bir maç oynandı. Fiorentina ve Milan takımları karşı karşıya gelirken geceye Ronaldinho, Baresi, Gullit, Albertini, Roberto Baggio, İtalya milli takım oyuncuları, Fatih Terim gibi isimler de katıldı.





Bu hastalık yüzünden bir başka Serie A futbolcusu olan Gianluca Signorini de 2002 yılında hayatını kaybetmişti.

ALMANYA'DA ENKE ŞOKU

Robert Enke 2010 elemelerinde zorlu Rusya maçı öncesi antrenmanda elini kırmış. Bir kalecinin başına gelebilecek en talihsiz olaydır. Oliver Kahn'ın futbolu, Jens Lehmann'ın da milli takımı bırakmasının ardından kalede Löw'ün en güvendiği isim Robert Enke'ydi. 2003'te Rüştü'nün Barcelona'ya gitmesiyle o da Fenerbahçe'ye gelmişti. Ancak İstanbulspor karşısında sezonun ilk maçında yediği 3 gol ona pahalıya malolmuş sarı lacivertliler Almanla yolları hemen ayırmıştı. Hanover kalesinde 2004'ten beri başarıyla oynuyordu.

GUARDIOLA'NIN DEVAMI XAVI

Eğer gerçekten iyiyseniz, işinizi iyi yapıyorsanız size kimse dokunamaz. Barcelona'nın taa içinden gelen Xavi de işte böyle biri. O Barcelona'nın başına hangi teknik adam gelirse gelsin 11'den kesmeyi göze alamayacağı bir oyuncu. Top ona geldiğinde forvet oyuncuları bilirki her an mükemmel bir pas alıp gol pozisyonuna girebilirler. Top ona geldiğinde defans oyuncuları bilirki ortasahada kaybedilen aptalca bir top için aniden mücadele etme zorunda kalmazlar. Xavi önündeki, arkasındaki, sağındaki, solundaki, kenardaki, tribündeki, ekranı başındaki herkese bu güveni verir. Guardiola da başarılı olma adına Xavi'ye çok ihtiyacı olduğunu biliyor. Peki bir zamanlar Johan Cruyff'un rüya takım Barcelonası'nda bu anlamda en güvendiği futbolcu kimdi? İşte halef - selef konusu...

LAUREL & HARDY


Allahım bu iki çirkin neye gülüyor böyle çok merak ettim. Bir fikri olan var mı? Bi de daha da çirkin olmuşlar gülerken!

KUZEY KORELİ BİR FUTBOLSEVER


Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Il televizyonda maç izlerken rahat olmayı seven liderlerden biri.

YENİ NESİL AJANLAR

Takımlar 2010 dünya kupasına katılabilme adına önemli maçlara çıkıyorlar. Güney Afrika'da olabilmek herkesin hayali. Rakiplerinizin nasıl çalıştığını ve ne tür bir taktikle karşınızda olacağını bilmek size maça 1-0 önde başlamanızı sağlayabilir. Bu yüzden antrenmanlarını gizlice takip etmek en akıllıca yollardan biridir. Ama bunu yaparken bir ajan misali hareket etmenizde fayda vardır. İşte aşağıdaki resimlerde yeni nesil ajanların birkaçı var.














İsviçre milli takımının antrenmanını takip eden Letonyalı inekler...




Ve Uruguay antrenmanına sızan bir Arjantinli köpek :))))