6 Mayıs 2009 Çarşamba

KÜÇÜK OTELLER KİTABI

11 yıldır en çok satanların başında yer alan Küçük Oteller Kitabı’nın güncellenmiş 12. baskısı Boyut Yayıncılıktan çıktı. Türkiye’nin sıra dışı, özgün, harika küçük otellerini tanıtan kitabın 2009 baskısı için tüm bilgiler yeniden gözden geçirilmiş, yorumların büyük çoğunluğu yeniden yazılmış. Kitabın 2009 baskısını Müjde Tönbekici ve kız kardeşi Vatan Gazetesi yazarı Mutlu Tönbekici yayına hazırladı. Ayrı ayrı gezdiler, yeni bilgiler, güzel anılar depoladılar ve bu yıl için seçtikleri küçük otelleri yepyeni bir heyecan ve bakış açısı ile yazdılar.

Küçük Oteller Kitabı 300’e yakın seçenek sunuyor okura. Mesela yukarıdaki Kalem Adası'nda yer alan Oliviera Resort gibi. Tatilin; yemek saatlerine uymak üzere aktivitelerimizi planlamaktan, önünde upuzun kuyruklar oluşan açık büfelerden, artık ezberlenen animatör eğlencelerinden, ruhsuz, tekdüze mobilyalarla döşeli otel odalarından ibaret olmadığını anlatan; tertemiz çarşaflı bir yatakta, uçuşan tüller arasında uyumanın, sakin bir köy evinin bahçesinde kahvaltı yapmanın, bazen ev sahipleri ile bir acı kahve içerek sohbet etmenin ne kadar güzel bir tercih olduğunu hatırlatan ve birçoğumuza arabaya atlayıp otel otel gezme hayalleri kurduran bu kitap ilk gün heyecanında ama 12 yılın damıtılmışlığında tatil alternatifleri sunmaya devam ediyor. Özellikle yaz kapıdayken mutlaka bir tane edinmenizi tavsiye ediyorum sizlere...

6 yorum:

Siparişleriniz İçin dedi ki...

güzelmiş.. eee biz nereye gideceğiz alicim, neresini seçtin bu güzel kitaptan ;)

PENNEARABIATA dedi ki...

böyle konularda karar vermeyi hep sana bırakırım bilirsin. sen nereyi istersen! :)

BT dedi ki...

Alicim, pek butik gördüm sizi ailecek:)

varol döken dedi ki...

iznik salıcı oteli...

aliciğim küçük oteller diyorsun maldivleri koyuyorsun:) ben valla küçük takımımın peşinde endülüsteyim bu yaz, beklerim...

yaşasın barış kupası:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@varol döken
evet burnumuzun dibinde maldivler varmış da farkında değilmişiz.

bonaventure dedi ki...

dikilide fotoğraftaki müthiş coğrafya. dikili'den yola çıkıp bademli yönünde denizköye giderken görebilirsiniz. egede az kişide insanın farkında olduğu bir yer. otelin fiyatları biraz uçuk gelebilir zira bülent ersoyun neredeyse kendi yazlığı gibi kullandığı rivayet edilir. rivayet edilir çünkü helikopterle geliyormuş. dikilide kimsenin haberi olmadan barış şenliğinde yunanlı konuklara bir şarkı bile söylemeden gider:) bu otelde abartmış bu parayla maldivlere giderim diyenler içinde tam karşısındaki sahil kısmı benden gelsin;) tesis yok.ıssız bir plajdan başka hiç bir şey yok. ama pilajın dibine kadar arabanızla gidip genel olarak 3-5 kişinin -ki onlarda çoğunlukla balıkçılar ve aileleri oluyor- kullandığı bir plajda geniş geniş yüzebilirsiniz. hatta ben bu adaya yüzerek giderim arkadaş diyen birisi olursa yanınızda fazla pirim vermeyin zira çokta zor bir şey değil. bu kadar ıssızlık beni bozar hiç tribe giremem diyorsanız geldiğiniz yodan geri dönün kayrada gençlerin arasına kaynayın. yok arkadaş ben memur adamım şöyle ailecek gitmek istiyorum ama ucuz ve müthiş bir denizi olsun diyorsanız geldiğiniz yoldan devam edin denizköyde soluğu alın. basit tesislerin olduğu bir yer ama beklentinizin çok üzerinde bir sahile kavuşun. yine dikili yakınlarında bademliye varmadan (denizköyden giderken) dehşetcengiz bir balıkçı olduğu söyleniyor ama tarif edecek kadar yerini bilmediğim için tam olarak isim veremeyeceğim. ee bu kadar gelmişken bir de dikili salihleraltına gelin sim-kur kafede müzeyyen senar eşliğinde çay içelim.

kitabı okumadım da her halde buna benzer bir şeyler yazmışlardır;)

iyi tatiller!

not: neymiş bu barış şenliği bende katılmak istiyorum diyorsanız dikili beledeyesinde çalışan ve bu işlerle ilgilenen oben abiye (oben ulu) ulaşın o size detayları anlatır hatta davet bilem eder. öyle de iyi bir insandır;)