9 Kasım 2010 Salı

KAKA VE RONALDO'NUN YILLIK ÜCRETİ NASIL ÇIKAR?

Real Madrid sezon sonunda ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Kaliforniya'da iki hazırlık maçı oynayacak ve bunun karşılığında 2 milyon euro kazanacak. Sonraki durak 5-6 yıldır gitmedikleri Uzak Doğu olacak. Çin'de iki hazırlık maçı daha oynayacaklar ve karşılığında 4 milyon euro kasalarına girecek. Sonrasında Madrid'e dönüp bir süre kendi tesislerinde çalışacak olan İspanyol ekibi Avrupa'da da iki hazırlık maçı yapacak. Bu maçlardan da yaklaşık 2 milyon euro gelir elde edecek. Yani yaklaşık 1 aylık süre içinde oynayacakları 6 özel maçla hem yeni sezona hazırlanacaklar hem de 8 milyon euro civarında bir rakam kazanacaklar. İşte böylece Kaka ve Ronaldo gibi yıldızların yıllık ücretlerinin bir kısmını daha sezon başlamadan çıkarmış olacaklar.

1 yorum:

firatyeşilbaş dedi ki...

ronaldo transferi sonrası daha ilk 10 ayda 1.2 milyon üzeri forma satılmış.ki bu sadece ronaldo yazılı forma.85€ gibi bir fiyatlada çarparsak zaten nasıl paraya çevirdiklerini görürüz.

birde ronaldo yıllık 5 ayrı sponsordan yaklaşık 30 milyon € kazanıyor.sözleşme gereği bu sponsorluk anlaşmlarının 50% si real madrid'e kalıyor.