2 Ocak 2009 Cuma

BLOG DÜNYASINDAKİ İLK YAZIM

Ben blog tutmaya 3 Eylül'de blogcu'da başlamıştım sonrasında blogspot'a geçtim. Bugün blogcu'daki eski yazılara bakarken yavaş yavaş geçmişe doğru gittim ve ilk yazımı görünce duygulandım. Blog dünyasındaki 4. ayımı dolduruken o ilk yazıyı yine sizlerle paylaşmak istedim.


Yurtdışında tuttuğum ilk ve tek takımdır Arsenal. Hayatımdaki en büyük arzum ve hırsım da hep maç anlatmak olmuştur. Spor spikerliği kariyerimdeki ilk maçım ise tahmin edin kimin maçıydı. Arsenal'in M'boro ile 2003 - 2004 sezonunda Highbury'de oynadığı maçtı. Ntv'de maçı anlatacağım başlama düdüğünden sadece 15 dakika önce belli olmuştu. Nasıl mı? Hayatımda hep son dakika gollerinin yeri çok fazla olmuştur. Maçı anlatması gereken Osman Sakallıoğlu'nun maçı anlatacağından haberi yok her nasılsa! O an Ntv spor servisindeki tek spiker benim. Arıyoruz Osman'ı.

- Osman nerdesin,

- Evdeyim,

- Ee maç var,

- Ne maçı,

- Haydaaaa...

- Ali çabuk kalk maç anlatıyosun!

Hazırlık yapmamışım, elimde ne bir bilgi var, bırakın bunları daha önceden 90 dakika maç anlatmamışım ve Premier Lig'den maç anlatacağım. Ellerim ayaklarım titremeye başladı. Oturdum ve ilk 5 dakikadan sonra nabzım normale döndü. Henry attı ben coştum, Pires attı Arsenal coştu, hep birlikte coşmuştuk o gün. Bugün artık Bergkamp yok, Pires yok, Ljunberg yok, Vieira yok, Overmars yok, herşeyden önemlisi adamım Henry yok. Altın bir kadroydu gerçekten. O sezon Henry 30 golle kral, Arsenal 90 puanla Chelsea'nin 11 puan önünde şampiyon olmuştu. Şimdi Arsene Wenger çok genç bir kadro kurdu ama şampiyonluğa oynaması imkansız gözüküyor.

9 yorum:

selaminko dedi ki...

Thierry Henry benim de adamım. Yurtdısında tek tuttuğum takım da arsenal. Erkek Çocuğum olursa adını Arda koyacagım Arda Turan'dan ötürü, olurda bi de futbolcu olursa 14 numara giymesini isteyeceğim henry'den ötürü :)

Genç Arsenal dedi ki...

bende Gunners'ım Ali abi. nickimden de belli zaten :) arsenal'i tutmaya NTV premier ligi yayınlamaya başladığında izlediğim mükemmel futbolla başladım. abi sen biliyorsundur ntv neden bıraktı premier lig yayınlarını. kaç yıldır eziyet çekiyorduk diğer yayıncılardan artık hiç izleyemiyoruz. laf aramızda internet sağolsun oradan bakıyorum Arsenal maçlarına :) ancak her ne kadar artık ntv de çalışmasanda premier ligi yeniden ntvde görmek istiyoruz. kimbilir belki yoğun maç trafiğinden spiker sıkıntısı çekilir ve sende Arsenal maçlarını anlatmaya yeniden başlarsın :)

çubuk makarna dedi ki...

o maç çok heyecanlıydı ya. 3-1den 5-3 olmuştu heralde. hem arsenal'in namağlup gidişi bitmesin istiyodum hem de iddaa oynamıştım :)

Adsız dedi ki...

benimde o efsane arsenal takımımdı ama henry nin takımdan ayrılmasıyla iyice soğudum takımdan ve de bu sene o klasik formada yapılan ufak değişim bile iyice uzaklaştırdı..

bu arada 2000 uefa finalinde hangi takımın kupayı almasını istediniz:P ben arsenal tarafındaydım açık söyliyim ama taffarel izizn vermedi :)

selaminko dedi ki...

abicim tabii ki Galatasaray tarafındaydım :) Arif o golü kaçırdığında nerdeyse havada asılı kalacaktım şoktan. Taffarel kurtardığında sadece tavana baktığımı ve gülümsediğimi hatırlıyorum. Penaltılardan sonrası biraz bulanık :)

carlito dedi ki...

Premier Lig'de son yıllarda şampiyon olan takımlar arasında 2003-2004 şampiyonu Arsenal'in ayrı bi yeri vardır bana göre, hem göze hoş gelen futbol oynuyorlardı hemde yenilmiyorlardı, yanlış hatırlamıyorsam namağlup şampiyon olmuşlardı o sezon.

PENNEARABIATA dedi ki...

Arsenal o maçı 4-1 kazanmıştı. Ve evet o sezon namağlup şampiyon olmuşlardı. Highbury de bizim ikinci mabedimizdi.

bilog dedi ki...

Komik olmuş olay :)

bRn dedi ki...

Çok değil bi sezon sonra Highbury'deki maçta uyanamayan Murat Kosova olsa ve ihale size kalsa, geri dönüşün bol golün büyüsü nasıl etkilerdi nabzı acaba :)

İşte Premier Liiig Buuu'yu da sizinle hatırlardık belki. kimbilir..