1 Aralık 2008 Pazartesi

ABAY'IN MESLEKTAŞINDAN İLGİNÇ BİR KIRMIZI KART


Haftasonunda oynanan Panathinaikos - FC Asteras Tripolis maçında hakemin kırmızı kartına başvurduğu olay!

5 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

bence sarı olmalı...

UzunPaslar dedi ki...

hayatımda gördüğüm en ilginç kartlardan biri oldu. bu pozisyonun aynısı maçta olsaydı talento'nun dediği gibi hakem en fazla sarı kart gösterebilirdi fakat iş seyirciye yapılınca kural değişiyor sanırım. hem de seyirci sahanın içine dalmışken.

bu görüntü bana yıllar önce(sanırım 1999) oynanan Chelsea-Galatasaray karşılaşmasını hatırlattı. Chelsea'nın 1-0 kazandığı o maçta Dennis Wise, sahaya atlayan bir kişiye çelme takmış, kırmızı kart yerine Hakan Şükür'den alnına öpücük almıştı.

firat selcuk dedi ki...

bahsi geçen chelsea-galatasaray maçında da wise'ın kırmızı kart görmesi gerektiği konuşulmuştu.. böyle bir kural var mıdır bilmiyorum ama bu tip pozisyonlarda futbolcu seyirciye müdahele edince hakemin kırmızı vermesi gerektiği söyleniyor hep..

Parma Maniac dedi ki...

Bildiğim kural şu, saha içinde kime gösterilirse gösterilsin şiddetin karşılığı kırmızı kart.. Bizim ligde de bir maçta hakem kendi takım arkadaşına vuran oyuncuya kırmızı göstermişti, ki doğruydu.. Bu da doğru o açıdan.. O çizgilerin içinde yapılan hareketlerin affı yok yani, çok da mantıklı geliyor bana..

UzunPaslar dedi ki...

yanılmıyorsam kendi takım arkadaşına vuran futbolcu, şimdinin Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas'dı. İstanbul'daki Fenerbahçe-Denizlispor maçıydı hafızam beni yanıltmıyorsa.