22 Şubat 2009 Pazar

DEVRE ARASINI 20 DAKİKAYA ÇIKARTMAK

Futbolda devre arasındaki sürenin 15 dakikadan 20 dakikaya çıkarılması tartışılıyor. Fifa Başkanı Sepp Blatter'in desteklediği bir değişim bu. Sebebi de çok basit. Tv başındakilere daha fazla reklam izlettirebilmek. İngiltere Futbol Federasyonu ve İngiliz Taraftarlar Federasyonu da bunun şiddetle karşısında. Önümüzdeki hafta Fifa bu konuyu görüşecek. Gerçi İngilizler de sezonu 39 haftaya çıkarmak istiyorlardı. Onların da kafasında futboldan daha fazla nemalanmak var. Ama bu konuda bir çıkar çatışması var sanıyorum Fifa ile FA arasında. Yaklaşık 11 yıldır o koltukta oturan ve sözümona futbolu modernleştirme adına çalışmalar yapan ancak her geçen gün içine eden Blatter'den kurtulmalıdır Dünya Futbolu. Maçın her yerine reklam soktukları yetmiyormuş gibi şimdi de 5 dakika fazladan reklam izletecekler millete. Bu sadece ilk yarıda yorulan futbolculara yarar.

Ama benim şöyle bir teklifim var Blatter'e. İsterseniz maçları 100 dakikaya çıkartalım, 25'er dakikadan 4 çeyrek halinde oynansın, böylece daha fazla reklam yayınlatırsınız aralarda. Bu daha güzel bir çözüm bence.

Peki Türk futbolseverler ne düşünüyor devre arası süresinin 20 dakikaya çıkarılması ile ilgili;

9 yorum:

kutay dedi ki...

zaten şu an kaş-göz arası 20 dakıka..
maçlar nıye 20.45te değil de 21.00 de bitiyor?
bugün kocaelı maçında bir daha bır kornometre tutalım
dveryı bıtıren dudukle, ıkı takımın sahada olduğu ana kadar geçen süreye bır bakalım..

flamboyant forward dedi ki...

o nasıl bir göbek şeklidir yau?

Hüseyin A. dedi ki...

taraftarlar açısından evde esının sevgılısının dırdırının en fazla 5 dakıka uzaması söz konusu bu sorun olmaz yani buna alıstık ama, futbolcuların 20 dakıkada cok soguyacagını motıvasyonlarının bozulabılecegını dusunebılırız..
bana gereksız geldi.

omega dedi ki...

Bana sorulsa ben 10 dakikaya indiririm.Futbolun fiziksel yönü çok gelişti artık.Kimse 90 dakika bitmeden yorulmuyor.Eskisi gibi 3e 1ler falan olmuyor.Herkeste kondisyon tam.Onun için devre arasını uzatmaktansa kısaltılmalı.

Genç Arsenal dedi ki...

ben devre arasının hayatta 15 dakika sürdüğünü görmedim. ş.ligi maçlarında bile süre tutarsanız 17-18 dakikayı buluyor. eğer 20 dakika yapılırsa o 25 e çıkar boşuna zaman kaybı olur. hemde hem maç 5 dakika ekleyince ardarda maçların yayınlanması için sıralanan liglerde maçların 1 saat daha erken başlamasına neden olur vs.vs. çok saçma ki zaten Blatterden daha bir gram mantıklı öneri gelmedi.

kutay dedi ki...

evet kronometreyı tuttum bugun gs-kocaelı macında.
hakem dudugu caldıktan sonra sahadakı herkesın tunelden gectıgı anda kronometreye bastım,takrıben dudukten 1 dakıka sonra
15.25te kocaelkısporlu futbolcular sahaya cıktı
17.20de de sanctıs tek cıktı, 18.00 gibi dıger galatasarylılar cıkmaya basladı
20.05te top santraydı, 20.56da duduk caldı...

adozzi21 dedi ki...

no al calcio moderno!!

Olympian dedi ki...

turkiye de 20 dakikadan az devre arasi yillardir gormedik. bizim icin sorun yok yani, kural oyleymis boyleymis.

bize gereken degisiklik, her mac oncesi istikal marsi okutmaktan vazgecmek.

josemarcelosalas dedi ki...

Oturmuş düzenle oynama gibi bir hobiyi nerden edindi bu adam anlamadım gitti.