6 Aralık 2008 Cumartesi

NOSTALJİ


Çalıştırdığı her takımı şampiyon yapan adam.

ROBINHO NEDEN OTOBÜSE BİNMİŞ?


Cevap takım arkadaşı Jo'dan geldi. "İngiltere'nin trafik sistemine bir türlü anlaşamadı. Direksiyon sağda olduğu için ve soldan gidildiği için araba kullanırken çok zorlanıyor. Bu yüzden daha çok otobüse binmeyi tercih ediyor." E kardeşim taksi de mi yok bu ülkede?

FUTBOL TANRISI KALKÜTA'DA - 2

Bir devlet lideri mi dersiniz, bir dini lider mi dersiniz, bir futbol efsanesi mi dersiniz bilmiyorum. Ama bu kadar ilgi gerçekten ne Bush'a, ne Papa'ya, ne de Pele'ye gösterilir. Baba kalabalığı görünce de dayanamamış, politikaya dalmış; "Bush bir katildir ama Obama'yı seviyorum"







Bu kareye hasta oldum, babalar ilk kez top görmüş gibi!
- Aaaaa dizde de sektirilebiliyor arkadaşlar bakın ne ilginç!

GAY DÜNYASININ YENİ İKONU




Fransa'nın aylık gay dergisi Tetu "ayın bombası" olarak bizim yeni Zidane Yoann Gourcuff'u seçmiş.

FUTBOL TANRISI KALKÜTA'DA - 1

Gizemli ülke Hindistan'ın en gizemli şehirlerinden Kalküta'nın bugünlerde çok önemli bir konuğu var. Maradona bir futbol akademisinin açılışına katılmak için Kalküta'ya gitti.


Futbol Tanrısı'na çok büyük bir karşılama töreni yapılmış. Onu görmek ona dokunmak için başta Hinduizm olmak üzere birçok inanışı içinde barındıran (Dieogoryan'lar bile olabilir) binlerce insan havalimanına, sokaklara akın etmiş.



Bu futbol sevgisi, Maradona sevgisi dünyanın her yerinde böyle. Maradona "hayatta beni şaşırtacak birşeyin kalmadığını düşünürdüm. Ama burayı görünce yanıldığımı anladım" demiş.


Hindistan'da geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Maradona'nın ülkeyi ziyareti güvenlik güçlerini de bir hayli sıkıntıya sokmuş aslında. Şehir üstünde yapılacak 10 dakikalık bir helikopter yolculuğu için yetkililer saatlerce çalışmış ve bazı uçuşları iptal bile etmişler güvenlik sebebiyle.


Maradona'nın onuruna bugün Kalküta'da özel bir maç oynanacak. Eski ve yeni Hintli(?) futbolcuların yer alacağı maçta Kalküta'nın en büyük stadında 100.000 kişinin olması bekleniyor.

KRAL GUTİ


Guti ve arkadaşları bu hafta Sevilla'yı konuk edecek. Takımda birçok eksik var. Baktığınızda bu sakatların çoğu takıma yeni katılan isimler. Ne varsa eskilerde (Raul, Guti, Casillas vs.) var. Huntelaar'a da biran önce ihtiyaçları var ancak Ocak'tan önce formayı giyemeyecek. Sevilla'nın puan alma ihtimali çok yüksek Santiego Barnebeu'da.

5 Aralık 2008 Cuma

MÜFİT ERKASAP'A AYIP ETMİŞLER


Milli takım teknik sorumlusu Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın Hertha Berlin maçını izlemek için Galatasaray Kulübü'nden bilet istediği, karşılığında "veririz tabii ama 45 euro" cevabını aldığı iddia ediliyor. Bunun üzerine Erkasap Hertha Berlin kulübünü aramış. Bileti Almanlar'dan alan Müfit hoca maçta GS'li oyuncularla ilgili rapor tutmuş. Böyle birşey gerçekten olduysa çok büyük ayıp edilmiş ama bunu yaptıysa Galatasaray Kulübü'nden bir densizin yaptığını düşünüyorum. Müfit hoca GS'li oyuncularla ilgili olumlu raporlar tutmuştur ama ya şampiyonluklar yaşadığı sarı kırmızılı kulüple ilgili???

SANTOS'A 3 YIL 6 AY HAPİS


Vicente Calderon Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi maçında İspanyol polisi ile Fransız taraftarlar arasında çıkan olaylar sonrasında provokatörlük yaptığı ve polise vurduğu gerekçesiyle yakalanıp, tutuklanan Santos Mirasierra'nın hakkında 8 yıl hapis cezası talep edilen dava karara bağlanmış. Polise şiddetten dolayı 3 yıl 6 ay hapis cezası alan 34 yaşındaki Santos aynı zamanda vurduğu polise 45 gün boyunca her gün 20 euro tazminat ödeyecek.

İSPANYA'DA ŞİKE SKANDALI


Tarih 17 Haziran 2007, Yer Bilbao'daki San Mames Stadı. La Liga'da 2006-2007 sezonunun son hafta maşları oynanıyor. 37 puanlı Athletic Bilbao ligden düşen 3. ve son takım olmamak için 36 puanlı Celta Vigo'nun üstünde ligi tamamlama amacında. Bask takımı son hafta mücadelesinde sahasında Levante'yi 2-0 mağlup ediyor ve ligde kalmayı başarıyor, maçını kazanan Celta Vigo ise 1 puan farkla ikinci ligin yolunu tutuyor. Ancak yaklaşık 1.5 yıl sonra Athletic Bilbao - Levante maçında şike yapıldığı ortaya çıktı. KAnıt ise Levante başkanı Julio Romero ile takımın kaptanı Inaki Descarga arasındaki telefon konuşması. Olay şöyle gerçekleşiyor... Maçı kazanıp ligde kalmak isteyen Athletic Bilbao kulübü rakip takım Levante'nin başkanı Julio Romero'ya şike teklifinde bulunuyor. Maçın ardından Başkan Romero ile takımın kaptanı Inaki Descarga arasında paranın ödenmemesi ile ilgili bir diyalog geçiyor. Descarga "takımla konuştum, hepsi paralarını istiyor. Maçı izlediğinizde göreceksiniz, şike yapıldığına dair en ufak bir kanıt yok. İşimizi gayet profesyonelce yaptık" diyor. İkili arasında kimin ne kadar para ödeyeceği konusunda bir konuşma geçmiyor.

Inaki Descarga geçen yaz Polonya takımı Legia Varşova'ya transfer olurken, Athletic Bilbao halen 1.lig'de. Celta Vigo ise 2. ligde mücadelesine devam ediyor. İspanya hükümeti ve Futbol Federasyonu soruşturma başlatmış, Celta Vigo ne yapacak ben onu merak ediyorum.

KAKA


"Oval bir topa ilkinde vurmak bir hayli zordu. Ancak birkaç denemeden sonra istediğim yere gönderebilmeyi başardım."

4 Aralık 2008 Perşembe

AVRUPA ASLANI


Galatasaray'ın işi bu, ummadığınız maçları kazanır ummadığınız maçları kaybeder. Ancak bu dakikadan sonra Galatasaray'lılar için hiçbir şey sürpriz olmamalı. Tarihi Berlin Olimpiyat Stadı'na, onu dolduran 70 bin kişinin önüne beni de koysanız en az Voronin kadar oynarım. Muhteşem atmosfer, buğulu bakan stat ışıkları, bir zamanlar toprak şimdi mavi tartan olan üzerinde Jesse Owens'ın Hitler'e nazire yaparcasına rekorları alt üst ederek 4 altın madalya kazandığı pist. Tüm bunlar böyle statlarda oynamış ve oynamaya ihtiyacı olan Galatasaray takımının yarısını motive etmeye, tabiri caizse döktürmelerine yetiyor. Zevk denen şey herhalde bu, bir Türk takımının deplasmanda oynarken hem saha içinde hem de tribünde üstün olması. Savaşan bir orta saha, Mehmet Topal ve Barış sayesinde Servet'e daha az hata yapma ihtimali tanınması, Baros'un topu saklama ve olumlu kullanma yüzdesinin yüksek olması, Lincoln'ün Erdoğan Arıca'ya gönderme yaparcasına top sektirerek değil, topu sadece sürerek yaptığı resital, Sabri'nin beyin damarlarının henüz tam olarak açılmamış olmasına rağmen çok koşması, Halan Balta'nın orta yapma becerisinin halen gelişmemiş olmasına rağmen soğukkanlı futbolu, De Sanctis'in verdiği güven birleşince bu takımın ne Skibbe'ye ne de Kalli'ye ihtiyacı var aslında. Galatasaray'lı futbolcuların 1. ihtiyacı modern bir stat, dolu tribünler (Kadıköy'ü belki ayrı tutmak gerekir) ve esaslı rakiplerdir.

Arda'nın varlığı yetiyor, çok yetenekli ona bu takımın her zaman ihtiyacı var klişesine başvurmayacağım. Ama bu çocuğun artık dinlendirilmesi gerektiği bir gerçek. Fatih hoca milli takımda onu kullanıyor, Skibbe lig diyor Arda diyor, Türkiye kupası diyor Arda diyor, Avrupa diyor Arda diyor. Lig'de birkaç maç yedek soyundurulması bende uyandırmış olduğu biraz bıkkınlık duygusunun ortadan kalkmasını ve iştahının kabarmasını sağlayacağı kanısındayım.

3 Aralık 2008 Çarşamba

BLOGGER ARKADAŞLAR ROMARIO DA BİZDEN OLMUŞ


Resme bakıp da aldanmayın! Bizden oldu dediysem "o da blog açmış ve yazmaya başlamış" demek istedim. Açıkçası gerçek mi değil mi bilmiyorum. Ama şöyle diyor Romario; "Teknik adamlık mı? Asla. Bir blogger olmayı tercih ediyorum. Sabah erken kalkmayı hiçbir zaman sevmedim. Her zaman antrenman sahasına en son varan bendim. Hayatım boyunca hep mutluluğu aradım ve yazarlık yapmak bana zevk veriyor."

Buradan Romario'yu kınıyorum. Biz de blogger'ız ama sabah erkenden kalkıyoruz. Senin gibi futbolcu olup PSV'de, Barcelona'da oynayıp paraları cukkalasaydık belki biz de bir deniz kıyısında sabah erkenden kalkmadan bu işi yapabilirdik.

Aceto sen nelere kadirsin! İşte Romario'nun blogu www.blogdoromario.com.br

MLS İLK HAFTA MAÇLARI


Thursday, March 19, 2009
New York Red Bulls at Seattle Sounders FC, 9 p.m. (ESPN2/Deportes)

Saturday, March 21, 2009
Columbus Crew at Houston Dynamo, 8 p.m. (Fox Soccer Channel/Fox Sports en Espanol)
Chicago Fire at FC Dallas, 8:30 p.m.
Toronto FC at Kansas City Wizards, 8:30 p.m.
Colorado Rapids at Chivas USA, 10:30 pm (Fox Soccer Channel/Fox Sports en Espanol)
New England Revolution at San Jose Earthquakes, 10:30 p.m.

Sunday, March 22, 2009
D.C. United at Los Angeles Galaxy, 3 p.m. (TeleFutura)

Galaxy'nin ilk maçı 22 Mart'ta. Beckham ve Donovan'ın akıbetleri ne olacak bakalım!

GOL ATMA ARZUSU


"Ne olur bırakın bu golü atmalıyım, tutmayın beni noooluuurrrrrrrrrr!"

GÜNÜN SORUSU


Jessica Alba'nın elinde tuttuğu kadehin içindeki içkinin markası? Bilene Jessica Alba ile bir akşam yemeği benden :))

BECKHAM YENİ ZELANDA'DA

Gün geçmiyorki Beckhamlar'la ilgili bir post girmiyeyim. Beckham Galaxy'den ayrılmadan önce takım arkadaşlarına yine bir kıyak yaptı ve onları Yeni Zelanda seyahatine çıkardı. Auckland'da Wellington takımıyla özel bir maç yapacaklar. Geçen yılda iki takım Beckham sayesinde karşılaşmış ve 32.000'den fazla kişi tribünleri doldurmuştu. Bu yıl ise 15.000 civarında bilet satıldığı söyleniyor. Bir düşüş sözkonusu ancak Yeni Zelanda'nın bir rugby ülkesi olduğunu unutmamak gerekir.




Bu karede Beckham'ı görebilene aşkolsun!

GALATASARAY'IN HOCASI KİM?

Anketin gidişatına göre bu sorunun cevabı ağırlık olarak Adnan Sezgin, Michael Skibbe ve hiçbiri üzerinde yoğunlaşıyor. Galatasaray'ın hocasının Adnan Sezgin olduğunu düşünenlerin "kötümser", Michael Skibbe'nin olduğunu düşünenlerin "iyimser", hiçbiri diyenlerin ise "bu iş çoktan bitmiş" şeklinde düşündükleri kanısındayım.

Dün 2009 Uefa finalinin bilet ve logo tasarımının sunumu için Süreyya Operası'ndaydım. Davetlilerden biri de Bülent Korkmaz'dı. Kendisini Habertürk'te canlı yayına aldım. Sohbetimiz Galatasaray'ın Uefa Kupasını aldığı dönemden başlayıp bir anda bugüne geldi. Sevgili Korkmaz takımdaki son durumu bakın nasıl yorumluyor?

ROY KEANE'İN YENİ İMAJI

2 Aralık 2008 Salı

DÜNYANIN EN ŞIK 2. ERKEĞİ


İspanyol Marca'nın anketinde Roger Federer dünyanın en şık 2. erkeği seçilmiş. 1. kim mi? İşte bu;


Modacı Karl Lagerfeld. İnanmıyorum!..

ALISON STOKKE


Kaliforniya Üniversitesi'nde okuyor ve ABD'nin gelecekte umut beklediği sırıkla atlamacıların başında geliyor. Yeni kıtada binlerce hayranı olduğu söyleniyor. Ama benim favorim sevgili eşim biraz bozulsa da Yelena Isinbayeva'dır. Sporculuğu bakımından dememe gerek yok heralde :))

DAVID VILLA 27 YAŞINA BASIYOR



BECKHAM'IN MAKOSENLERİ

Şık giyinmeye özen gösteren zengin erkeklerin en fazla para harcadığı şeylerin başında ayakkabı gelir. David Beckham da dünyanın en fazla kazanan futbolcularının başında geliyor ve Victoria gibi bir moda ikoncanıyla evli. Posh onun giyim kuşamıyla bildiğim kadarıyla hep yakından ilgilenir. Ancak farklı günlerde farklı kıyafetlerde görüntülenen David Beckham'ın şu makosenleri dikkatimi çok çekti. Bu ayakkabıları ya çok seviyor ya da biran evvel alışverişe çıkmaları gerekiyor.

PENNANT SOYULAN 9. LIVERPOOL'LU


Brezilyalı futbolcu Lucas Leiva'nın evine hırsız girmesinin ardından Jermain Pennant da aynı akıbete uğrayan son 2 yıldaki 9. Liverpool'lu oldu. Gece yarısında 3 milyon sterlinlik Cheshire malikanesine giren hırsızlar Pennant'ın arabalarına göz dikmişler ancak hiçbirini çalamadan kaçmak zorunda kalmışlar. Pennant'ın 3. sayfa güzeli nişanlısı Amii Grove da çok korkmuş. Zavallı Grove "Jermain sesleri duyunca yataktan hemen fırladı ve merdivenlerden inmeye başladı. Hiç korkusu yoktu. Kapıya gidince "polis çağır" diye bağırdı. Gerçekten çok cesurdu." demiş.


Ben de Jermain ve nişanlısı Amii Grove'a çok geçmiş olsun diliyorum. Böyle olaylar bir daha yaşanmasın, narin Grove yengemiz de üzülmesin bi daha!

TÜM ZAMANLARIN PUAN TABLOSU


1. Galatasaray 757 puan
2. Fenerbahçe 738 puan
3. Beşiktaş 707 puan
4. Trabzonspor 590 puan
5. Gaziantepspor 528 puan
6. Gençlerbirliği 499 puan
7. Ankaragücü 456 puan
8. Denizlispor 421 puan
9. Bursaspor 342 puan
10. Samsunspor 338 puan

Kaynak: www.statto.com

1 Aralık 2008 Pazartesi

ABAY'IN MESLEKTAŞINDAN İLGİNÇ BİR KIRMIZI KART


Haftasonunda oynanan Panathinaikos - FC Asteras Tripolis maçında hakemin kırmızı kartına başvurduğu olay!

VIETNAM'DAN BİNBİR GECE TEKLİFİ


Vietnam Futbol Federasyonu M. United'a önümüzdeki sene ülkelerine gelip sadece bir maç yapması için 2.5 milyon dolar teklif etti.

ANKET

LOST'U MERAKLA BEKLEYENLER


Lost'ta 5. sezon 21 Ocak'ta başlıyor. John Locke'u tabutta gördüğümüz sahneyle 4. sezonu tamamlamıştık. Lost'u benim gibi merakla bekleyenlere soruyorum; en favori karakteriniz kim?

PALERMO 3 - 1 MILAN


"Playstation'a teşekkür ediyorum. Ronaldinho'nun penaltısında faydasını çok gördüm. Topa doğru aynı koşuyu yaptı, gerçekten çok ilginç."

Palermo kalecisi Marco Amelia Ronaldinho'nun ilk penaltısını nasıl kurtardığını anlatırken...

30 Kasım 2008 Pazar

GALATASARAY: 3 - 1 HACETTEPE


Bu galibiyete sevinilmeli mi?