22 Eylül 2010 Çarşamba

SORUN İKLİMDE(!) GALİBA

Espanyol Başkanı Daniel Sánchez Llibre: Bu maçın hakemi Clos Gomez bundan böyle La Liga'da düdük çalmamalı. Onun yeri kesinlikle alt ligler. Hayatım boyunca bu kadar kötü yönetim görmemiştim.

Espanyol Teknik Direktörü Mauricio Pochettino: Futboldan bahsetmek anlamsız. Tüm İspanya neler olduğunu gördü. Bugün tam bir hakem rezaleti yaşadık. Takımım Espanyol'a hakemler tarafından daha fazla saygı gösterilmesini istiyorum.

Kendisine skorla ve yaptığı oyuncu değişiklikleriyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho: Kazandığımız için mutluyum. Çünkü tam anlamıyla bir patates tarlasında oynuyoruz. Ben 10 milyon teknik adamın olduğu bir ülkede doğdum. Şu anda da 40 milyon teknik adamın olduğu bir ülkede çalışıyorum. Ama gerçek şu ki, Real Madrid 1 teknik adama sahip ve kararları o verir.

Real Madrid'in dün akşam 3-0 kazandığı Espanyol maçı sonrası yapılan birkaç açıklama böyle. Hakem ve saha zemini ile ilgili yapılan konuşmalar bu topraklardakine ne kadar da benziyor. Sanırım insanları ve tabiatı etkileyen iklimde bir sorun var.

FIFA 11 - WE ARE 11

21 Eylül 2010 Salı

ALKIŞLAR CESENA'YA

İtalya'da 3 hafta geride kaldı. Zirvede Serie A'nın yeni takımı Cesena var. Onu averajla son 5 yılın şampiyonu Inter takip ediyor. Yaklaşık 20 yıl sonra Serie A'ya tekrar yükselen Cesena'nın lige bu başlangıcı alkışı hakediyor. Ligin 2. haftasında Milan'ı 2-0 yenerek de boş bir takım olmadıklarını gösterdiler. Denizatları aynı zamanda ligin en ucuz takımı. Inter'in futbolcularına yılda ödediği rakam 160 milyon dolar, Cesenalı futbolcular ise yılda toplam 11 milyon dolar alıyor. Yani neredeyse Inter'in sadece Samuel Eto'ya ödediği rakam ile Cesena kulübü tüm takımı bir sezon boyunca finanse ediyor. İlerleyen haftalar Cesena'nın bir sabun köpüğü olup olmadığını gösterecek.

20 Eylül 2010 Pazartesi

MOURINHO: İNANCI OLAN BİRİYİM


Jose Mourinho tanrıya olan inancından özel yaşamına kadar bir çok konuda bir katolik dergisine açıklamalarda bulundu. Dergi önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak.

Röportajından öne çıkan bir kaç noktayı sizlerle paylaşayım.

"Ben inanan biriyim. Her yıl en az 1 kere Fatima'yı(Katolik inancında yeri olan, 1917 yılında Portekiz'de 6 ay içinde 3 çobana gözüken ve mucizeleri olduğuna inanılan) ziyarete giderim. Eşimin bana hediye ettiği haçlardan birini de mutlaka yanımda taşırım." diyor Mourinho.

2 yıl önce Reggio Calabria valisi Giuseppe Scopelliti ile yaşadığı tartışmaya da deyiniyor. Inter'in Reggina ile oynadığı bir maç sonrası engelli bir çocuğa eşinin kendisine hediye ettiği haçlardan birini veren Mourinho'ya vali Scopelliti tepki göstermişti. Mourinho'nun çocuğa para verdiğini zanneden Scopelliti daha sonraysa özür dilemişti. Mourinho bu konuyla ilgili olarak "Bir yanlış anlaşılma olmuştu. Benden özür diledi ve konu kapandı. Ben çocuğa eşimin bana verdiği ve 4 yıldır cebimde taşıdığım haçı hediye etmiştim." diyor.

"Kötü talihe karşı ne yaparsın, onu nasıl yenersin?" sorusuna ise Mourinho "Tabii ki duayla!" yanıtını veriyor. Dua etmeyi ve tanrıya inanmayı Mourinho'ya annesi öğretmiş. Annesi, özel biri Mourinho'ya tanrıyı sevmeyi aşılarken, babası da futbolu sevdirmiş. Eski bir kaleci olan babasının hayatının futbol olduğunu söyleyen Mourinho ona çok şey borçlu olduğunu belirtiyor. Eşinin de her zaman kendisinin yanında olduğunu ifade eden Portekizli "Gerçek bir aile nerede, hangi şartlar altında olursa olsun birbirine bağlı olan ailedir. Ben de mükemmel bir aileye sahibim. Çok mutluyum. Eşim ve çocuklarım hayatımın en önemli parçaları." diyerek sözlerine devam ediyor.

Portekiz'in Setubal şehrinde doğan Mourinho "Köklerim orada. Ben de her yaz oraya gidiyor ve fakir çocuklara futbolu öğretiyorum. Hayat bana çok şey sunuyor. Bu anlamda şanslıyım. Ben de hayattan aldıklarımın bir kısmını ihtiyacı olanlara dağıtıyorum" diyor.

Portekizli geçen sezon Inter'in Bari ile 1-1 berabere kaldığı maçın 29. dakikasında oyundan aldığı Sulley Muntari'yi oruç tuttuğu için eleştirmişti. O dönem yaptığı açıklamaları tekrarlıyor Mourinho, "O sıcakta oruç tutması bence yanlıştı. yaz ayları futbolcuların oruç tutması için uygun bir zaman değil. Oruçlu olduğu için performansı düşüktü ve oyundan almam gerekti. Yoksa kimsenin inançlarına karışmam." diyerek sözlerini noktalıyor.

KASAP UJFALUSI


"Fotoğraflar herşeyi anlatıyor. Bu tarz durumlarda sorumlunun kim olduğunu açık bir şekilde göstermenizi istiyorum. Bu yeni birşey değil. Olmaya da devam edecek. Ancak eğer böyle durumlar için bir kasıt söz konusuysa ve elinizde kanıt varsa bunu açık bir şekilde insanlara sunun."

Guardiola'nın maç sonrası basın toplantısına katılan gazetecilerden ricası. Yıldız futbolcusu Messi'yi maçın son saniyelerinde ciddi şekilde sakatlayan Ujfalusi'nin hareketini cümle alemin görmesini istiyor. Haklı da. Hareket kasıtlıydı. İspanyol basınının sayfaları Messi'nin davul gibi şişmiş bileğinin fotoğraflarıyla dolu. Korkulduğu üzere kırık olmaması sevindirici tabii ki. Ancak sedyeyle sahayı terkederken yaşadığı, kırık bir kemiğin vereceği acı kadar yoğundu. En az 15 gün yok. Bu süre içinde Barcelona'nın 3 La Liga, 1 şampiyonlar ligi maçını kaçıracak.