11 Ağustos 2010 Çarşamba

BECKHAM FUTBOLA DÖNDÜ

Bundan 5 ay önce Genoa maçında aşil tendonundan sakatlanmıştı. Ardından ilk kontroller ve şok eden açıklama: 6 ila 8 ay arası oynayamaz. Kariyerinin son dünya kupasında oynama fırsatını durduk yere kaçırmıştı Beckham orta sahada sıradan bir koşu yaparken. Finlandiya'da birçok ünlü futbolcunun ve atletin ameliyatlarını gerçekleştiren Sakari Orava'nın sihirli ellerine bıraktı kendini. Başarılı geçen operasyonun üzerinden daha 5 ay geçmişti ki bugün Los Angeles Galaxy ile antrenmanlara başlayabileceği açıklandı. Dayanamamış olacak ki takım arkadaşlarından önce dün oğullarıyla birlikte meşin yuvarlağın peşinde koşmaya başladı bile.

9 Ağustos 2010 Pazartesi

BURSASPOR'UN YOLU

Mükemmel bir sondu. Uzun süre besledikleri umut çiçekleri son zamanlarda solmaya başlasa da futbol tanrıları yeniden yeşertti yapraklarını. Bursa takımı ve halkı en güzel hediyelerden birini aldı. Ertuğrul Sağlam ve ekibi, yeşil Bursa'nın dört bir yanını zafer sarmaşıklarına doladı. Günlerce sürdü kutlamalar. Mutluydu ve hala mutlu Bursasporlular. Çoğunluğun hemfikir olduğu üzere haketmişlerdi futbol ağacının en güzel meyvelerini yemeyi. Futbolu biz yakından takip edenler şimdi her ne kadar son haftada hatta son dakikada gelmiş olsa da bunun bir tesadüf olmadığını kanıtlamalarını bekleyeceğiz ve belki de dua edeceğiz. Yine yarışta olmaları, aynı istikrarı göstermeleri Türk futbolu için son derece önemli. Birkaç yıl sonra sezon bitimine doğru 2009-2010 şampiyonunun nerde olduğunu görmek için puan tablosunun son basamaklarına bakmak istemiyoruz.

O güzel günlerin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Çocukların birçoğu yine takımda. Şimdi yeni takviyelerle kağıt üzerinde daha da güçlendiklerinin sinyallerini veriyorlar. Attırdıkları imzalar menajer kakalamalarından çok, deftere uzun zaman önceden itibaren karalandıklarını gösteriyor. Ertuğrul Sağlam'ın ekibiyle yürüttüğü bir çalışmasının eseri gibi. Eser iyi mi kötü mü işte bunu birkaç hafta içersinde değerlendirme fırsatı bulacağız.

Yeni transferlerin takıma adaptasyonundan önce eskilerin kafalarında neler olduğu beni daha çok düşündürüyor. Futbolcuların son 2.5-3 aylarını nasıl geçirdikleri çok önemli. Kendi sokaklarında kahraman gibi dolaştılar, gittikleri herhangi bir yerde büyük ilgi gördüler. Pohpohlandılar, el üstünde tutuldular, egoları daha da yükseltildi. Aralarında daha ilk yıllarında 3 büyüklerin ambargosunu yıkma zevkini yaşayanlar oldu. Ne derseniz deyin Türkiye gibi bir ülkede çok büyük bir iş başardılar. Bunun hazzını yaşamak, kavrayabilmek herkesin erişebileceği bir duygu değil. Bunu ne kadar sindirebildikleri, herşeyin aslında mayıs sonunda bittiğini ne ölçüde kabullenebildikleri önemli. Bu anlamda hocalarına büyük bir iş düşüyor. Psikolojik olarak o ve ekibinin, Volkan Şen, Ozan İpek, Sercan Yıldırım gibi geçen sene önemli virajlarda arabanın devrilmemesini sağlayan isimlere yaklaşımları büyük önem taşıyor. Sorumluluk ve baskıyı taşımaları adına Ertuğrul Sağlam'ın ve tabii ki Bursaspor taraftarlarının önemli misyonlarından biri sabırla omuz çıkmak olacak. Bu, ligin yanısıra toplayacakları puanların çok önemli olacağı Şampiyonlar ligi kulvarı için de geçerli.