27 Aralık 2008 Cumartesi

GENNARO


"Geçen yaz Bayern Münih'e transfer olmaya çok yakındım ama kaldığım için mutluyum. Galliani'ye beni ikna ettiği için teşekkür ederim, Bayern'e gitmeyerek doğru tercihi yaptım"

AMELİYATLI


KİM BU AMELİYATLI?


İpucu: Gerek yok iki dizi birden bu kadar ameliyatlı çok fazla futbolcu yok :)

LEGO VE STADYUMLAR

PARKEN (en anlamlısı)

LA BOMBONERA

ALLIANZ ARENA

CITY OF MANCHESTER

FRITZ WALTER

26 Aralık 2008 Cuma

ALLAH'IM BU NE ÇELİŞKİ!


Real Madrid kulübü büyük bir ikilem yaşıyor. Uefa'nın kurallarına göre şampiyonlar liginde yeni transferleri Klaas Jan Huntelaar ile Lassana Diarra'dan sadece birini oynatabilecekler.

Real Madrid kulübü ocak ayında kulüpleri Ajax ve Portsmouth'a yaklaşık 40 milyon euro ödeyerek anlaştığı iki futbolcuyla resmi sözleşme imzalayacak. Ancak iki futbolcu da takımlarıyla Uefa kupasında mücadele etmişti; bu Madrid'in bir tercih yapmasını gerektiriyor.

UEFA'nın kurallarından birinde "kulüpler mücadele ettikleri turnuvalarda en fazla 3 yeni futbolcuya yer verebilir. Bu transferler de 1 Şubat'a kadar bildirilmeli" diyor. Bir sonraki kural ise Real Madrid'i daha yakından ilgilendiriyor. Kuralda "eğer bu 3 transfer aynı sezon içinde Uefa'nın başka bir organizasyonunda forma giymişse bunlardan sadece biri yeni takımında Avrupa arenasında görev alabilir. Bu futbolcu başka bir takım için aynı organizasyonda forma giyemez" deniliyor.

Bu daha önce Ajax ve Portmouth takımlarıyla Uefa Kupası'nda forma giyen Huntelaar ile Diarra'dan sadece birinin Şampiyonlar Ligi'nde görev yapabileceğini gösteriyor. Real Madrid'in sakatlanan Van Nistelrooy'un yerine transfer ettiği Huntelaar ile Juande Ramos'un ısrarla istediği orta saha oyuncusu Diarra'dan Liverpool maçlarında hangisini tercih edeceği merak konusu. Marca başta olmak üzere İspanya'nın önde gelen spor gazeteleri ise şimdi Real Madrid'li yöneticilere soruyor: "Bu kuraldan haberiniz yok muydu?"

Kişisel fikrim takımda birçok Hollandalı futbolcu olması ve bir golcüye daha çok ihtiyaçları olmasından dolayı tercihleri Huntelaar olacaktır.

MEHMET YILDIZ'IN GALATASARAY'A TRANSFERİ


Galatasaray Sivasspor'lu Mehmet Yıldız’a karşılık 3 futbolcu ve 3.5 milyon euroluk teklifte bulundu. Bülent Uygun da teklifi doğruladı. Sarı kırmızılılar 3 futbolcu olarak da Necati ve Mehmet Güven’i bonservisiyle, genç Aydın’ı ise kiralık olarak vermeyi düşünüyor. Siz bu transferle ilgili ne düşünüyorsunuz?

İSPANYOLLAR'IN 1 NUMARASI

GOL MAKİNELERİ


Barcelona 16 maçta 48 gol attı, maç başına 3 gol ortalaması. Bu 48 golün 33'ü Eto'o(15), Messi(10) ve Henry(8)'den geldi. Üçlü aynı zamanda La Liga'da 17 takımdan daha fazla gol attı. Bu üçlüyü sadece Atletico(38) ve Real Madrid(34) geçti. Forvet hattındaki uyumun ne kadar önemli olduğundan yola çıkarak Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına dair bir inceleme yapmıştık.

Eto'o + Messi= 25 GOL

BARCELONA'DA XOCOLOTA YENİR

25 Aralık 2008 Perşembe

BABA N'APTIN KENDİNE YA!


"I'm BAD" diye diye ettin, yıllar yılı mahvettin kendini. Pop'un kralıydın acıların çocuğu oldun! Mahallemizin çocuğu Michael ağabeyin akciğer nakline ihtiyacı var ve hastalığından dolayı büyük oranda görme kaybı yaşıyor. Evde halıyı kaldırır zeminin üzerinde "moonwalker" yapmaya çalışırdım, annemden papara yerdim senin yüzünden. Sonra klibinde gördüm ayaktayken eğilerek yere paralel olmaya çalıştım, düştüm kafayı masaya vurdum senin yüzünden. Beceriksizdim, ne komiktim!


Allah sana şifa ve akıl versin!

KİM BU DÖVMELİ?


İpucu: Werder Bremen'de oynuyor.

RONALDOCUK DOĞDU


Brezilya'lı Ronaldo'nun ikinci çocuğu dün dünyaya geldi. Adı Maria Sofia. Allah analı babalı büyütsün Ronaldocum.

24 Aralık 2008 Çarşamba

JOSE


"Noel zamanı her gün maç yapmayı özlüyorum. Bir de milli takım teknik direktörü olduğumu düşünün! Her ay bir maç yapmak, 3 hafta boyunca antrenman yapmamak. Milli takım 15 yıl daha beklemeli, şu an çok fazla enerjim var."

Ah yanlışlıkla bizim takımlardan birinin başına geçse de basınının, yöneticisinin, hakeminin bi tozunu atsa!

NOEL ADAMI

MARIO'YA PİYANGO VURDU


O muhteşem bir sezon geçiren Barcelona'ya bu sezon ligdeki tek yenilgiyi tattıran isim. O aynı zamanda İspanya Ligi La Liga'nın en az kazanan futbolcularının başında geliyor. Sezonun ilk haftasında Numancia'nın Barcelona'yı 1-0 yendiği maçta golü atan orta saha oyuncusu Mario Martinez'den bahsediyorum.

Martinez İspanyol Kulübü Numancia'dan yılda 200.000 euro yani yaklaşık 400.000 YTL kazanıyor. Bir başka değişle dünyanın en çok kazanan futbolcularından İbrahimoviç'in, Eto'nun, Henry'nin sadece 1 haftada kazandığını o 52 haftada kazanıyor. Listeye burdan bakabilirsiniz.


Martinez'in maddi anlamda, mesleği olan futbolculuktan yana şansı olmasa da talih kuşundan yana var gibi gözüküyor. Martinez'e İspanya Noel piyangosundan tam 150.000 euro, yani neredeyse yılda kazandığına yakın bir rakam çıktı. Marca gazetesine "yılda sadece bir kez piyango oynarım o da Noel zamanı" diyen Martinez belki zengin futbolcu arkadaşları kadar olmasa da bu Noel ailesini daha fazla mutlu edecek.

ANKETTEN BURCU ESMERSOY ÇIKTI


Her ne kadar Ilaria D’Amico David Beckham ile nihayetinde röportaj yapma fırsatı bulmuş olsa da bir dedikodudan çıkarımla yaptığımız anketin sonucunu artık açıklama vakti gelmişti. Anketten NtvSpor'un güzel sunucusu benim de yaklaşık 3 sene birlikte çalıştığım Burcu Esmersoy çıktı. Şu anki çalışma arkadaşım Simge Fıstıkoğlu ise başlarda birinciliği elinde tutsa da 1 hafta süren anketten 4.lükle ayrılıyor. Hepsinin ayrı bir güzelliği ve mesleklerinde başarılı olduğunu belirtiyor, sevgili Fuat ağabeyin Beckham'la muhtemel bir röportaj yapma konusunda Burcu'yu düşünmesi halinde Victoria'yı ikna etmesi gerektiğine inanıyorum.

AZCIK KAŞINDI

JOAN LAPORTA


"2003'te Barcelona'nın başına geçtiğimde 3 tekerlekli bir arabaydı, sportif, ekonomik ve sosyal olarak. Şimdi ise 5 tekerlekli bir Formula 1 aracı gibi."

Barcelona Başkanı Joan Laporta kulüpteki gelişimi anlatırken biraz kafaları da karıştırmış.

23 Aralık 2008 Salı

LASS

21 Aralık 2008 Pazar

MICHAEL LAUDRUP


Ustayı götür Hollywood'a Robert Redford'un yerine oynasın!

MARADONA SEVGİSİ


San Lorenzo 1 - 3 Boca Juniors maçından...

İNSAN AZMANI ŞAMPİYON




Bu adamın karşısına nasıl çıkıyorlar aklım almıyor. Allah günah yazmasın ama dünyanın en çirkin adamlarından biri. Dış görünüşü güzel olmasa da çok iyi kalpli, yardımsever bir insan olduğunu söylüyorlar. Foto'lar Zürih'teki ünvan maçından. 46 yaşındaki Evander Holyfield şampiyon Valueev'i yenerek en yaşlı ağırsiklet boks şampiyonu ünvanını elde etmeyi amaçlıyordu. Ama 2.13'lük çirkin kral sayıyla zafere ulaşarak altın kemeri bir kez daha beline taktı.

M.UNITED DÜNYA ŞAMPİYONU



Yokohoma'da Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Ekvador ekibi Quito'yu Wayne Rooney'nin 73. dakikadaki golüyle 1-0 mağlup ettiler. 49. dakikada Vidic'in kırmızı kart görmesiyle de yaklaşık 40 dakika 10 kişi oynadılar.

32