12 Kasım 2010 Cuma

SUPERCLASICO: HUZUR DERBİSİ

River Plate ve Boca Juniors, Arjantin futbolunun geleneksel güç merkezleri, 16 Kasım Salı günü karşı karşıya gelecek. Öncelikle klasik bir pazar maçı olan Superclasico'nun neden salı günü oynanacağını söyleyelim. İspanya'da El Clasico'nun pazartesi akşamı oynanacak olmasının sebebi seçimlerken Arjantin'de Superclasico'nun salı günü oynanmasının sebebi ise konserler. Paul McCartney ve Jonas Brothers'ın bu hafta verdikleri/verecekleri konserler yüzünden saha zemini pazar gününe yetiştirilemiyor. McCartney'i severim ama Jonas Zibidileri için başka bir gün ayarlamalarını arzu ederdim. Konfetilerle dolu El Monumental'de ezeli rekabeti güneşli bir günün yerine bir gece maçı olarak karşımıza sunacaklar. Her zaman aydınlıkta karşılaşan iki takımın karanlıkta oynayacak olmaları belki de düştükleri durum itibariyle ironik olacak.

Superclasico öncesi cevabı en çok merak edilen soru şu: Salı günü Arjantin'de sezonun en büyük maçına iki takım da teknik direktörsüz mü çıkacak? Galibiyet alamadan geçen yedi haftanın ardından River Plate, Angel Cappa'nın görevine pazartesi günü son verdi. Sahaya büyük ihtimalle genç takımın antrenörü Juan Jose Lopez ile çıkacaklar. Boca'da ise koltuğu sallanan Claudio Borghi, Asbaşkan Jose Beraldi'nin "teknik direktörümüz sezon sonuna kadar bizimle olacak" açıklamasıyla rahat bir nefes aldı. Ancak böyle açıklamaların dünyanın her yerinde yapıldığını, olası River yenilgisi sonrası basında "Borghi kovuldu" manşetlerini görürsek şaşırmamamız gerektiğini de bilmeliyiz.

Gezegendeki en ezeli rekabetlerden biri SuperClasico, iki tarafın da asla kaybetmek istemeyeceği bir düello. İki takım bu maçla aynı zamanda kötü talihlerini çevirmeyi de umut ediyor. Berbat geçen birkaç sezonun ardından River ve Boca'da olumlu anlamda değişen pek birşey yok. 13 haftada River 18, Boca 17 puan toplayabildi, lider Estudiantes ise 30 puanda, gerisini siz düşünün! River Plate'nin stadı El Monumental'de oynanacak maç öncesi satışa çıkarılan 60 bin bilet birkaç saat içinde tükendi. Şampiyonluk yarışından kopan iki ezeli rakibin taraftarları takımlarından onurları için mücadele etmesini bekliyor. Zaten bu derbide alınacak galibiyet de kazanan takıma en fazla "huzur" getirir.

Not: Salıyı çarşambaya bağlayan gece 00:00'da başlayacak maçı Türkiye'de yayınlayan kanal yok diye biliyordum. Spormax'ten arkadaslarım yazıyı okuyunca uyardı ve güzel haberi verdiler. Maç Spormax'te. Ertesi günün tatil olması da süper.

11 Kasım 2010 Perşembe

MOURINHO SEZONU AÇTI



Porto'yu çalıştırırken 3 kez, Inter'in başındayken Sampdoria, Fiorentina, Cagliari ve Juventus maçlarında olmak üzere 4 kez hakem tarafından ihraç edilerek tribüne yollandı. Chelsea'yi çalıştırırken 2005'te Barcelona ile oynadıkları şampiyonlar ligi maçında hakeme hakaret ettiği için 2 maç men ve 13.000 euro para cezası aldı. Son vukuatı ise dün akşamki Real Murcia maçından. Kendisine ayrılan bölgenin dışına çıktığı için hakem uyarıyor, dinlemeyince sarı kart görüyor, bunun üzerine itirazlarına devam ediyor ve sonunda İspanya'da da sezonu açıyor. Aşağıdaki kaçışı da süper.

9 Kasım 2010 Salı

KAKA VE RONALDO'NUN YILLIK ÜCRETİ NASIL ÇIKAR?

Real Madrid sezon sonunda ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Kaliforniya'da iki hazırlık maçı oynayacak ve bunun karşılığında 2 milyon euro kazanacak. Sonraki durak 5-6 yıldır gitmedikleri Uzak Doğu olacak. Çin'de iki hazırlık maçı daha oynayacaklar ve karşılığında 4 milyon euro kasalarına girecek. Sonrasında Madrid'e dönüp bir süre kendi tesislerinde çalışacak olan İspanyol ekibi Avrupa'da da iki hazırlık maçı yapacak. Bu maçlardan da yaklaşık 2 milyon euro gelir elde edecek. Yani yaklaşık 1 aylık süre içinde oynayacakları 6 özel maçla hem yeni sezona hazırlanacaklar hem de 8 milyon euro civarında bir rakam kazanacaklar. İşte böylece Kaka ve Ronaldo gibi yıldızların yıllık ücretlerinin bir kısmını daha sezon başlamadan çıkarmış olacaklar.