7 Kasım 2008 Cuma

FERGUSON İÇİN EKSTRA GÜVENLİK


Cumartesi günü 14:45'te Arsenal M.United'ı konuk edecek. İngiltere'deki çoğu statta yedek kulübeleri neredeyse taraftarların arasında veya hemen önünde. Rakip takım futbolcularına ve teknik heyetlerine yapılan sözlü sataşmalar Ada'da bir hayli de meşhurdur. Madur durumda olanlar çoğu zaman kulaklarını tıkamak, duymamazlıktan gelmek zorundadır. Geçen sezon Emirates Stadı'nda oynanan maçta da Sir Alex Ferguson, kulübenin arkasındaki taraftarların sözlü tacizlerine uğramıştı. Alex Ferguson da öyle kulağını tıkayacak altta kalacak bir adam değildir, o da zaman zaman karşılık vermişti. Ne de olsa damarlarında İskoç kanı taşıyor. Kulüp yetkilileri de yarınki maçta istenmeyen olayların yaşanmaması için ekstra güvenlik önlemleri alınacağını açıklamış. O alandaki güvenlik personelinin sayısı arttırılacak ve ekstra bir kamerayla o bölgeyi yakın takibe alarak taşkınlık yapan taraftarlar belirlenecekmiş. Yarınki maçı merakla bekliyor, İngiltere'de tribünlerdeki sözlü sataşmaların bile keyif verici olduğunu söylemeden geçemiyorum.

HAKEM EMİN DEĞİLMİŞ


Liverpool - Atletico Madrid maçının İsveçli hakemi Martin Hansson pozisyonun penaltı olduğundan tam olarak emin olmadığını söylemiş. Hansson "o an bulunduğum açıdan penaltı olup olmadığı konusunda emin değildim. Belki Anfield'daki atmosfer, o anki uğultular beni etkilemiş olabilir" diyor. Uefa yönetimi verdiği penaltı kararıyla ilgili Hansson'dan herhangi bir rapor istememiş. Atletico Madrid'de sözde penaltıya sebebiyet veren Mariano Pernia ise o pozisyonda bayrağını kaldırıp Hansson'u uyaran yardımcı hakemin yaptığı yanlıştan dolayı özür dilediğini söylemiş...

Özür dilesen ne olur, olan Atletico'nun 3 puanına oldu!

YİNE AYNI SENARYO




Ne kadar da rahattı Galatasaray. Ayrı bir motivasyonla oynadılar. Güzel bir stadyum, dolu ve renkli tribünler, kendileri destekleyen 200 kadar Türk ve Avrupa Arenasında ne olursa olsun Benfica gibi bir rakip. Maç öncesi akıllarda Fenerbahçe maçının olacağı klişesi hakimdi. Belki bir yerlerde evet ama çok derinlerde bir yerlerde. Hatta Skibbe'nin aklında hiç yok gibiydi Bosphorus Derbisi. Galatasaray 2-0 yapmış, Benfica'nın guardı zaten 1-0 olunca düşmüş, rakip 3 oyuncuyu 65'te değiştirmiş bile ama dakika 75 olmuş Skibbe halen oyuncu değiştirmemiş. Maçı izlerken fanatik Galatasaraylı arkadaşım tv başında bağırıyor Skibbe'ye "hadi be adam çıkar artık şu Arda'yı, Ümit Karan'ı, tamam bitti bu iş, Fenerbahçe maçı var daha fazla yorma." Dedim ya Skibbe'nin aklında Fenerbahçe maçı hiç yok. Teknik adamın kafasında olmayınca da öğrencilerini daha iyi konsantre edebiliyor. Futbolcu kenardaki hocayı rahat görüyor, tedirginlik hissetmiyor.

Hepsi harikaydı ama Arda'ya bir parantez açalım. Arda artık benim Avrupa'm geldi diye bağırıyor. Ümit Karan'a attırdığı gol onun ne kadar kaliteli olduğunu ortaya bir kez daha koydu. Topu tutmaya kalksa standardı yapmış olacaktı ama işte yetenek ve zeka böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Haftaiçinde oynanan Avrupa maçlarında iki futbolcu rakip takım taraftarları tarafından alkışlandı. Bunlardan biri "İspanya kralı" Del Piero'ydu, Real Madrid taraftarları oyundan çıkarken İtalyan'ı uzun süre alkışladı. İkinci futbolcu ise Arda'ydı. Kendi oyuncularını zaman zaman ıslıklayan Benfica'lılar özellikle ikinci yarıdaki Arda'ya mest oldular ve akışlarla hakkını verdiler.

Ve şimdi gözler artık derbiye çevrildi. Yine aynı maç öncesi senaryosu. Galatasaray süper oynayarak aldığı bir Avrupa galibiyetinin ardından Kadıköy'e gidiyor. Fenerbahçe ise istikrarsız sonuçların, iyi olmayan futbolunun ardından evinde Galatasaray'ı konuk ediyor. Favori yine Galatasaray, maç sonucu üç bilinmeyenli bir denklem...

6 Kasım 2008 Perşembe

BÖYLESİNİ DE İLK DEFA GÖRDÜM



MAÇ: BOTAFOGO - ESTUDIANTES
DİYALOG:
BOTAFAGO'LU ANDRE LUIS: "BU NE BU SARI KART MI? YERİM LAN BEN BUNU"
HAKEM CARLOS CHANDIA: "BEĞENMEDİN Mİ AL O ZAMAN BUNU"

5 Kasım 2008 Çarşamba

ARSENAL 0 - 0 FENERBAHÇE



Bu da bana kapak olsun. Aferin Fenerbahçe iyi skor!

REAL MADRID 0 - 2 DEL PIERO

Henüz 68. dakika ve Santiego Barnebeu'da Real Madrid'e 2 tane attın. Sen çok büyüksün Del Piero. Yeniden mi doğuyosun, neler yapıyosun böyle, acı biraz rakiplere!

4 Kasım 2008 Salı

FENERBAHÇE'NİN YARIN ARSENAL'E YENİLECEK OLMASININ 5 SEBEBİ


1- Fenerbahçe teknik direktörü Aragones 4 milyon euroluk tazminatını alıp İspanya sahillerinde torunlarıyla birlikte emekliliğin tadını çıkarmak istiyor.

2- Fenerbahçe'de golleriyle ve asistleriyle takımı sırtlayan en büyük koz Alex sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

3- Arsenal Fenerbahçe'ye elini kolunu sallayarak Kadıköy'de 5 attı, Şampiyonlar Ligi'nde 20 maçtır yenilmedikleri Londra'da alacakları galibiyetle gruptan çıkmayı büyük ihtimalle garantileyecekler.

4- Fenerbahçe Kasım 2004'ten beri Avrupa'da deplasmanda kazanamıyor ve oynadığı 9 maçın 7'sini kaybetti.

5- Fenerbahçeli futbolcuların aklında Arsenal'den çok pazar günü Galatasaray ile oynayacakları maç var.

CHELSEA YERİNİ AYIRTMIŞ


Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea bu akşam Roma'ya konuk olacak. Önce Roma'ya bakalım. Köprünün ayakları yıkılmış, sadece halatlar tutuyor ve hızla köprüye doğru giden Roma otobüsü için son çıkış gözüktü. Otobüsü kullanan Spalletti keskin görünen bu son çıkışa ya hızlı bir şekilde girip direksiyonu sağlam tutarak otobüsün devrilmemesini sağlayacak ya da yavaş girip otobüsün virajı kendi kendine almasını bekleyecek. Geçen yıl Serie A'da şampiyonluk yarışı içinde olan Roma'nın bu noktada olması hayret verici gerçekten. Juventus karşısında üstüste 5. yenilgilerini (Şampiyonlar ligi dahil) aldılar. Roma'nın en büyük sorunu gol yedikten sonra buna cevap verememeleri. Yani bu durumda Spalletti'nin son çıkışa hızlı bir şekilde girmesi, yani hızlı başlayıp golü erken bulması onlar için en iyisi olacaktır. Ancak Totti ve Aquilani gibi iki önemli ismin, Baptista aşısının tutmadığı Vucinic'in geçen sezonki formundan uzak olduğu, Roma'da oynama ihtimallerinin çok az olması Chelsea'nin ekmeğine yağ sürüyor. Scolari'nin ekibi Premier Lig'de haftasonunda aldıkları 5-0'lık Sunderland galibiyeti ile liderlik koltuğuna oturdular. Moralleri bir hayli yerinde. Hat-trick yapan Anelka ilk 11'de başlayacak. Chelsea Roma maçı için Olimpiyat Stadı'na yaklaşık 700 metre uzaklıktaki Cavalieri Hotel'de kampa girdi. Oteli çok beğenen Chelsea yönetiminin Roma'da oynanacak Mayıs ayındaki Şampiyonlar ligi finali için de şimdiden rezervasyon yaptırdıkları söyleniyor. Otel yönetimi en sevdikleri futbolcu olan John Terry ve arkadaşlarına Gladyatör antrenmanı izleteceklerinin de sözünü vermişler.

USLANMAZ ÇOCUK

Dün gece oynanan Newcastle - Aston Villa maçında yaramaz çocuk Joey Barton yine sahnedeydi. Eli kolu durmuyor. Yaptığı sert faul sonrası ortam gerildi. O gerginlik içinde Barton bir de gitti Agbonlahor'un burnuyla temasa geçti. Hakemin gözünden kaçtı bu ama faulü için sarı kartı gördü.


COOPER


Usta bugünlerde milli takımda çalışacağı yardımcıları konusunda sıkıntı yaşıyormuş.

3 Kasım 2008 Pazartesi

20 YIL ÖNCE

Jean Tigana gerçek mavilerle, Bordeaux formasıyla.