19 Ağustos 2010 Perşembe

BARCELONA V REAL MADRID

Guardiola ve Mourinho'nun ideal 11'leri. 3 İspanyollu internasyonel Real Madrid'e karşı 8 İspanyollu Barcelona. Alın size İspanya milli takımı zaten. Real Madrid transferi kapattı. Van der Vaart, Gago, Diarra ve Lass ıskartaya çıktı. Bu 4'ü de liginde şampiyonluğa oynamak isteyen bir takımın mutlaka kadrosunda olması gereken isimler. Böylece Mesut Özil ilk 11'de sahaya çıkar mı çıkmaz mı tartışmaları da sona erer.

İki takım da her zaman olduğu gibi kaleyi bir İspanyol'a emanet edecek. Defans 4'lüleri de dikkat çekiyor. Göbekte aynı, kanatlarda ise farklı ülke vatandaşları var. İki teknik adam da oyunu geriden kuran isimleri aynı dili konuşanlardan seçecek ve kadronun temeline oturtacak. Barcelona'nın orta ve ilerisindeki 6 ismin 5'i de İspanyol, yanlarında da Messi. Bu da hazır olma adına önemli bir avantaj. Real Madrid'in orta ve ilerisindeki 6 isimdense 2'si Alman, 2'si Arjantinli, yanlarında da Ronaldo ve Xabi Alonso. Mourinho da mümkün olduğunca sahada uyumlu olabilecek, iyi anlaşabilecek oyuncularıyla mücadele edecek. İki takımın da kadrosunda önemli alternatifler yine mevcut. Barcelona'da Adriano, Ibrahimoviç, Keita ve Milito; Real Madrid'de ise Benzema, Canales, Pedro Leon, Arbeloa ve Granero, iyileşince de Kaka.

Şampiyon kim olura gelince, umurumda değil yeter ki başlasın artık festival!

18 Ağustos 2010 Çarşamba

MUTLU MESUT

17 Ağustos 2010 Salı

İSPANYA FUTBOLUNUN İNCİLİ

Marca yayınlarından La Liga'nın yeni sezon rehberi 20 Ağustos'ta piyasaya çıkıyor. Elimde 2005-2006 sezonununki var. NTV'de İspanya ligi maçı anlatırken çoğu zaman yararlandığım bir kaynaktı. 400'ü aşkın sayfasıyla bir futbol aşığının, La Liga'nın ıncığını cıncığını çıkarmak isteyenlerin sahip olması gereken bir kitap. Ayrıca dünya kupasıyla, İspanya 2. ligiyle, kral kupasıyla, yabancı liglerle ve Euro 2012 ile ilgili birçok inceleme mevcut. Fiyatı da 6 euro. Yakınlarda İspanya'ya gidecek olan varsa bir tane sipariş vermek isterim.

İSYANIN LİDERLERİ SORGUDA

Dünya kupası sırasında antrenman sahasını terkedersen bundan sonra federasyon binasına arka kapıdan girersin! 5 futbolcu ve teknik direktör Domenech'in ifadesini alıcak soruşturma komisyonu. Toulalan, Abidal ve Evra katılıyor toplantıya. Ribery ve Anelka ise yok. Anelka ipleri tamamen koparmış zaten, avukatını gönderiyor sadece. Yakında başka bir ülkenin vatandaşlığına geçerse şaşırmam. Ribery'nin mazeretiyse kulübünden. Bayern Münih, dün oynanan Almanya kupası ve cuma günü oynanacak lig maçını neden göstererek yollamadı oyuncusunu. Laurent Blanc, dünya kupası kadrosundaki tek bir oyuncuyu bile Norveç maçının kadrosuna almayarak kendi cezasını kesmişti. Federasyon da dünya kupasına katılma primlerini vermeyerek finansal bir ceza uygulamıştı. Bugün yarın çıkacak karar merakla bekleniyor. Fransız basınına göre bazı futbolcular için men cezası çıkabilir. En azından Patrice Evra'yı böyle bir tehlike bekliyor. Açık bir şekilde Evra'nın bundan sonra milli takım formasını giymesini istemediğini söyleyen federasyon üyesi Lilian Thuram amacına ulaşmak için lobi çalışmalarını yapmıştır bile. Ama asıl merak ettiğim, Domenech'i bu takımın başında dünya kupasına yollayan federasyona ne yaptırım uygulanacağı!