30 Aralık 2008 Salı

NE OLACAK BU DOĞALGAZ'IN HALİ?

Dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi Rus Gazprom, artan borçları karşısında devlet tarafından kurtarılmak üzere yardım bekliyor. Türkiye'nin de en büyük müşterilerinden biri olduğu Gazprom'un hisselerinin piyasa değeri, petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki hızlı düşüşle temmuz ayındaki 360 milyar dolarlık düzeyinden 85 milyar dolara geriledi.


Haber buraya kadar ekonomiyi ilgilendiriyor. Spor'u ilgilendiren kısmı ise Gazprom'un petrol kolunun sahibinin Chelsea'nin sahibi ve başkanı Roman Abramovich olması. Peter Kenyon bundan birkaç hafta önce devre arasında transfer yapmayı düşünmediklerini açıklamıştı. Bunun sebebi bugün daha iyi anlaşılıyor. Abramovich'in ekonomik krizin ardından servetindeki düşüş onun İngiliz kulübüne yapacağı yatırımları da engellemiş durumda. Zaten 500 milyon sterline yakın bir para harcadı daha ne harcayacak?


Kasası ne kadar boşalırsa boşalsın yine de çok büyük bir servete sahip olduğu açık. Sadece ünlü yatı 200 milyon sterlin yani yaklaşık 500 milyon ytl değerinde. Özel helikopter pisti ve korsanlara karşı savunma sistemine sahip olan yatı satsa Chelsea'den bir tane daha alabilir.


Bu haberin beni ve benim gibileri ilgilendiren kısmını ise bir soruyla aktarıyorum. Petrol ve doğalgaz fiyatları mademki düşüyor, bizim doğalgaz fiyatlarında niye indirim olmuyor?

2 yorum:

MARADONADONI dedi ki...

Yapılan indirim ve zamlar 6ay sonra uygulamaya geçtiği için cebimize sonradan yansıyor(muş). Broker bir arkadaşım söylemişti.

Adsız dedi ki...

1 ocaktan itibaren %15 indirim var. tayyip söledi..