16 Ekim 2008 Perşembe

L4 MEN


Liverpool kulübünün yeni aftershave'ı.
"Kop ruhunu üzerinizde taşıyın ve asla onsuz yürümeyin!"

MADRİD DERBİSİNE DOĞRU-3

GALATASARAY - OLYMPIAKOS


23 Ekim'de Ali Sami Yende saat 21:15'te başlayacak Galatasaray-Olympiakos maçını İspanyol Itturalde Gonzalez yönetecek.

MADRİD DERBİSİNE DOĞRU-2


Real Madrid'li Michel Salgado'nun gözü biraz korkmuş. "Barcelona'dan 6 yediler, ardından Uefa'dan 2 maçlık ceza aldılar. Atletico tam bir yaralı aslan. En çok yenmek istedikleri takımı yenip moral bulmak isteyecekler" demiş.

MADRİD DERBİSİNE DOĞRU-1

HAYDİ ŞENOL HOCA


Şenol Güneş'in çalıştırdığı FC Seoul Takımı Güney Kore liginde 21 hafta sonunda 42 puanla 3. sırada. Lider ve ikinci ile arasında 2, 4. ile arasında 5 puan bir fark var ve sezonun bitmesine 5 hafta kaldı. Bu pazar 14 takımlı ligin 12.sırasında yeralan Daejeon ile karşılaşacaklar. Lig sonunda ilk 4'e kalan takımlar arasında playoff oynanıyor. 2 sezon önce ligi 4. bitirip playoff'lara kalmışlar ancak lidere yenilerek şampiyonluk şanslarını kaybetmişlerdi.


Takımda 3 yabancı var, bir Brezilyalı, bir Karadağlı bir de bizim Ceyhun Eriş. 77 numaralı formayı giyiyor. Şenol hocayla Ceyhun'a uzaklardan başarılar dileyelim!

BİR DARBE DE UKRAYNA'YA



Stadyum inşaatları konusunda bir darbede Ukrayna aldı. Avusturyalı firma Alpine Lviv şehrinde yapacağı stadyum projesini geri çekmiş. Firma yetkilileri 30.000 kapasiteli stada otopark, bir spor merkezi ve altyapı çalışmaları için 54.5 milyon dolara daha ihtiyaç olduğunu, finansal krizden dolayı bunu karşılamalarının zor olduğunu söylemiş. Uefa 2009'un ilk yarısında Euro 2012 için kaç stat ve şehrin kullanılacağını açıklayacak. Ukraynalı yetkililer biran evvel yeni bir şirketle anlaşmak zorunda. Zaten Uefa iki ülkeyi çalışmaların hızlandırılması konusunda geçtiğimiz ay uyarmıştı.

14 Ekim 2008 Salı

TEBRİKLER PAVLUCHENKO!!!


İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımında forma giyen Rus golcü Pavluchenko doğduğu yer olan Stavropol'dan milletvekili seçildi. Vladimir Putin'in United Russia partisi oyların %63'ünü kazandı, böylece adaylar arasında yer alan Pavluchenko da resmen milletvekili oldu. Heralde politika ile hiç ilgisi olmayan ve seçildiği yerden yaklaşık 3000 km uzakta kuzey Londra'da yaşayan biri için sevindirici bir gelişme. Ama Rusya'daki futbol yorumcularından biri Pavluchenko'ya fena sallamış. Sovietsky Sports'dan Anton Lisin "O Moskova'dan değil. O köyden gelen biri. Pavluchenko'nun politika ile ilgilenmesinin tek sebebi uluslararası finansal krizin onun kazandığı parayı etkilememesidir" demiş.

NUTELLA'NIN TALİHSİZLİĞİ


Löw'ün inatçılığı ve kararlılığı reklam piyasasını karıştırdı. Bu da Nutella'nın talihsizliği. Nutella ve EA Sports alanlarının en büyük iki firması, bastırın Löw'e, alsın Kuranyi'yi geri.

NOT: NUTELLA Alman değil bir İtalyan markasıdır.

VIGGO MORTENSEN

Nam-ı değer ARAGORN San Lorenzo taraftarıymış!


EA SPORTS'UN TALİHSİZLİĞİ



FIFA 09'un Almanya sürümünün talihsizliği gerçekten. Löw "bir daha Kuranyi ben olduğum sürece milli formayı giyemeyecek" dedi. EA SPORTS Löw'e baskı yapar mı acaba kararından dönmesi için?

Not: Firma yetkilileri şu an için değişikliğe gitmeyeceklerini ama tv reklamlarında Kuranyi'nin Schalke formasıyla yer alacağını açıkladı.

ATLETICO'YA 2 MAÇ CEZA



Haftasonunda Vicente Calderon'da Atletico Madrid'i zorlu bir sınav bekliyor. Ezeli rakipleri Real'le karşılaşacaklar. Bu maç öncesi her iki takım futbolcularının ve teknik ekibinin moral ve motivasyonlarının en üst düzeyde olması gerekiyor. Ama Uefa'dan gelen bir haber Atletico'luların canını biraz sıkmış olabilir. Şampiyonlar Ligi'nde Olimpik Marsilya ile oynanan maçta Atletico taraftarlarının çıkardıkları olaylar nedeniyle Uefa disiplin komitesi İspanyol ekibine 2 maç sahasında oynamama cezası verdi. Atletico 22 Ekim'de Liverpool, 26 Kasım'da PSV Eindhoven ile oynayacağı maçları Madrid'den en az 300 km uzaklıktaki bir statta oynayacak. Bu arada teknik direktör Javier Aguierre'den Uefa'dan nasibini aldı. O da 2 maç boyunca takımını statta yalnız bırakacak.

İngiltere Futbol Federasyonu İngiltere milli takımının İspanya ile oynayacağı dostluk maçının Madrid'de oynanmasına da izin vermedi. 4 yıl önce Madrid'deki taraftarlar İngilizlerin siyahi oyuncularının aleyhine tezahüratlar yapmıştı ve federasyon bu ırkçı tehdididn devam ettiği gerekçesiyle Madrid vizesini vermedi.

Neler oluyor Madrid'de? Dünyanın en güzel, en tarihi, en kültürlü şehirlerinden biri olan Madrid'deki bazı kesimler neden sapıttı bu kadar?

GÜNÜN FOTOĞRAFI



Senegal-Gambia maçında tribünlerde her renk var.

12 Ekim 2008 Pazar

THE MIDNIGHT MEAT TRAIN

Vinnie Jones'un yeni filmi. Bir psikopatı ondan daha iyi kim oynayabilirki?

İT İT



Finlandiya - Azerbaycan maçı

Azeri Aghayev: İt Sjolund it, işte orada, başını görebiliyorum, az kaldı nerdeyse çıktı!