7 Mayıs 2009 Perşembe

DIEGO JUVE'YE HAYIRLI OLSUN

Diego mutlu sona ulaştı. İtalyan haber ajansı Ansa'ya göre Juventus'la 4 yıllık sözleşme imzaladı. İtalyanlar Werder Bremen'e 25 milyon, Diego'ya da yıllık 3.5 milyon euro ödeyecek. İki kulübün yetkilileri de transferin henüz bitmediğini söylese de ucuz yönetici yalanlarıdır bunlar. Juventus için çok iyi bir transfer. Oyun kurma anlamında Juve bir eksiklik çekiyordu ve bu eksiği Brezilya'lı ile kapatacaklardır. Porto'dan 2006 yılında Werder Bremen'e geldiğini hatırlıyorum. NTV'de Bundesliga maçlarını yayınlarken maçını en çok anlatmak istediğim takımdı Werder Bremen. Çünkü Diego vardı ve bu, action demek, güzel hareket demek, asist demek, gol demekti. Deco'nun Barcelona'ya gitmesinin ardından Porto yeni Deco olarak almıştı Diego'yu. Ama ilk sezonunda yedeklikten pek kurtulamadı, takıma uyum sağlayamadı, Portekizliler ondaki cevherin farkına belki de varamadı, ama varan bir takım vardı o da Werder Bremen. Alman ekibinin geçtiğimiz yıllarda Avrupa'nın en golcü takımı olmasında büyük pay sahiplerinden biriydi. Kendini iyi parlattı, eline geçen fırsatı iyi kullandı, takımın beyni oldu. Ancak geçen sezon sonundan bu yana birçok takımın transfer listesinde olması, adının devamlı Juventus'la anılması konsantrasyon kaybı yarattı kendisinde bana göre. Çok da iyi bir frikik uzmanıdır. Lincoln'ün daha bir adam olanıdır kanımca. Daha söz dinleyeni, problemsizi gibisinden diyorum yani. Bu sezon 11 gol attı Bremen formasıyla. Bu akşam da takımını Uefa Kupası finaline taşımaya çalışacak.

10 yorum:

fd dedi ki...

Bremen'de dogruladi görüsmeleri. Bayern son dakika yaris icine girdi ama gec kaldilar. Diego cok önemli bir futbolcu ama Italya onun icin dogru bir lig mi? Süphelerim var.

KP dedi ki...

abi, benim açımdan kötü ama Diego açısından çok iyi bir haber.

belki yine klasik Fener'li beklentilerimden biri idi onu takımımda görmek. Ama zaten imkansızdı.

Eminim ki Juventus'ta daha da başarılı olacak.

Herşeye rağmen, Diego gitsede Bremen'den vazgeçmem. O da ayrı :)
Akşam işi zor ama ben yinede geçecek diyorum.

Turu geçerse finalde canlı canlı seyretmeyi planlıyorum.

SİYAH ULAN! dedi ki...

hayırlı olsun juve'ye ne diyelim, ali abi'nin de dediği gibi oyun kurma & yaratacılık anlamında ciddi eksikliği vardı juve'nin ilaç gibi gelir diego. yaşının da daha genç olması diğer önemli bir konu, sambacıyı siyah-beyaz forma altında görmek için bekleyeceğiz sabırsızlıkla..

Alper Öcal dedi ki...

İtalya'da oynayacak topçu değil Diego.

Oğuz Serdar dedi ki...

niye bu kadar kastılar bu adam için ben de anlamadım. geçen sene ronaldinho için ısrar etselerdi ya bu kadar.

gökhan dedi ki...

bana da italya topçusu değilmiş gibi geliyor. ne bileyim bi david silva yı alabilselerdi daha faydalı olurdu. umarım yanılırımda başarılı olur.

KP dedi ki...

Eğer Hamburg maçını seyrettiyseniz neden Juventus'a gittiğini anlayabilirsiniz bence.
Başarılı olacaktır.
Bu arada hıyar hakem saçma sapan bi tartışmaya sarı kart verdi. Final'de oynayamayacak adamım.Demek ki bu hakem son Fener Gs maçında olsaydı vah vah diyorum
Halbuki ben canlı canlı seyredecektim adamımı stadda.
Kısmet işte.

turnusoll dedi ki...

Lincoln bu adama 5 basar.

Ayrıca sorunları Lincoln değil de başkları çıkarıyor.

Aklı başında bir TD ve kandan değil de futboldan beslenen bir medyamız olsa bir Barça ile kıyas ediyor olacaktık GSyi.

Birincisi halledilebilir ama ikincisi halledilemez bir kangren, kanser.

jose dedi ki...

Aynen ben yazmaya gelmıstım herkes yazmıs zaten.Italya'da bu adam yapamaz gıbıme gelıyor.

Gala's dedi ki...

cm 03-04 keşifim.. ahh ahh.