8 Mayıs 2010 Cumartesi

ALMAN MİLLİ TAKIMI VE MEXICO MI AMOR


1986 Meksika Dünya Kupası öncesi Almanya milli takımının şarkısı "Mexico mi amor", Peter Alexander ile Alman milli takımı futbolcuları birlikte söylüyor. Almanca'dan güzel şarkı olmaz derler ya, bu da en güzel örneklerinden biri. Ama klip harika. Matthaeus ve Littbarski'ye Meksika şapkası giydirip, kaktüslerle birlikte bir köşeye de tropikal meyveler koyarak Meksika ortamını çok güzel(!) yansıtmışlar. Eşofmanların altındaki bazı kösele ayakkabılar da dikkatlerden kaçmıyor. 4 yıl öncesinde Battiston'u hastanelik eden kaleci Schumacher de orada. Teknik direktör Beckenbauer de arkalara saklanmış. Augenthaler, Briegel, Brehme vs. karizmaları bir anda sıfırlandı gözümde. Bu şarkıya rağmen kupada final oynamaları da mucize. Ya da kupada final oynamalarında bu şarkının hiçbir etkisi yok!

GUTI GALATASARAY'A DOĞRU

Marca, Galatasaray'a gidiyor diyor. Galatasaray yönetimi yine ses getirmek, illa ki bir isim transfer etmek, geçen yılki gibi havalimanını doldurmak istiyorsa buyursun getirsin. Ama bence gereksiz bir transfer olur. Galatasaray'ın birincil ihtiyacı olan bence önlibero mevkiinde ısırabilecek, topu daha iyi oyuna sokabilecek, mücadele edebilecek bir oyuncu. Ancak yine de amaç yukarıda saydıklarımsa 33 yaşındaki Guti'den 1 yaş küçük olan Raul'u alırım.

7 Mayıs 2010 Cuma

TÜRKİYE'Yİ KİM TEMSİL ETSE?


Türkiye de 2010 Dünya Kupasına katılsaydı ve bizden de birinin bu çekimlerde yer alma durumu olsaydı, bizi kimin temsil etmesini isterdiniz?

UĞUR MELEKE İLE KUPA AFRİKA'DA 2. BÖLÜM

Perşembe öğleden sonra Kupa Afrika'nın 2. bölümü için yine Olimpiyat Stadyumu'nun yolunu tuttuk. Okay Karacan'ın ardından bu haftaki konuğumuz Uğur Meleke idi. Stada vardığımızda bizi bekliyordu. Ama sadece bizi beklese yine iyi. Ekibin diğer yarısı biz vardıktan yaklaşık yarım saat sonra gelebildi. Ekibin diğer yarısı diyorum çünkü geçen hafta 7 kişi olan ekip bu hafta 9'a çıkmıştı. İki kafadar Uğur Karakullukçu (pclionfc) ve Mustafa Özdemir de bize katılmıştı. Onların neden geldiğini az sonra anlatacağım. Hava geçen haftaya göre daha güzel ve çekim için elverişliydi. Her yönden şiddetli esen rüzgar yerini hafif bir esintiye bırakmıştı. Uğur ile birlikte ekibin diğer yarısını beklerken bir topumuz olsaydı diye iç geçirdik. Vardı ama o da beklediğimiz ekipteydi. Neyse diğer arkadaşlar da geldikten sonra hemen kameraları kurup çekime başladık. Yukarıda hazırlık aşamasında görünüyoruz Uğur ile, küs gibiyiz, halbuki kafamızdakileri son kez toparlamaya çalışıyoruz.

Geçmiş dünya kupalarıyla ilgili sohbet ettik, geçen hafta olduğu gibi yine çekim hileleri yaptık, Pele ve dünya kupalarında hakemi aldatmaya yönelik hareketlerde bulunan futbolcularla ilgili dosyaları yayınladık. 3 saat süren çekimlerde aralarda bol bol top da oynadık. Tribünler boş olsa da zemin harikaydı ve taraftar baskısı olmadan çıkıp topumuzu oynadık. Hatta elimde fotoğraf makinasıyla uğraşırken Uğur Meleke'nin diktiği top küt diye kafama indi. Herkes gülmekten yerlerde tabii, :)) allahtan halı saha maçı yapıyorum haftada iki kere de alışığım, beklemediğim topun kafama inmesinin etkisi fazla uzun sürmedi.

Bu haftadan itibaren ARAL'ın katkılarıyla ödüllü bir sorumuz da var. Soru dünya kupasıyla ilgili. Cumartesi 12:15'te başlayacak programda soracağımız soruya cevabınızı kupaafrika@yirmidort.tv adresine bekliyorum. Kaçıranlar için program ve sorunun tekrarı pazar günü 16:15'te. Ödül ise PS3 FIFA 2010 Dünya Kupası oyunu.

Gelelim Uğur Karakullukçu ile Mustafa Özdemir'in neden bize katıldığına. İki arkadaşın bir projesi var. Son derece keyifli, üniversite yıllarında gerçekleştirilebilecek en güzel maceralardan biri. Dünya Kupası boyunca Avrupa'nın 12 ülkesini gezmek istiyorlar. Güzergahı en ince ayrıntılarına kadar hesaplamışlar. Mesela İtalya maç yaparken Roma'da olacaklar ve İtalyanlarla birlikte maçı izleyecek, fotoğraf ve video çekecek, bunları internet sitelerine koyacak, anılarını da bizlerle paylaşacaklar. Tabii bunun için bir miktar paraya ihtiyaçları var. Kendilerine destek verecek biri ya da birilerini arıyorlar. Ben de "biz yapamadık bari gençler yapsın" diyerek elimden geleni vermeye çalışıyorum. Kupa Afrika'da onlardan bu projelerinin detaylarını dinledik, gözlerindeki heyecana tanıklık ettik. Umarım bu hayallerini gerçekleştirebilirler.

Kupa Afrika'nın 2. bölümü cumartesi 12:15'te, tekrarı pazar 16:15'te... 3. bölümden itibaren salı akşamları 20:20'de de yayınlanmaya başlayacak.

6 Mayıs 2010 Perşembe

ETO'O GOL YERİNE 3.5 ATTI

5 Mayıs 2010 Çarşamba

PES 2011'DEN İLK GÖRÜNTÜ

INTER'E RAHAT YOK

Rakip takım otelinin önünde gece vakti huzursuzluk çıkarmak moda oldu. Geçtiğimiz hafta şampiyonlar liginde Nou Camp'ta oynanan maç öncesi Barcelona taraftarları gece Interlilere rahat vermemişti. Mourinho'nun ekibine anlaşılan rahat yok. Yine önemli bir maç öncesi bu kez Roma taraftarlarının tacizlerine maruz kaldılar. Ezeli rakipleri Lazio'nun Inter'e yenilmesiyle öfkeleri daha da artan 100 kadar Romalı dün gece yarısı Inter'in kaldığı otelin önündeydi.

4 Mayıs 2010 Salı

EZELİ RAKİBİM BAŞARILI OLMASIN

Son haftalarda Avrupa'nın dört bir yanında ezeli rakiplerinin şampiyon olmasını istemeyen takımların başkanlarının, taraftarlarının yaptığı açıklamalara denk geliyoruz. Ne diyorlar peki?

Liverpool, M.United'ın şampiyon olmasını,
Lazio, Roma'nın şampiyon olmasını,
Real Madrid, Barcelona'nın şampiyonlar ligi finaline çıkmasını(bunda muradına erdi) ve ligde şampiyon olmasını,
Galatasaray, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemediğini söylüyor.

İşte ezeli rakiplerinin başarılı olmasını istemeyen birkaç kulüp. Kimileri ben kazanamadım onlar da kazanmasın diyor, kimileri ekonomik sebepleri öne sürüyor, kimileri şampiyonluk sayısında rakibinin kendisini geçmesini istemiyor, kimileri de sırf gıcıklığına rakibinin şampiyon olmasını istemiyor. Peki onların başarılı olmaması için kendileri ne yaptılar bir bakalım? Öncelikle kimseye ithamda bulunmamakla birlikte İngiltere ve İtalya'da dedikoduların alıp başını yürüdüğünü de hatırlatayım!

Liverpool sahasındaki ilk maçı kazansa da M.United'a ikinci maçta kaybederek yarışta kalmasına yardımcı olmuştu. Peki M.United'a darbeyi nasıl vurdular? Geçtiğimiz haftasonunda sahalarında Chelsea'ye kaybederek.

Lazio başkent derbisinde 2 maçta da boyun eğdi Roma'ya. Peki Lazio ezeli rakibine nasıl darbe vurdu şampiyonluk yarışında? Onlar da Liverpool gibi rakibinin şampiyonluk yarışındaki rakibine kaybederek; Inter'e haftasonunda 2-0 yenilerek.

Real Madrid şampiyonlar ligi anlamında hedefine ulaşsa da bunu Inter sayesinde başardı. Ancak ligde iki maçta da kaybederek şampiyonluk yarışında darbeyi yiyen kendileri oldu. Ve şimdi bazı şeyler kendi ellerinde değil, diğer takımlardan medet umar durumdalar.

Gelelim Türkiye'ye! Galatasaray şampiyonluk yarışında 2 maçta da yenildi Fenerbahçe'ye. Şimdi Bursaspor'un şampiyon olmasını istediklerini söylüyor Başkan Polat, bir başka deyişle Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemiyor. Ancak İtalya ve İngiltere'deki benzerlerine oranla daha temiz ve tartışmasız bir mücadele ortaya koydular. İstekleriyle zıt bir görüntü oluştursa da Ali Sami Yen'de Bursaspor ile berabere kalarak Fenerbahçe'nin liderliğe oturmasını sağladılar. Belki işin ucunda lig ikinciliği vardı ama olmasa da -geçmiş yıllarda da örneğine rastladığımız gibi- sarı kırmızılılar aynı mücadeleyi sergilerdi.

Yani neymiş? X ya da Z takımı, her ne kadar başka etkenlerin olduğunu savunanlar olsa da eğer ezeli rakibinin başarılı olmasını istemiyorsan önce kendin ona dur demelisin! Yoksa Liverpool ve Lazio örneklerinde olduğu gibi kafalarda şüpheler doğurursun!

DI MARIA REAL MADRID'DE

Arjantin gazetesi Ole'nin iddiası. Aslında çok bilinmedik bir iddia da değil. Portekiz gazeteleri geçtiğimiz günlerde Benficalı futbolcunun Real Madrid'e yakın olduğunu yazmıştı. Transfer bitti diyorlar. Konuşulan rakam ise 35 milyon euro. Benfica, Rosario Central'a birer yıl arayla önce 6, sonra 2 milyon euro ödemişti. 2 yıl sonrasında kazanacakları rakam şimdi 4 katı. Gerçi Dünya Kupası sonrası göstereceği muhtemel bir iyi performansla değeri daha da artabilirdi. Ancak Real Madrid yönetimi kupa başlamadan önce bir şekilde Benficalı meslektaşlarını ikna etmeyi başarmış. Rakam hiç de fena değil. 22 yaşındaki Di Maria 2008 Olimpiyat altın madalyasını da boynuna takmıştı.

Benfica, Arjantin madenini kazmaya da devam ediyor. Şimdi de Boca Juniors'tan hücuma dönük ortasahaya oyuncusu Nicolas Gaitan'ı kadrolarına katıyorlar. Arjantinli milli futbolcuya ödeyecekleri rakam 8.4 milyon euro. 2 sene sonra onu da 3-4 katına satarlar. Hayırlı işler!

SOSYETE PAZARINDAN DON YOLLADIM

3 Mayıs 2010 Pazartesi

6 LİGDE ŞAMPİYONLUK YARIŞI ANKETİ

19 Mart 2010'da başlattığım ve 3 gün süren 6 ligdeki şampiyonluk yarışı anketinin sonuçlarını almamıza az kaldı. 110 tahmin arasından şu ana kadar iddiası devam eden 4 arkadaş var. Bunlar tahminde bulunma sırasıyla, Ömer Onur Çakmak, Agresifkid, MrCool ve BBbond. Söz verdiğim gibi Michael Schumacher imzalı Mercedes GP şapkasını doğru tahmin eden ilk arkadaşa vereceğim. Dolayısıyla bu 4 kişi arasında en şanslı olan Ömer Onur Çakmak.

Ömer Onur Çakmak: Fenerbahçe, Barcelona, Inter, M.United, Bayern, Marsilya

Agresifkid: Fenerbahçe, Barcelona, Inter, Chelsea, Bayern, Lyon (matemaktiksel olarak devam ediyor)

Mrcool: Bursaspor, Barcelona, Inter, M.United, Bayern, Marsilya

Bbbond: Bursaspor, Barcelona, Inter, M.United, Bayern, Lyon (matematiksel olarak devam ediyor)

2 Mayıs 2010 Pazar

İNGİLTERE'DE KOMPLOCU VAR MI?

Liverpool deplasmanında 2-0 galip gelen Chelsea şampiyonluğa çok yaklaştı. Maç fazlasıyla puan farkı M.United ile 4'e çıktı. Chelsea maç boyunca üstün oynayan taraftı ancak Liverpoollu Gerrard'ın kalecisi Reina'ya verdiği hatalı geri pas sonrası Drogba'nın topu kapıp 33. dakikada attığı gol tartışılabilir. Çünkü hafta boyunca Liverpool taraftarları arasında maçı Chelsea'ye kaybedecekleri ve böylece ezeli rakipleri M.United'ın 19. lig şampiyonluğuna ulaşıp kendilerini geride bırakmalarını engelleyecekleri konuşuluyordu. Gerrard da bunlara tuz biber ekti şimdi. İngiltere'de Ahmet Çakarlar, Reha Muhtarlar, Gökmen Özdenaklar var mı bakalım?!

Buna benzer bir maç da bu akşam İtalya'da oynanacak. Dün Roma'nın kazanıp maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmasının ardından bu akşam Lazio'nun Inter karşısındaki performansını da merakla bekliyoruz. İtalya'nın komplo teorisyenlerine iş düşecek mi göreceğiz?!

LA LIGA'DA KURAL HATASI


Kural hatası var mı yok mu? La Liga'da da yapalım şu tartışmayı tam olsun. 63'te sarı kart gören Busquets'e hakem 79'da oyundan çıkarken ağır davrandığı için sanki bir sarı kart daha gösteriyor gibi gözüküyor. Ama çıkarmıyor kırmızı kartını. Barcelonalı futbolcular da öyle sanıyor gibi çünkü Puyol da hakeme itiraz ediyor. Görüntülerden edindiğim izlenim bu. Maçı yayında olduğum için izleme imkanım olmadı. Ama hakem Teixeira o kartı Villarrealli Llorente'ye gösterdiğini açıklamış maçtan sonra sanırım. İşin ilginç tarafı El Mundo Deportivo'da da Busquets 2 sarı kart görmüş gibi gözüküyor. Guardiola da "Ben de Busquets'e çıkardı diye gördüm" demiş. Raporuna ne yazdıysa o geçerli olacak tabii ama hakem hata yaptığının farkında sanki ve kıvırmaya çalışmış. Bence kural hatası var, Real Madrid gitsin bunun üzerine.


Yeni video. 22. saniyede hakemin sarı kartı açık bir şekilde Busquets'e gösterdiği görülüyor. Bunun onun ikinci sarı kartı olduğunu geç farkedince de kıvırmaya çalışıyor.

HAKİKİ ROMA DONDURMASI