1 Kasım 2008 Cumartesi

FERGUSON'UN TEKLİFİ


Premier Lig'in 4 büyükleri bir sezonda lig maçları, FA Cup, Community Shield, Avrupa maçları derken ortalama 55-60 maç yapıyor. Bu yüzden de 38 haftalık Premier Lig'de devre arası tatili neredeyse hiç olmuyor, olsa bile en fazla 10 günlük bir ara verilebiliyor. Hatta adamlar yılbaşı günü bile maç oynuyorlar. Bu trafik birçok teknik adamın uzun zamandır canını sıkan bir konu. Ama ne FA ne de teknik adamların bu konuda şu ana kadar herhangi bir çözüm bulamadığı, fikir yürütemediği bir gerçek. Sir Alex Ferguson Manchester United'in resmi dergisine verdiği röportajda bu konu üzerinde çok uzun zamandır kafa yorduğunu söyleyerek bazı önerilerde bulundu. Ferguson "Yılbaşı maçları aynen olduğu gibi dursun onlara dokunmayalım. Ama Ocak ayı içinde oynayacağımız bir haftayı değişik günlere serpiştirebiliriz. Yani 10 maçın 3'ünü ilk haftasonu, diğer 3'ünü 2. haftasonu, son 4'ünü de 3. haftasonu oynayabiliriz. Böylece tv yayıncıları madur durumda da kalmaz, her haftasonu maçları gösterebilirler. Futbolcuları da dinlendirme fırsatı yaratmış oluruz." demiş. Tabi bu fikrin hayata geçirilebilmesi için Ocak ayı içersinde boşluk yaratmak gerekiyor. Bununla ilgili olarak Ferguson'un ortaya attığı fikir ise şu. "Geçtiğimiz sezon lig 11 Mayıs'ta sona ermişti. Bu sezon neden daha geç bitirmiyoruz? Ligi Mayıs ayının sonuna kadar uzatabilir böylece Ocak ayı içinde 2 hafta boşluk yaratabiliriz" Ferguson'un fikri gayet mantıklı gözüküyor. Bu yaz futboldaki tek büyük turnuva 14-28 Haziran arasında Güney Afrika'da düzenlenecek olan Konfederasyon Kupası. Bu demektirki turnuvadan sadece 3 hafta önce ligi bitirebilme gibi bir seçenekleri var Futbol Federasyon'larının. O halde Ferguson'un fikrini dikkate almak gerekiyor bence.

31 Ekim 2008 Cuma

ZENDEN VE KARISI

Fransız "Sport" dergisi sporculara seksi pozlar verdirmekle meşhur. En yeni pozlar Zenden ve model eşi Clio Pajczer. Güzel bir malzeme. Marsilya'da 2. sezonunu geçiriyor Hollandalı. PSV, Chelsea, Barcelona, M'brough, Liverpool'da geçen kariyer. Olması gerekenden fazla gezen, bir türlü dikiş tutturamayan iyi bir futbolcu olarak tanımlayabilirim. Canı sıkılmış ve eşine "hadi bi soyunalım bari" demiş!







FUTBOL'A İHANET


Gwen Stefani oğlu Zuma'nın resmini internet sayfasında ilk kez yayınladı...

"BİNBİR GECE" RONALDO


Futbol dünyası ilginç bir transfer teklifiyle çalkanıyor. Teklif İtalyan Siena'dan Brezilyalı Ronaldo'ya geldi. Siena yönetimi Ronaldo'ya "gol başına 100.000 euro" teklif etti. Sezonun ikinci yarısında Ronaldo'nun sahalara döneceğini varsayarsak, önünde 19 maç var demektir. Siena'nın yaptığı bu teklif riskli mi değil mi? Ne kadar çok gol atarsa Siena için o kadar iyi midir işte bu sorunun cevabını vermek çok zor. 10 gol = 1 milyon euro demektir. Ligde kalmaları için Ronaldo'nun atacağı 10 gol son derece önemli.


Ayrıca bu teklifi yaparken Milan'ın Beckham hareketini örnek aldıklarını düşünüyorum. Pekala Ronaldo Siena'ya forma satışı, reklam ve bilet satışları bakımından Beckham'ın Milan'a sağlayacağı geliri getirebilir mi? Eğer getirebilirse Siena yönetimi oturup Ronaldo'nun atabildiği kadar atması için dua edecektir. Ama bunun karşılığını puan olarak da almaları ve puan tablosuna bunu yansıtmaları gerekir. Yoksa Ronaldo'nun 3 gol attığı bir maçtan 4-3 yenik ayrılmaları onlara yarardan çok zarar ( kasa hızla boşalabilir) getirebilir!

30 Ekim 2008 Perşembe

SENİ GİDİ BECKHAM SENİİİİ


Sen çok yaramaz bi çocuksun Becks! Hanımı da götürmüyormuşsun zaten Milano'ya! Victoria bacımız senin o saçlarını yolacak en sonunda...

29 Ekim 2008 Çarşamba

BEKO


Beşiktaşlı futbolcular uzun yıllar Beko'nun reklamını taşımıştı formalarında.


Bu sezon Watford'da formasında Beko reklamını taşıyor. Britanya'da beyaz eşya deyince akla ilk gelen firmalardan biri. Biraz reklam yaptık galiba ama bir Türk markasının İngiltere'de ve İngiliz futbolunda yer alması gurur verici.

ERIC 7 CANTONA


Onunla ilgili Futbol Blog'da söylenecek şeyler var!

10 NUMARA



Ljungberg yıllık 2.5 milyon dolar alacak. Herşeyden çok magazin basını için yepyeni bir malzeme olacağı kesin. Şimdiden İsveçli'nin seksi pozları magazin sayfalarında dolaşmaya başladı bile.

POPULARİTE KAZANACAK GİBİ


Arjantin Milli Takımı teknik direktörlüğü gibi önemli bir koltuk için 4 adaydan en tecrübesiz olanı göreve getiriliyor. 1995 yılında 6 ay kadar Racing Club'ı çalıştırmışlığı var. Resmi açıklamanın Maradona'nın 48 yaşına basacağı yarın yapılması bekleniyor. Oyuncuların ona saygı göstereceği bir gerçek ama Maradona'nın ne kadar verimli olacağı şüphe konusu. Çok uzun soluklu olacağını sanmıyorum. Ya ya ye Coco Jambo ya ya ye!!!

28 Ekim 2008 Salı

MAZİDE BİR YOLCULUK

1950'li yılların başında Milan'da forma giyen aralarından birinin halen Milan forması ile Serie A'da en fazla gol atan futbolcu unvanına sahip olduğu 3 İsveçli'den bahsetmek istiyorum. GRE-NO-Lİ. Yani Gunnan Gren, Gunnar Nordahl ve Nils Liedholm'dan. Onlar Inter'in Brehme-Völler-Matthaus, Milan'ın Van Basten-Gullit-Rijkaard gibi üçlemelerinin ilk versiyonu.


Bir İtfaiyeci, bir profesör ve bir baron'un hikayesi.



Önce profesör lakablı Gunnar Gren'den bahsedelim. Kendisine hayatı boyunca aynı zamanda kalecilikte yapan filozof Fransız Albert Camus'yu örnek alan Gren 71 yaşında ölmeden az önce bile yatağında kitap okuyormuş. 1958 Dünya Kupası yarı finalinde İsveç formasıyla uzun mesafecen attığı gol Youtube'da onun için hazırlanan videonun en ilgi çeken sahnelerinden biri. 90'lı yıllarda yaptığı bir ropörtajda o zamanki takım arkadaşı Liedholm onun için 50'lerin Maradonası demişti. 1949 yılında Milan'da forma giymeye başlamış ve Gre-No-li'nin bir parçası olmuş ancak İtalyan takımında çok fazla verimli olduğu söylenmiyor.


Gunnar Nordahl ise Milan formasıyla Serie A'da en çok gol atan futbolcu unvanına sahip. Milan formasıyla 257 maçta 210 gol atmış. Aynı zamanda Serie A tarihinin de en fazla gol atan 2. futbolcusu. Roma formasını giydiği 2 sezonda 34 maçta 15 gol atmış, yani toplamda 291 maçta 225 kez ağları havalandırmış. Milan'da 2 lakabı varmış. Biri İsveç'teki eski mesleğine ithafen İtfaiyeci, diğeri ise güçlü fiziği ve azminen dolayı "Boğa". Nordahl Gre-No-Li içinde Milan'a ilk katılan isim, 1949 Ocak'ında İtalyan ekibinin formasını giymeye başlamış.


Baron lakaplı Nils Liedholm içinse Berlusconi "Onu çıplak gözle izlemiştim. Maç içinde tek bir yanlış bile yapmıyordu" demişti. Liedholm kusursuz futbolu ve mükemmel pas yüzdesi ile Milan'da 1949-1961 yılları arasında 12 yıl forma giydi. Nordahl'ın attığı 210 golün çoğunda onun payı vardı. Futbolu bıraktıktan sonra Milan, Roma, Fiorentina ve Verona gibi takımlarda teknik direktörlük de yaptı. 1984 yılında Roma'yı Şampiyon Kulüpler Kupası'nda finale taşısa da Liverpool'a penaltılarla kaybettiler.

2008 BREZİLYA GÜZELLİK YARIŞMASI ADAYLARI





AVRUPA'DA SÜRPRİZ LİDERLER

AVRUPA LİGLERİNDE SÜRPRİZ TAKIMLAR KENDİLERİNDEN SÖZETTİRMEYE DEVAM EDİYOR.. İYİ FUTBOL, AKILLI BİR STRATEJİ VE KURNAZCA HAMLELERLE AVRUPA'NIN BÜYÜK LİGLERİNDE SÜRPRİZ SAYABİLECEĞİMİZ TAKIMLAR ZİRVEDE OTURUYOR. BELKİ SEZON SONUNDA YİNE BEKLENEN OLACAK VE FAVORİ TAKIMLAR ŞAMPİYONLUK İPİNİ GÖĞÜSLEYECEK AMA O ZAMANA KADAR BU ANIN TADINI ÇIKARMAKTA FAYDA VAR.


AVRUPA LİGLERİNDEKİ SÜRPRİZ LİDERLER ARASINDA YAPACAĞIMIZ KISA YOLCULUĞA İSPANYA'DAN BAŞLAYALIM. LA LIGA'DA 8 HAFTA GERİDE KALDI VE ZİRVEDE 20 PUANLA VALENCIA OTURUYOR. UNAI EMERY'NİN TAKIMI VILLAREAL İLE BİRLİKTE YENİLGİ ALMAYAN İKİ TAKIMDAN BİRİ. GEÇEN SEZON ÇOK KÖTÜ BİR PERFORMANS ÇİZMİŞLERDİ. BİRARA LİGDE KALMA MÜCADELESİ BİLE VERMİŞLERDİ. BU SEZON ADETA YENİDEN DİRİLDİLER VE LİDERLİK KOLTUĞUNDA OTURUYORLAR. ANCAK HENÜZ BARCELONA, REAL MADRİD, VILLAREAL GİBİ TAKIMLARLA KARŞILAŞMADIKLARINI DA HATIRLATMAKTA FAYDA VAR. ŞAMPİYONLUK ŞANSLARININ NE OLDUĞUNU KONUŞMAK İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEMEK GEREKİYOR. ZİRA SEZONA KÖTÜ BAŞLAYAN BARCELONA'NIN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ HALEN SÜRÜYOR.


İTALYA'DA DA 8 HAFTA GERİDE KALDI. ZİRVEDE 17 PUAN VE AVERAJLA UDINESE OTURUYOR. SERİE A'DA BU SEZON GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRTICI BİR BAŞLANGIÇ OLDU. İYİ TAKIMLAR KÖTÜ, KÖTÜ TAKIMLAR İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTILAR. İLK 5 HAFTADA LAZIO LİDERLİK KOLTUĞUNDAYDI. ŞİMDİ İSE EN PAHALI FUTBOLCUSU YILDA 650.000 EURO ALAN, BİR YILDA OYUNCULARINA TOPLAM 15 MİLYON EURONUN ALTINDA ÖDEME YAPAN UDINESE ZİRVENİN SAHİBİ. BU BAŞARI İÇİN ÇOK FAZLA PARA HARCAMANIZ GEREKMEDİĞİNİN BİR KANITI.


ALMANYA'DA İSE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAŞANIYOR. 9 HAFTA GERİDE KALDI VE ZİRVEDE BUNDESLİGA'YA TARİHİNDE İLK KEZ YÜKSELEN HOFFENHEIM YER ALIYOR TOPLADIĞI 19 PUANLA. BU SEZONDAN ÖNCE ÇOK AZIMIZ BU TAKIMIN ADINI DUYMUŞTUK. BU HAFTA HAMBURG İLE OYNADIKLARI MAÇA KADAR BU NOKTADA OLMALARI ŞANS OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİRDİ BELKİ DE AMA ALDIKLARI 3-0'LIK GALİBİYET KAFALARDAKİ ŞÜPHELERİ BİRANDA GİDERDİ. 3000 KİŞİLİK BİR KÖY TAKIMI YAPTIĞI AKILLICA TRANSFERLER SAYESİNDE, ÖZELLİKLE YARATTIĞI BOĞUCU FORVET HATTIYLA BUNDESLİGA'NIN ZİRVESİNDE OLMAYI FAZLASIYLA HAKETTİ. 5 ARALIK'TA ALLIANZ ARENA'YA YAPACAKLARI YOLCULUKTA BAYERN MÜNİH KARŞISINDA GÖSTERECEKLERİ PERFORMANS ÇOK İLGİNÇ OLACAK.

İNGİLTERE'DE İSE 9 HAFTA GERİDE KALDI VE YENİLGİ ALMAYAN TEK TAKIM LIVERPOOL 23 PUANLA ZİRVEDE OTURUYOR. KUŞKUSUZ RAFAEL BENITEZ'IN EKİBİ PREMIER LİGİN EN GÜÇLÜ TAKIMALRINDAN BİRİ. ANCAK KENDİ LİGLERİNDE BU NOKTADA OLMALARINI ÇOK FAZLA FUTBOL OTORİTESİ BEKLEMİYORDU. SON YILLARDA GÖSTERDİKLERİ PERFORMANSLA DAHA ÇOK AVRUPA GECELERİNİN YILDIZI OLDUKLARINI KANITLAMIŞLARDI. BU SEZON PREMIER LİGDE TAM BİR ŞAMPİYON GİBİ OYNUYORLAR. CHELSEA'NIN EVİNDEKİ 86 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİNE SON VERMELERİ, MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ GALİBİYETLERİ VE DEPLASMANDA ORTAYA KOYDUKLARI İYİ PERFORMANS. BU SEZON ŞAMPİYONLUK İPİNİ GÖĞÜSLEMELERİ KİMSE İÇİN SÜRPRİZ OLMAMALI.

HOLLANDA'DA AJAX, PSV VE FEYENNORD DIŞINDA BİR TAKIM EN SON NE ZAMAN ŞAMPİYON OLMUŞTU? BU SORUNUN CEVABI AZ ALKMAAR 1981'DE. EREDEVİSE TARİHİNDE SADECE 3 KEZ YAŞANMIŞ BİR OLAY BU. BU SEZON 7 HAFTA GERİDE KALDI VE LİDERLİK KOLTUĞUNDA 16 PUANLA GRONINGEN OTURUYOR. GRONINGEN TAM ANLAMIYLA BİR SINDERELLA MASALI YAŞIYOR ANCAK DEVLERİN YAVAŞ YAVAŞ UYANMAYA BAŞLAMA İHTİMALLERİ BİR HAYLİ YÜKSEK. GRONINGEN'İN İLERLEYEN HAFTALARDA ZİRVEDEN İNME İHTİMALİ DİĞER LİGLERDEKİ EMSALLERİNE GÖRE DAHA FAZLA GİBİ GÖZÜKÜYOR.

Kaynak: The Offside

AĞLAMAK İSTİYORUM

AÇILDI, KAVUŞTUK. KAPATMAYIN BİR DAHA ÜZMEYİN, SİNİRLENDİRMEYİN BİZİ...