29 Aralık 2009 Salı

MİLLİ TAKIM KOLTUĞU?

Ben ve Erbos blogun yazarı Erbatur milli takımın başına geçmesi gereken ismin Mircea Lucescu olması gerektiğini düşünüyoruz. Lucescu ile en azından her turnuvaya katılabilme garantisine sahip olacağımız görüşündeyiz. Bu arzumuzla ilgili bir de kampanya başlatıp sizin düşüncelerinizi de öğrenmek istedik.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ - 2 HATTA 3

Geçen hafta TFF yetkilileri Euro 2016 adaylığımız doğrultusunda İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türk Telekom Arena ile Kayseri Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statların listeye alındığını açıkladı. Bu şehirler ve statlar bir "kurumun" kriterlerine göre mi seçildi bilmiyorum ama "şahısların" kriterlerine göre seçilmiş olabileceğini de düşünmekten alamıyorum kendimi.

Tabii liste açıklandıktan sonra doğal olarak tartışmalar da başladı. Listede olmayan ama haklı olarak olmayı bekleyen Trabzonlular bu duruma biraz tepki gösterse de asıl büyük tepki dün Fenerbahçe Kulübü'nden geldi. Aziz Yıldırım ve yönetimi 2009 UEFA Kupası finaline güzel bir evsahipliği yapan Şükrü Saracoğlu Stadı'nın listede neden olmadığını sorguladılar. Hatta federasyona olan serzenişlerini bir adım daha ileri götürerek "En az seçilen şehirler kadar potansiyelleri olan Trabzon, Ş.Urfa ve Diyarbakır gibi şehirler böyle bir organizasyon için ev sahipliği yapmaya neden layık görülmemiştir?" diye sordular.

Bu çıkışın ardından konu gündemin bir numaralı maddesi haline geldi. Bugün de bazıları bu çıkıştan yola çıkarak konunun üzerine gittiler ve Trabzon ile Diyarbakır eksenli, özellikle bu iki şehrin mutlaka listede olması gerektiği, olmazsa skandal olacağı şeklinde yazılar yazdılar. O halde ben de bu çıkışı bir adım daha ileri götürerek soruyorum. Neden eleştiri ve sitemlerinizi sadece Trabzon ve Diyarbakır eksenli yapıyorsunuz? Trabzon'u istemeniz Trabzon şehriyle mi alakalı, yoksa o şehrin 4. büyük olarak adlandırılan takımından dolayı mı? Ve Diyarbakır. Diyarbakır'ı istemeniz siyasi ve politik konumu itibariyle mi? Federasyonun kriterlerini merak eden bazılarının ben de kriterlerini merak ediyorum. O zaman ben de bu çıkışı bir adım daha ileri götürerek neden memleketim Artvin yok bu listede, neden güneydoğunun incilerinden Mardin yok, neden büyük futbol potansiyeli olan Adana yok, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden Mersin niye yok diye sorarım! Maksat şovenizm ise ben de yaparım ve bu listeyi uzatırım gider. Ama hayır maksat gerçekten bahsi geçen şehirlerin bu organizasyona ihtiyacı olduğuysa eğer o kadar çok ihtiyacı olan şehrimiz var ki saymakla bitmez. Yok eğer mevzu Türkiye'nin tüm şehirlerinin bu organizasyona evsahipliği yapabilecek potansiyelinin olmamasıysa eğer, önümüzde koskoca 6 yıl var. Bu süre içinde "istendiğinde" her şehir her bakımdan istenen kriterlere ulaştırılır, Türkiye bu güce sahiptir. Yeter ki gerçekten istensin!

YILMAZ VURAL ARDA'YI DENEMELİ

Arda Liverpool'a gider mi gider o ayrı. O gitmeyecek de kim gidecek?! Ama bu sezon gidecek SUNmayın. The Sun böyle haberleri genelde yapan gazetelerden biri. Onlar yapıyorsa ben niye yapmayayım?! Ufak bir yeni yıl şakası olsun!

28 Aralık 2009 Pazartesi

İŞTE GÜZEL OYUN BU!

Fotoğraf iki açıdan çok güzel. Öncelikle sanatsal açıdan. Dikkatli bakıldığında Defoe'nin kafası yokmuş, taraftarlar kafasız bir bedene sarılıyorlarmış gibi gözüküyor. Futbol açısındansa aslında bu karelere Premier Lig'de çok fazla rastlasak da bir futbolcunun gol sevincini taraftarlarıyla bu şekilde yaşaması benim imrenerek baktığım anlardan biridir. Şu tutkulu Tottenham taraftarına baksanıza, bundan daha güzel bir yılbaşı hediyesi olabilir mi? Defoe sanki "Senin için burdayım, golü senin için attım" der gibi...

STAMFORD BRIDGE'DEKİ PORTEKİZLİ

Chelsea Stamford Bridge'de şu dakikalarda Fulham'ı konuk ediyor. Tanıdık bir isim de tribünden maçı takip ediyor. İtalyan futbolunda umduğunu bulamayan ve çok sıkıldığı her halinden belli olan Mourinho eski takımını izlerken iç geçiriyor sanki. Ayağı uğursuz gelecek sandım. Fulham maçın büyük bölümünü üstün oynasa da Chelsea 3 dakikada bulduğu 2 golle 2-1 kazandı.

27 Aralık 2009 Pazar

SEZONUN İLK YARISININ ENLERİ

Sezonun ilk yarısının en iyi takımı?
Sezonun ilk yarısının en iyi futbolcusu?
Sezonun ilk yarısının en iyi teknik direktörü?
Sezonun ilk yarısının en iyi genç futbolcusu?
Sezonun ilk yarısının en iyi hakemi?
Sezonun ilk yarısının en güzel golü?
Sezonun ilk yarısının en güzel asisti?
Sezonun ilk yarısının en zevkli maçı?
Sezonun ilk yarısına damga vuran olay?
Sezonun ilk yarısının hayalkırıklığı?