18 Mart 2009 Çarşamba

ALMANYA'DA BÖYLESİ DE VAR

Almanya'daki kuzenim Bülent Uzuner'den bahsetmiştim sizlere. Kendisi Almanya'da büyüyen, okuyan, çalışan ve iş dünyasına atılan ama özellikle anne ve babasının da desteğiyle Türk kimliğini asla kaybetmemiş biri. Çok zor günler yaşamışlar, çok eziyet çekmişler çocukluk yıllarında Alamanyalarda. Ama okumuş, çalışmış ve doğru zamanda doğru adımları atarak sıfırdan zirveye tırmanmayı başarmış. Türkiye'nin tanıtımı için de elinden gelen herşeyi yapıyor. Bremen yakınlarındaki Oldenburg'ta (geçtiğimiz günlerde basketbolda Galatasaray'la karşılaşmıştı hatırlarsanız) bulunan şirketinin merkez ofisinin binasında sanatçı İlker Maga'nın "İstanbul: Bir Deniz Masalı" adlı fotoğraf sergisine kapılarını açmıştı. Şu an 26 yıllık dönemde çekilmiş fotoğraflar o binada sergilenmeye devam ediyor. Böylece güzel İstanbul'umuzun tanıtımını yapıyor Almanlara Bülent Uzuner.

Dedim ya sizlere Türk kimliğini koruyor ve asla unutmuyor diye. Bunun en güzel örneklerinden biri de ufak kızlarına Türkçe dersi aldırarak veriyor. Mesut Özil örneğinde olduğu gibi birçok genç Türkçe'yi çok kötü konuşuyor, günlük yaşamlarında Almanca'yı tercih ediyor. Bülent Uzuner de bunun farkında ve bu yüzden Uludağ Üniversitesi'nden mezun olup şu an Almanya'da okuyan bir Türk öğrenciden haftasonları kızlarına Türkçe dersi verdiriyor. Bremen'de yaşayan Türklerin birarada olması, bütünlüğünün kaybolmaması için de çaba sarfediyor. Ayrıca 1978 yılında kurulan Vatanspor kulübünün 40 yaşüstü futbol takımında da ortasaha oyuncusu olarak forma giyiyor.

Herşeyden daha önemlisi 23 Mayıs'ta Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı'nın seçiminde oy kullanacak. Zannediyorum bunu gerçekleştirecek olan ilk Türk olacak. Eyalet meclisleri Cumhurbaşkanı'nı seçecek olan temsilcileri belirliyor ve bu kişiler Berlin'e gidip oy kullanıyor. İşte o eyaletteki Almanlar da Bülent Uzuner'i temsilci olarak seçmiş. Bunu haftasonunda Bremen'deyken bana anlattığında ağzım açık kaldı ve kendisiyle birkez daha gurur duydum. Meğersem Türkiye'deki bazı gazetelerde de çıkmış haberi, ama gözümden kaçmış. Buradan bakabilirsiniz.

Almanya'da böylesi de var işte!

Hiç yorum yok: