5 Mayıs 2009 Salı

ARSENAL - M.UNITED CANLI

21: 15 Pennearabiata'ya, Arsenal - M.United maçının canlı anlatımına hoşgeldiniz. Maçın başlamasına yarım saat kaldı. M. United John O'Shea'nin attığı golle 1-0 kazandığı maçın ardından Arsenal deplasmanına çıkıyor. İki takımın futbolcuları ve teknik adamları bu maçı tarihi bir karşılaşma olarak gördüklerini söylemişlerdi. Bakalım Emirates Stadı'nda nasıl bir sonuç çıkacak, Roma biletini ilk alan takım kim olacak?

21: 20 Alex Ferguson Tevez ve Berbatov ikilisini yedek bıraktı. İleride tek forvet Rooney'i oynatacak, kanatlardan ise Park ve Ronaldo ile rakip kaleye gitmeye çalışacak. Dünkü basın toplantısında kontraatak oynayacaklarını söylemişti. Sahaya sürdüğü kadroda da bu taktiğin belirtileri var.

21: 24 Arsene Wenger ise bu maçın kendileri için tarihin bir karşılaşma olacağını söylemişti. Van Persie sakatlıktan döndü ve ilk 11'de sahaya çıkıyor. Adebayor, Fabregas, Van Persie ve Walcott önderliğinde tur arayacaklar. Emirates tribünlerinde yaklaşık 70.000 taraftar var. Premier ligde bu sezon oynanan maçı Arsenal 2-1 kazanmıştı. Bu akşamki maçta da böyle bir sonuç çıkması durumunda turu geçen taraf M.United olacak.

21: 35 Ferguson'a "Daha önce hiçbir takım Şampiyonlar Ligi'ni üstüste kazanamadı, siz tarihe geçebilecek misiniz?" diye sorulmuştu, Sir de "İnanıyorum. Bunu başarabilecek güçteyiz. Ancak turu geçen taraf 90 dakikada belli olmayabilir. 1 gol bulabilirsek Roma'ya bir adım daha yaklaşırız" demişti.

21: 38 Maçın hakemi İtalyan Roberto Rosetti. Londra'da Ertem Şener'e ilk bağlantıda görebildiğim kadarıyla güzel bir hava vardı. Bizi nefis bir maçın beklediğini düşünüyorum.

21: 43 Bu maç Emirates'de şu ana kadar oynanacak en önemli karşılaşma bence. Taraftarlar da bunun bilincinde ve muhteşem bir ambiyans yarattılar.

21: 45 Evet bu gecenin sihirli rakamı 24. Jim Carrey'nin "Number 23" diye filmi vardı, bu da Ertem Şener'in "Number 24" maçı olsun.

21: 46 Maça M.United'lı futbolcular başladı. İki takıma da bol şans ama en çok Arsenal'e :)

21: 47 Arsenal defansında Toure'nin yanında genelde Eboue değil, Silvestre oynuyor diyelim ve maça devam edelim.

21: 48 Fabregas'tan Semih Saygıner vuruşu geldi, 3 bantlık bir vuruş ama kaleyi tutmadı.

21: 53 GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Park'ın golü. M.United 1-0 öne geçti. Gibbs'in büyük şanssızlığı ayağı kaydı ve Park golü attı. Büyük avantaj yakaladı United. 3 gol gerekiyor Arsenal'e. Ferguson ağzında çam sakızı ile hoppidi hoppidi hoplarken Wenger için tünelin sonundaki ışık kayboluyor mu acaba? Arsenal 0 - 1 M. United

21: 55 GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Ronaldoooooooooo. 2-0 yaptı M.United. Sihirli vuruşlarından birini yaptı Portekizli. Neler oluyor? Bizi Bir Real - Barça maçı daha mı bekliyor acaba?

21: 57 Parmaklarım yine yorulacak galiba Arsenal'e 4 gol lazım. Tünelin sonundaki ışık söndü. Arsenal'li futbolcuların yerinde olmayı hiç istemezdim. Daha önlerinde 80 dakika var ve umutlar tükenmiş olmalı. Ama bu futbol ve bu sezon inanılmaz geri dönüşlere alıştık. Olabilir mi acaba yine? Yalan söylemeyelim kendimize bu kez gerçekten çok zor!

22: 00 Arsene Wenger ve öğrencileri 2005 yılından bu yana kupa kaldıramıyor. Wenger'in bebeleri Roma'ya ancak turistik bir seyahat yapacak galiba. Şu dakikadan itibaren bir Messiah lazım Arsenal'e.

22: 03 OOHHHHHHH Rooneyyy mükemmel vurdu ceza sahasının dışından, Almunia bu maçta ilk kez işe yaradı. Pozisyonun öncesinde ofsayt bayrağı kaldırmayan Rosetti'nin yardımcısını da ayrıca kutlayalım. Carrick de Ronaldo'yu uyarmasa halen topu almaya çalışacaktı kabak gibi ofsaytteki Portekiz'li.

22: 07 Ertem Şener şu ana kadar iyi anlatıyor, gereksiz bilgilere girmemeye özen gösteriyor. Sahanın şımarığı Ronaldo'dur bu arada golden sonraki sevinç hareketleriyle. Ama kabahat Almunia'dadır, çocuğa kızmamak lazım. Güzel goldü.

22: 10 Arsenal'in bu devre 2 gol bulması lazım. Aksi takdirde 2. yarının başında Tevez'i oyuna alacak Ferguson ve Arsene Wenger'in altındaki tabureye tekmeyi atacak. Bir Arsenal'li olarak Wenger'i havada sallanırken görmek istemiyorum açıkçası.

22: 15 Evet Adebayor ilk adımını futbol topunu ilk kez gördüğü 4 yaşında atmış. Teşekkürler sevgili Ertem. Biz de birşey ekleyelim, ilk koşmasını da 18 yaşında Afrika'da aslanlar kovalayınca yapmıştır Adebayor...

22: 20 35 dakika geride kaldı ama Arsenal'in daha gol pozisyonu yok. United'ın geri 4'lüsü arasında Adebayor ve Van Persie eriyip gidiyor. Bu defansı açabilecek Porto'dan sonra tek takım var, Barcelona.

22: 28 Arsenal Avrupa kupalarında tarihinde 6 kez yarı final oynadı ve hepsinde turu geçen taraf olmayı başardı. Ama bu kez bunu başarmaları neredeyse imkansız...

22: 31 İlk yarı sona erdi. Arsenal 0 - 2 M.United. Goller Park ve Ronaldo'dan. Arsenal'in turu geçmesi için 4 gol bulması gerekecek. Mucize gerekiyor Londra ekibine.

İkinci Yarı:

22: 45 İkinci yarıya Arsenal başladı. Gibbs'in yerine Eboue oyunda. Goller olsun neşemiz yerine gelsin. Yoksa maç iyice zevksizleşecek.

22: 47 Ooooooo Beckham beyler de teşrif ettiler, hoş gelmişler Emirates'e.

22: 52 Acemiler mangası Arsenal. Final Barcelona ile M.United'a daha çok yakışır zaten. Arsene Wenger kupa kaldırmak istiyorsa bıraksın tarlasında patates yetiştirmeyi de, pazardan olmuşları alsın biraz da.

22: 57 Arsene Wenger'i mi arıyorlar acaba? Şaka bir yana duydum ama göremedim, neler oluyor?

23: 00 Arsenal ilk kez baskı kurmaya başladı 60. dakika itibariyle. Ama United istediği için, bilinçli olarak geriye çekildiği için...

23: 02 GOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL Ronaldooooooo. Kendisinin 2. takımının 3. golünü attı. Arsenal 0 - 3 M.United. Her yol Roma'ya çıkar derler ama Londra'dan gidilmiyormuş demekki. Geçmiş olsun Arsenal. Bakalım yarın Chelsea - Barcelona maçı ne olacak? Hiddink yapar mı bir sürpriz? Yine M.United-Chelsea finali olur mu?

23: 10 Arsene Wenger ve öğrencilerini yine de tebrik etmek lazım. Buraya kadar gelmeleri bile büyük işti. Futbol böyle bir oyun işte. Bir futbolcunun ayağının kayması, dengesini kaybetmesi nelere yol açabiliyor. Gibbs'in ayağının kayması sonrası gelen gol maçı çözdü, üstüne Ronaldo'nun inanılmaz gollerinden birinin gelmesi de kopardı.

23: 14 İngiliz forumlarında M.United'ın 3.golünden sonra gelen Van Persie'nin şutuyla dalga geçiyorlar. Gol olmuşcasına seviniyorlar, "ŞUTTTT işte ŞUTTT nihayet Arsenal'den bir şut geldi" diyerek makara yapıyorlar.

23: 15 PENALTIIIIII. Fletcher kırmızı kart. İnanılmaz, Fletcher bu galibiyete sevinemeyecek. Ne ahmakça, ne aptalca. Finalde oynayamayacak. Fabregas'ı yere indirdi ceza sahasında, bırak atsın sanki ne olacak!

23: 16 GOOOOOOOOLLLLLLLLLL Van Persie. 90'a takıyor topu. Arsenal 1 - 3 M.United. Arsenal'liler için sevinme sebebi...

23: 18 Alex Ferguson ne diyor acaba 4. hakeme? Rosetti'yi şikayet ediyor heralde. "Ne gerek var oyundan atmaya, sarı kart gösterseydi çocuğa. Yazık günah finalde oynayamayacak" diyor sanırım.

23: 22 Adebayor ahhh Adebayor, 4 yaşında ilk adımını attın ama adam olamadın bir türlü. Taban girilir mi öyle, artık bırak maç gitmiş zaten sakatlama adamları. Futbol oyna futbol, al topu adam eksilt, şut at bir tane Allah için kaleye...

23: 34 İlk finalist Manchester United. 1-0 kazandığı maçın rövanşında Arsenal'i deplasmanda 3-1 yendiler ve adlarını Roma'daki finale yazdırdılar. 2 gol Ronaldo'dan, 1 gol Park'tan United'ta, Arsenal'in golü penaltıdan Van Persie'den. Alex Ferguson'un ekibi rakibini bekliyor şimdi. Chelsea mi, Barcelona mı? 0-0'ın rövanşında Stamford Bridge'de kim gülecek? Yarın akşam 21:30'da pennearabiata'da canlı anlatımda birlikte olmak dileğiyle. Herkese teşekkürler...

36 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Maç gecesi gelen misafire çok kıl oluyorum abi :/ TVden mahrum kaldım.

Sendeyiz bu akşam Ali abi.

papaz dedi ki...

Anti-manu adına go Gunners.

Finalde bir başka Londralı ile karşılaşmak güzel olacak.

omer26 dedi ki...

Hoşbulduk Ali Abi. Bakalım bu gece neler olacak? Bence bu maç 5-2 biter :)

PENNEARABIATA dedi ki...

sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. :)

torres dedi ki...

Wenger'in gazına geldim, ilk yarı Arsenal'e bastım... Utandırmayın çocuklar! :)

horozmania dedi ki...

parmaklarına kuvvet ali abi. canlı anlatımın uğurlu gelecek inşallah yine. sayende bol gollü bir maç izleriz:)

Asım Erel dedi ki...

Ali abi sürekli sayfayı yenilemekle uğraşmamamız için sporx in canlı anlatım servisi gibi bir şey yapabilr misin ya da yaptırabilr misin? Ne bileyim vardır illa bilgisayarcı tanıdıkların. Hatta aynı anda takip edenlerin chat yapabileceği bir şekilde de olabilr.

torres dedi ki...

gibbs'e bak sen :angry:

ronaldo ve bu iş biter...

horozmania dedi ki...

ali abi tamamen senden kaynaklanıyor:)

turnusoll dedi ki...

arsenal oyunuyor Manu gol atıyor. Arsenale de yazık..

frodo555 dedi ki...

gıcık oluyorum şu herife(cr7)... reale gitse de oranın lanetinden nasiplense bir an evvel...

EDDIE dedi ki...

ronaldo insan değil, almunia da tam bir kova.

frodo555 dedi ki...

arshavin'siz geri dönüş, kemiksiz pirzola gibi imkansız bir durum...

gokmenoz dedi ki...

umutlandırıp utandırmayın!

arsenal psikolojik olarak bitirdi maçı. 30.dk ya kadar gol ve goller bulursa tadından yenmeyecek bi maç olur.

frodo555 dedi ki...

hele be, almunia da kaleci olduğunu hatırladı, bunu da alamasa (alsa daha doğrusu) 0-3 olacak...

Özlemden dedi ki...

şu park insanını bir türk takımı alsa iş bilmezliği(!) yüzünden baya dalga geçilir.ama oynuyo işte elin takımında

frodo555 dedi ki...

Manu 0-4 ün rövanşında 2 yi bulmuş, son 20' oynanırken 2 daha sıkıştırıp uzatma kovalayan takımlar gibi oynuyor

torres dedi ki...

Çocuklarda dönecek güç yok. Rakipte Manchester... Arsenal yolun sonuna geldi, ligde yenin Man.Utd'yi yeter...

alessandro del piero dedi ki...

nasıl koydu ama ronaldo 90'a, ronaldo 90'a ooo ooo :)

gokmenoz dedi ki...

ergenekon emirates'te!

ertem şener anlamadı burdan söyleyelim.

EDDIE dedi ki...

ben bulgar kanalından izliyorumda maçı, bir ara spiker polislerin köpeklerle hangi tribün bilmiyorum ama koltukları aradığını söyledi, var mı bir bilgisi olan?

Manu dedi ki...

ben de onu anlamadım sanırım şüpheli paket arıyorlardı..ama maçı başlattılar,alt tribün ,üst tribün doluydu..
mevzuat nasıl ki böyle bir durumda?

EDDIE dedi ki...

wenger'e dokunsanız ağlar artık bu kadarda ezilmezki ama yavv.

alessandro del piero dedi ki...

oylum oylum selvi boylum.. emirates'ta 3 tane yiyen arsenal'in buralarda ne işi var.. onu sorgulayalım bence..

gökhan dedi ki...

ertem şener çok mu durgun bana mı öyle geldi. zerre heyecan yok adamda yahu

Manu dedi ki...

chelsea finalde..yani inanıyorum, ve umuyorum...
ve kupayı da alsınlar istiyorum.
bu maç da erken koptu olmadı..

tolga dedi ki...

'bu rafael bundan bi tane daha var'
sanki mahalle kahvesinde arkadaşıyla konuşuyor

alessandro del piero dedi ki...

manu isminden utan diyorum öncelikle :) chelsea çıkarsa geçen senekinden çok daha rahat alırız kupayı hiç heveslenme de, zaten barça da koklatmaz size o finali.. o rezil futbolunuzu alın da gidin derim ben aynı arsenal gibi.. dünyanın en büyük iki takımı madem tartışmasız manu utd ve barça, final de onlara yakışır haliyle.. siz de arsenal ile 3lük maçının heyecanını yaşarsınız artık..

Manu dedi ki...

@alex
her gördgün manu yu futbol klubu sanma ;) ehehe...

venezia dedi ki...

*çakma giggs'le bu kadar olsa gerek,arsene wenger de bu gençlik işi falan tamam da biraz b.kunu çıkarıyor doğrusu
*alex ferguson bu yaşta bu kadar kupaya,bu kadar başarıya rağmen o ne hırs ? pes doğrusu!
*arsenal cl maçlarında arshavin'i çok arıyor hücumda,bu aşikar!
*ronaldo adam değilsin! o gol sevincinden sonra istersen uzaya çık,bi hiçsin!
*sanırım reji gunners galiba,20.dk da erken gelen gollerle bütün inanç yitirilmişken '' keep the faith '' pankartına zoom yapması pek bi manidardı.
*rooney'i al hiç düşünmeden deli ibo'nun yerine koy,çatır çatır oynar.
*united defansı = zero mistake(penaltı pozisyonu hariç)
*heee bi de adebayar 4 yaşında yürümeye başlamış

vayyy a.k :)) biz 1.5 yaşında yürüdükte n'oldu :D

alperensaylar dedi ki...

bir arsenal sempatizanı olarak üzülürek söylemeliyim ki man utd. kendini hiç kasmadan aldı bu maçı.

tamam wenger'sin, saygımız sonsuz ama yeter bu paf takım merakı. song, ramsey, wilshere bunlar kaliteli çocuklar ama adam gibi rotasyona koy arkadaş bunları. bir zamanlar vieira'nın oynadığı yerde niye bugün song var? hocam artık keseyi açmanın zamanı geldi, gerekirse adi köfte henry'i geri getir ama bir şampiyonluk görelim artık, olmadı bir fa cup, hadi onu da geçtim artık bir lig kupası olsun alalım. yemin ederim everton, aston villa daha çok hak ediyor gelecek sene şampiyonlar ligi'ni. bi de gönder şu bendtner'i hocam, gıcık oluyorum:)

steven_stiffler dedi ki...

Gelsin Manchester-Chelsea rövanşı...

ozdemirmusta dedi ki...

izlemedim ama pişman oldum denilecek bir maç olmuş sanırım..
Ahırkapı'daydım.. vurduk 9/8'e bacaklarım agrıyor hâla!! :)
yarın guus'un öyle ya da böyle turu gececegine inanıyorum..

varol döken dedi ki...

@itdurmaz
pişman olacak bir şey yok, orada da çingeneler burada da çingeneler, en azından oradakiler eğlenceliydiler, izleyip de bu şopar suratlıyı, bu ördek suratlıyı çekmedik iyi ki...

ayva çiçek açmış
yaz mı gelecek
ronaldo natürel park'a
nasıl gelecek
ronaldo natürel park'a
nasıl gelecek

:)

varol döken dedi ki...

@pennearabiata
çok güzel bir anlatım olmuş, geçen seferkine göre bayağı aşmışsın kendini, bu işin profesyoneli (anlatımın değil, yazarak anlatımın:) olmuşsun...

yalnız bir sorum var, arsenal 6 kere final mi oynadı şampiyon kulüpler kupası'nda?

22: 28 Arsenal Avrupa'nın 1 numaralı kupasında tarihinde 6 kez yarı final oynadı ve hepsinde turu geçen taraf olmayı başardı. Ama bu kez bunu başarmaları neredeyse imkansız...

PENNEARABIATA dedi ki...

@ VAROL DÖKEN

avrupa kupalarında olacaktı, sağol varol