4 Mayıs 2009 Pazartesi

46 HÜRRİYET 5 - 2 BLOG İDMAN YURDU

Nike Halı Saha Ligi'ne ne yazıkki yenilgiyle başladık. Bakmayın farklı yenildiğimize iyi mücadele ettik ve maçı uzun süre de önde götürdük. Rakibin de tam halı saha topçularından oluştuğunu, kalabalık bir taraftar desteği ile maça geldiklerini, bizde de bu yüzden hiç şans olmadığını belirtelim. :) Akıllarda da Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin olduğunu, ayrıyeten yedeksiz olarak maça çıktığımızı da söylemeden geçmeyelim. Tüm bu olumsuzluklara rağmen maça iyi başladık yine de! Maçın başında Tuncay'ın golüyle 1-0 öne geçtik, ardından 1-1 yaptılar. İlk yarının son anlarında Tuncay bir kez daha sahneye çıktı ve kişisel becerileriyle takımımızı 2-1 öne geçirdi. İlk yarıyı da bu skorla önde kapattık. İkinci yarının başında ben kaleciyle karşı karşıya kaldığım pozisyonda ne yazıkki meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadım. Kısa bir süre sonra yine gole yaklaştık ama ES ES Ömer'le % 100'lük pozisyondan yararlanamadık. Bu goller kaçınca takımda moralman bir çökme başladı. 2.yarının ortalarında 2. golü de kalemizde görünce bizde ister istemez skoru koruma çabası başladı. Son 5 dakikaya kadar da maç 2-2 gitti ancak hakemin verdiği hatalı kararların ardından maç koptu. 5-2 yenildik ama Blog İdman Yurdu'nu gururla temsil ettiğimizi düşünüyorum. Maçın MVP'si kalecimiz NoatSamisa Salih'tir. Mükemmel kurtarışlar yaptı, gol yememe pahasına az kalsın sakatlanıyordu. İbrahim üzülmez'in de dediği gibi "Arkadaşlarım çok iyi mücadele etti. Hepsini kutluyorum. Artık önümüzdeki haftaya bakıyoruz." İkinci maçımız final gibi olacak. Haftaya pazar 18:20'de yine Etiler Naturel Park'ta bu kez GençOsman'la karşılaşacağız. Desteklerini esirgemeyen Tribündergi'den Barış Timurlenk'e, itdurmaz lakaplı Mustafa Özdemir'e, eşim Elif'e teşekkür eder, haftaya bu desteğin daha fazla olmasını arzu ederiz...

23 yorum:

omer26 dedi ki...

aslında bu maç bizim için bir hazırlık maçı niteliğindeydi. ilk defa beraber oynadık. karşımızdaki takım yıllardır birlikte oynuyormuş. ayrıca kondisyon olarak yetersiz kaldığımız 2. yarıda ortaya çıktı. yedeğimiz olsaydı belki maçı istediğimiz gibi götürebilirdik. ama olmadı. ikinci maçı kazanacağımızdan şüphem yok. maç 2-1 lehimize sürerken ben de %100 golü kaçırdım. hala onun moral bozukluğu üzerimde..

alperensaylar dedi ki...

neden lyon abi?
:)

PENNEARABIATA dedi ki...

Bir sürü forma var evde, elime o geldi aralarından. Özel bir sebebi yok yani :)

Adsız dedi ki...

Keşke özel bi sebebi olsaydı abi. Lyon taraftarı bulmak zor.

tunchay dedi ki...

öbür maçı alırız!

papaz dedi ki...

yenilsen de yensen de...

Rory Breaker dedi ki...

Aceto'nun taktik tutmadı sanırım. :)

PENNEARABIATA dedi ki...

Taktik mi? Hangi taktik?

wolf_26 dedi ki...

abi eses forması pek bi yakışmış inşallah siz de biz de(eskişeihrspor) önümüzde ki maçları kazanırız

ozdemirmusta dedi ki...

Ah şimdi buraya Selçuk Yula misali bir maç yazısı yazmak vardı, ama iyimser gidelim :)

Blog idman yurdu adına Attendance:4 olduğu maçta o 4'ün 1'iydim. Rakip takımın bir semt takımını temsil ettiği; gerek sahadaki 6 kızandan, gerekse tellerinde arkasında benimle birlikte sigara tüttüren ağır abilerinden belliydi. Paleler fizik açıdan zayıf teknik açıdan ise oldukça iyiydi.. Fakat önceki gece Barca'yı seyretmelerinden olsa gerek, hepsi birer Messi'ydi sanki.. Topu alan iki çalıma girmeden pas yapmıyordu arkadaşına..

Blog idman yurdu da rakibin bu zaafından iyi faydalandı ve Tuncay'ın kişisel becerileri ile ile skorda iki kez öne geçti.. Sonraki dakikalarda rakibin oyuna asılması, BİY'nun yorulması ve hakemin olduk olmadık kararları malubiyeti getirdi.. Kaleci Salih 2005 CL finalinde uzatmalarda Dudek'in bir saniye arayla Sheva'nın iki topunu çıkarması gibi iki kurtarış yaptıki akıllara zarar!!! Salih bence "man of the match" sıfatını fazlasıyla haketti..

Ali Okancı'ya gelince.. O'nun hakkında bir Sergen Yalçın üslubuyla yazacak "çok şey" var aslında :) Fakat yıllardır kendisini ekranda izleyerek büyüdük, saygımızdan klavyeyi daha fazla aşındırmayalım :) Kendisine "Commanding midfielder" yakıştırmasını yapalım ve önümüzdeki pazar final havasında geçecek maçta tüm takıma başarılar dileyelim..

*Bir fikir: BİY okuyucuları önümüzdeki maçta Levent'ten Etiler'e kadar meşalelerle takıma eşlik etmelidir :)

PENNEARABIATA dedi ki...

evet Salih'i nasıl unutmuşum. Onu da ekledim yazıya. Yazıları gibi süperdi maşallah!

varol döken dedi ki...

bugün takım arkadaşlarıma attığım maili müsaadenle buraya alıyorum ali biraz kısaltarak:

Blog İdman Yurdu Türkiye’dir,

Bir süredir Nike Halı Saha Turnuvası’nda Büyük Blog İdman Yurdu’nu baltalamak için bazı girişimlerin olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Sessizliğim acizliğimden değil, yurtdışında olmamdandır. Unutulmasın ki Blog İdman Yurdu Nike’ı da, Genç Osman’ı da, averajı da fikstür dezavantajını da yenebilecek kadar büyüktür. Blog İdman Yurdu’nun olmadığı bir turnuva düşünülemez!

Diyeceğim şu; bu hafta derbi, herkesin olmaması ve maçın aceleye gelmesi sebebiyle yeterince şov yapamadık... Haftaya büyük bir cümbüş olsun, taraftarıyla, pankartıyla ve Büyük Blog İdman Yurdu takımıyla... Çıkalım, yenelim ve averaj hesabını bekleyelim... Ben kendi adıma bu hafta sigara kürüne başlıyorum...

Bir kupa getiremesek de oraya televizyonları getirebiliriz, şampiyon olamasak da kendimizi şampiyon gibi hissedebiliriz, istemezsek asla yenilmeyiz!

Futbol bloglarını okuyan, katkıda bulunan ve yazan herkesin desteklerini bekliyoruz.

Önümüzdeki maç çok farklı olacak!

Unknown dedi ki...

Yanyana bakınca fotoya şu ortaya çıkıyor :

İçimizdeki Fransız :)

Pclion nasıl oynadı merakla araştırıyorum..

Rory Breaker dedi ki...

http://pennearabiata.blogspot.com/2009/04/serefsiz-ronaldo-blogculara-laf-atmis.html

Burada Aceto'da oynayacak mı diye sormuştum dalgasına. Sen de o bizim teknik direktörümüz demiştin. Oraya ufak bir göndermeydi. :)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ rory breaker
Evet öyle demiştim, öyle olacağını sanmıştım. Ama Aceto'yu göremedik oralarda :(

varol döken dedi ki...

geliyor pazar güne geliyor, bu sefer bloglara yakışan bir kadroyla orada olacağız, eminim blog okuyucuları okudukları kadar yalnız bırakmayacaklar bu sefer takımlarını...

jose dedi ki...

Ali abi,

Pozisyon zengınlıgı acısından Varol abiyle birlikte çift forvet oynamanızı temenni ederim bır daha ki maçta.En azından Alex-Semih uyumu yakalayacağınızı düşünüyorum:)

ebruli dedi ki...

bir dahaki maçda başarılar

UzunPaslar dedi ki...

yine hakem hatası yine blog idman yurdu!

blog idman yurdu kulübü başkanı x, yaptığı açıklamada; "bir dahaki maçta böyle fahiş hatalar olursa taraftara söz geçiremem" dedi.

artık bir dahaki maça, olsun. temsil etmeniz bile yeterli.

Adsız dedi ki...

abi, aceto senin icin bizim takımın (blog idman yurdu) guiza'sı diyor, hos bisey degil senin acından onu belirtmek istedim :) haha

pclion dedi ki...

Çapkın, kapasitemizin yettiği kadarını yaptık ama burdaki problem kapasitede. Hücumda fazla faydalı olamadım takıma, stoper oynuyordum zaten. Birkaç hava topu kazandım, rakibi bozan oyuncu olmaya çalıştım. Budur benim açımdan maçın özeti.

Bülent abi 3-1-1 taktiğimizi beğenmemiş, yeni taktiğimizle son maçımızı alıp gruptan çıkacağız inşallah...

wjker1982 dedi ki...

Gobekli Juninho :))

varol döken dedi ki...

perşembe günü beyoğlu kampı için mailini bekliyorum ali...