31 Ekim 2008 Cuma

"BİNBİR GECE" RONALDO


Futbol dünyası ilginç bir transfer teklifiyle çalkanıyor. Teklif İtalyan Siena'dan Brezilyalı Ronaldo'ya geldi. Siena yönetimi Ronaldo'ya "gol başına 100.000 euro" teklif etti. Sezonun ikinci yarısında Ronaldo'nun sahalara döneceğini varsayarsak, önünde 19 maç var demektir. Siena'nın yaptığı bu teklif riskli mi değil mi? Ne kadar çok gol atarsa Siena için o kadar iyi midir işte bu sorunun cevabını vermek çok zor. 10 gol = 1 milyon euro demektir. Ligde kalmaları için Ronaldo'nun atacağı 10 gol son derece önemli.


Ayrıca bu teklifi yaparken Milan'ın Beckham hareketini örnek aldıklarını düşünüyorum. Pekala Ronaldo Siena'ya forma satışı, reklam ve bilet satışları bakımından Beckham'ın Milan'a sağlayacağı geliri getirebilir mi? Eğer getirebilirse Siena yönetimi oturup Ronaldo'nun atabildiği kadar atması için dua edecektir. Ama bunun karşılığını puan olarak da almaları ve puan tablosuna bunu yansıtmaları gerekir. Yoksa Ronaldo'nun 3 gol attığı bir maçtan 4-3 yenik ayrılmaları onlara yarardan çok zarar ( kasa hızla boşalabilir) getirebilir!

1 yorum:

ShadoW dedi ki...

Asist başına da bi 50.000 euro teklif etmezlerse çekecekleri var. Eksik ve zarar verici bir teklif olur siena'ya. kendim atacağım diye harcar güzelim pozisyonları.

Bir de şu yorum penceresi işine bir el atsan iyi olacak arabiata. farklı bir pencerede açılsın, açılan her pencere başına 1.000 eur... gaza geldim bi an :)